Herkese Merhabalar;

Polis Memuruyum, 2008 mart ayında bir şahıstan bir miktar uyuşturucu madde almıştık, ve karakola gidip tutanağımızı tutup şahısı ve uyuşturucu maddeleri karakola teslim ettik. Buraya kadar herşey normal fakat ekip arkadaşlarımdan birinin Grup amirliğine bakan Polis memuruyla telefon kayıtları çıkıyor, grup amiri "eksik yazın eksik" diyor, telefonun karşısındaki diğer arkadaş da ele geçen uyuşturucunun tutanakta yazılandan daha cok oldugunu ve "abi senin payını ayırdım" gibisinden konusuyor. Grup amirinin bu konusmadan bir süre sonra başka bir vatandaşla daha telefon kaydında ise vatandaş:"abi noldu bizim mallar" diyor, grup amiri ise:"dur bakalım çocuklar verirse vericem, vermezlerse ne yapayım" diyor. Olayın olduğu zamanlar Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından "Adam öldürmek, Gasp, Uyuşturucu Madde Ticareti, Darp vs" suçlarına karışan bir suç örgütüne yardım ve yataklıktan Grup amiri'nin telefonları dinleniyormuş zaten, bu suç örgütü 10-15 ayrı olaya karışan bir örgüt, bu kapsamda bizim de bu mevzu olduğundan bizi de bu suç örgütü kapsamında soruşturmaya Şüpheli olarak dahil etmiş savcı, şubat ayının sonunda da operasyon yapılmış ve 71 kişi gözaltına alınmış, bir çoğuda tutuklanmış.

Fakat bu olaylardan benim hiçbir haberim yoktu, ta ki 2 hafta öncesine kadar, savcı görev yaptığım ilin emniyet müdürlüğüne yazı göndermiş, ifadesinin alınıp serbest bırakılması ve ifade metninin gönderilmesi diye, her şeyi o anda öğrendim ve şok oldum. Ne bu örgütten biriyle nede bu ekip arkadaşlarının benden gizli yaptıkları uyuşturucu maddeyi eksik yazma olayından veya grup amiriyle bu tarz konuşmalarından hiç haberim yok, bu şekilde de ifademi verdim, olayı bile zor hatırladım zaten, hatırladıklarım şahsın üzerinden çıkan uyuşturucu maddeyi karakola götürüp tutanağa geçirmemiz, ama bu telefon kayıtlarına göre belli ki bana farkettirmeden bir olaylar dönmüş, benim de güvenim suistimal edilmiş, ve bu tutanakta benim de imzam olduğundan dolayı bende şüpheli oldum..

Bu olaydaki tek dezavantajım tutanaktaki imza, avantajlarım ise telefon kaydımın olmaması, ne grup amiriyle nede o göz altına alınan 71 kişiyle hiç biriyle ne telefon görüşmesi nede başka bir görüşmem olmadı, sicilim temiz, en ufak idari bir cezam bile yok.

Elimden geldiğinde konuyu özetlemeye çalıştım. Sizce gelişen bu olaylara göre savcı bize ne tür bir ceza ister, yoksa takipsizlik mi verir, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.