01.12.2006-24.03.2011 tarihleri arasında çalıştım işyerinden kıdem ve ıhbar tazminatım ödenilmeden çıkarıldım.işten çıkaran şirket işe mazeretsiz ve izinsiz gelmedi şeklinde tutanak düzenlemiş.başka ile taşındım ve o ilde kıdem ve ihbar tazminatım için iş mahkemsine dava açtım.iş mahkemesi yetkisizlik kararı verdi ve ben temyize başvuruda bulunmadım.iş mahkemesi kararıyla çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı istanbul il müdürlüğüne kıdem ve ihbar tazminatlarımın ödenmesi için başvurada bulundum.çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı istanbul il müdürlüğünden gelen yazıda kıdem ve ihbar tazminet hakkımın oldugu bu hakkımı işyeri ile görüşerek alabileceğimi iş yerinin ödememesi halinde ilgili iş mahkemesine dava açabileceğimi belirten bir sonuç gönderdi.
1-çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı istanbul il müdürlüğü kararları kesinmidir iş yeri bu tazminatı ödemek zorundamıdır ?
2-işyeri tazminatı ödemedği takdirde iş mahkemesine,tazminatımı işyeri ödemiyor diyemi yoksa tazminat hakkımın olup olmadığına dairmi dava açacağım ?
3-çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı istanbul il müdürlüğünün gönderdiği yazı mahkemede ne tür etki eder.

saygılarımla