KPSS-2011/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme tercihleri 20 haziran - 1 temmuz arasında olacak.Ben de bir kadro için başvuruda bulunacağım. İstenilen durumlar 3001 (herhangi bir önlisanstan mezun olmak) ve B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ?.......Kpss tercih işlemleri 10-15 Temmuz gibi açıklanması bekleniyor. evrak teslimi kurumdan kuruma değişmekle beraber en fazla sonuçlar açıklandıktan 1 ay içerinde ................benim sorum şu:
benim şu anda B sınıfı sürücü belgem yok ama 2 Temmuzda ehliyet sınavına giriyorum ve tahmini 19 Temmuz gibi açıklanacak geçtiğim taktirde direksiyon sınavı ve en geç Ağustos ilk haftası sürücü belgesine sahip olmuş olacağım.......tercihlerde bu kadroyu tercih edersem atamam iptal olur mu ? gerekçe : tercih sürenin son günü itibariyle sürücü belgesine sahip değilsiniz? yoksa : evrak teslim süresi içinde sürücü belgesini temin edersem atamam iptali durumu oluşmaz mı?.......Teşekkürler

2010/2 Kılavuzundan baktığım bazı bilgiler...
6. KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA
ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme
yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri
halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde
yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

3. DİĞER HUSUSLAR
Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
3.1. Adayların, tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer
alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru
tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.