Bir arkadaş aracılığı ile tanıştığım bir kişiden samsung marka 46C6000 model bir led tv aldım. Bizi tanıştıran arkadaşın şahitliğinde ürün için 2000 TL ye anlaştık. Kişiye elden ödeme yaptım. Şahsın bir işyeri yoktur. Bir başka firmadan ürünü bana kargolattı. Ürün ödemeli geldi. Sorduğumda firma bir hata yaptı, ürün tekrar geri gidip gelmesin. Ürünün bedelini kredi kartından öde firma sana bu parayı hemen ödeyecek dedi. Referans veren arkadaş sorun olmayacağını söylediği için ödemeyi yaptım. Bu şekilde ürünün parasını iki kez ödemiş oldum. Sahış ikinci ödemenin bir kısmını geri iade etti. Kalan 980 TL sini iade etmiyor. Borcuna karşılık senet vermek istemiyordu. Elimdeki belgelerle tüketici mahkemesine başvurdum. Kazanma ihtimalim zayıftı. Bu arada borçluyu bir şekilde senet vermesi için ikna ettim. Televizyon geri alacağını ifade etti. Elinde parası olmadığı için 3100 TL lik bir senet verdi. Parayı verince televizyonu geri iade edeceğim. Senetin günü 25.05.2011 de doluyor. Senet fotokobisini tüketici mahkemesindeki dosyama eklettim. Senet olduğu için muhtemelen hakem heyetinden lehime karar çıkacak. Ben sadece 980 TL alacağım için hakem heyetine başvurmuştum. Dolayısı ile karar lehime çıkarsa bağlayıcı olacak. Karar lehine çıkarsa kesinleşmiş bir mahkeme kararı elimde olacağı için kararı icraya koyabilirmiyim. Sahsın icraya itirazı olabilir mi. Olursa ne yapmam gerekir. Yada elimdeki senetin borcuma karşılık 980 TL si için icra da acabilirim. Hangi yöndem daha doğru olur.

Konu hakkında cevap veren olursa şimdiden çok teşekkür ederim.