2003 ekim ayinda isledigim suctan 2004 subat ayinda 491. Maddeden 3 ay 492.maddeden 7 ay 492.maddeden 10 ay 493.madden 10 ay toplam 4 dosyadan 1.asliye mahkemesinden 30 ay ceza aldim.2006 yilinda yargitay yeni cikan kanunlar sebebiyle(tahmin ediyorum)dosyayi geri gondermis yeniden yargilama yapilmis(beni cagirmadilar giyabimda yapilmis ceza 26 aya dusmus 2006 mayis ayind tekrar temyiz ettim.sonuc olarak
Dava zaman asimi olan 7.5 sene doldu fakat yargitay 2006 tarihindeki son karar tarihine gore dava zaman asimina girmemis diye karar verebilir mi.yargitay dosya sorgulamada dosya sonuclanmadi yaziyor.
Selamlar
TCK m.66,b.e"Kanunda başka türlü yazılmış olan hâller dışında kamu davası;....Beş yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda sekiz yıl,..Geçmesiyle düşer." Sizin olayınızda ki zamanaşımı süresinin başlangıç anı TCK madde 66 fıkra 5'e göre belirlenir.Bu hükümde kanun koyucu aynen şöyle demektedir" Aynı fiilden dolayı tekrar yargılamayı gerektiren hallerde, mahkemece bu husustaki talebin kabul edildiği tarihten itibaren fiile ilişkin zamanaşımı süresi yeni baştan başlar." Dolayısıyla sizin fiilinize ilişkin esas alınacak dava zamanaşımı süresi suçun tamamlandığı anda değil,mahkemece bu husustaki ikinci yargılamaya ilişkin talebin kabul edildiği tarihten itibaren işlemeye başlayacaktır, bu sebeple savcının olaya ilişkin davazamanaşımının dolmadığını ileri sürmesi yerindedir.
Cevabiniz icin tesekkurler.
7.5 sene olan uzatilmis zaman asimina girmez mi ve ayrica 2003 yilindaki yasalarda lehe olan maddelerin uygulanmasi gerekmez mi ?
Cevabiniz icin tesekkurler.
7.5 sene olan uzatilmis zaman asimina girmez mi ve ayrica 2003 yilindaki yasalarda lehe olan maddelerin uygulanmasi gerekmez mi ?
Lehe olan yasanın uygulanmasında uygulanan kural; her iki kanun bütünü itibariyle size uygulanır, sonuç olarak hangisi sizin lehineyse ona karar verilir. Yani önceki kanunun bir kısmı sonraki kanunun bir kısmının uygulanması diye bir uygulama söz konusu olmaz. Bu hususu mahkeme resen dikkate alacaktır. Tabi siz mahkemenin lehe kabul ettiği kanunun değil de, diğer kanunun sizin daha lehinize olduğunu düşünüyorsanız, bunu temyiz dilekçesinizde belirtebilirsiniz. Sonuç olarak sadece zamanaşımı süresine bakarak, bu kanun benim lehime denilemez; kanunun bütünü dikkate alınarak, sizi ilgilendiren hükümlere göre lehe veya aleyhe olduğuna karar verilir.
Sonuc olarak eski kanunun 765. Maddesi 5 sene olarak zaman asimini belirlemis.en fazla yarisi kadar uzayabilir yani 7.5 sene suc tarihi 2003 ekim zaman asimi karari verilebilir mi?
2003 ekim ayinda isledigim suctan 2004 subat ayinda 491. Maddeden 3 ay 492.maddeden 7 ay 492.maddeden 10 ay 493.madden 10 ay toplam 4 dosyadan 1.asliye mahkemesinden 30 ay ceza aldim.2006 yilinda yargitay yeni cikan kanunlar sebebiyle(tahmin ediyorum)dosyayi geri gondermis yeniden yargilama yapilmis(beni cagirmadilar giyabimda yapilmis ceza 26 aya dusmus 2006 mayis ayind tekrar temyiz ettim.sonuc olarak
Dava zaman asimi olan 7.5 sene doldu fakat yargitay 2006 tarihindeki son karar tarihine gore dava zaman asimina girmemis diye karar verebilir mi.yargitay dosya sorgulamada dosya sonuclanmadi yaziyor.
Selamlar
,
dava zamanaşımı hesaplama,
dava zamanaşımı süresi,
dava zaman asimi ne zaman baslar,
ceza dava zamanaşımı ne zaman başlar,
dava zamanasimi baslangici,
dava zaman asımı,
dava ne zaman başlar ,
dava nezaman,
davalarda zaman aşımı ne zaman başlar,
hukuk sisteminde zaman asimi nedir ,
dava zaman asimi nr zaman baslar,
dava zamanaşimi hesaplama,
dava zamanaşı ne .zaman başlar,
zaman aşımı nedir nezaman sonlanır,
TCK zaman asimi ne zaman baslar,
dava zamanaşımı nasıl hesaplanır,
ceza davasi ne zaman baslar,
dava za,
ceza zamanaşımı ne zaman başlar
Benim davam kaçak elektrik kullanmaktan... 1-EKİM-2003'te kaçak elektrik tutanağı tutulmuştu ben o zaman öğrenci olduğumdan tedaşa gidip bu cezayı bi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku