Merhaba,
7 aydır çalıştığım şirketimden nedensiz yere işten çıkartılmış bulunmaktayım. Konuyla ilgili şirketin Personel Özlük İşleri Müdürünü aradığımda konuyla ilgili bilgisinin olmadığını kendisine benimle ilgili herhangi bir evrak gelmediğini ya da tarafıma ihtar/uyarı yazılmadığını dile getirdi. Tüm bunlara karşılık sadece sözsel olarak bana iletilen bu durum ne kadar geçerli olur?
Sizlerinde bildiği üzere; 4857 Sayılı Kanun Gereği, işveren fesih bildirimini yazılı yapıp, feshin sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. İşçinin hakkında ki iddialara karşı savunmasını almadan belirsiz süreli iş sözleşmesi o işçinin davranışı veya verimi ile ilgili nedenlerle feshedilemez.
Kaldı ki benim ne savunmam alınmıştır, ne de bildirim yapılmıştır. Sigortalı bir çalışanın bu şekilde iş akdine son verilmiş olmasını hayretler içersinde karşılıyorum.
Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum, belki de işveren kötü niyetle önümüzde ki çalışma günleri içersinde işe gelmeyeceğimi bildiğinden bunu tutanaklaştırıp benim karşıma çıkartıp kendini haklı çıkartabilir mi?
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ?

Şimdiden zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,