-
27-02-2006, 13:49:38 #1
- Nerede
- Turkey.
- İletiler
- 1
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Emekli Dul Yetim Aylığı
Babam Kaymakamlıktan emekli (emekli sandığına bağlı), 1993 yılında vefat etmiştir. Annem ve babam ayrılmışlardır. Annem halen hayattadır fakat ayrı olduklarından dolayı emekli maaşı alamayacaktır. Benimde eşim 04/09/2005 yılında vefat etmiştir. Biz iki kardeşiz. Diğer kardeşimin eşi sağ olduğundan dolayı emekli aylığı alamayacaktır. Bu durumda ben emekli aylığını almaya hak kazanıyorum fakat nasıl başvurulacağını bilmiyorum ve Babamın emekli sicil numarasını internet sayfasından bulamadım nerden öğrenebilirim lütfen yardımcı olun.. hangi belgelerin doldurulacağı ve nerelerle irtibata geçeceğimi lütfen yazarsanız sevinirim.
Hukuki NET Güncel Haber
-
27-02-2006 13:49:38 # Nedir?
Tavsiye Soru Cevap- Kayıt Tarihi
- Bugün
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
27-02-2006, 21:30:11 #2
Kıdemli Üye
- Nerede
- İzmir, Turkey.
- İletiler
- 1.038
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Konuyla ilgili web adresi ve açıklamalar:
2. Emekli,adi malüllük ve vazife malüllüğü aylığı almakta iken ölenlerin dul ve yetimlerinin yapacağı işlemler;
a) Sandığımızdan aylık almakta olan emeklinin vefat ettiğini bildirir bir dilekçe ile aylık bağlanacak dul ve yetimlerin aşağıda belirtilen aylık bağlama belgeleri ile birlikte Sandığımıza müracaatları gerekmektedir.
b) Vefat edenin aylığa müstehak dul ve yetimi bulunmuyor ise kayıtlı bulundukları büfus müdürlüğünden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ve vefat edene ait özel belge ve sağlık karnesinin dilekçe ekinde gönderilmesi gerekmektedir.
3. Dul ve yetimlerden istenilecek belgeler;
a) Kayıtlı bulundukları nüfus müdürlüğünden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği, (Eşin ölümüyle dul kalan yetimlerden eş ve anne veya babasının kayıtlı olduğu ilgili nüfus idaresinden alınacak olan vukuatlı nüfus kayıt örnekleri)
b) Nüfus kayıt örneğine uygun olarak doldurulacak kimlik araştırma belgesi,
(Belgede yer alan bölümlerin çizgi (-) çekilmeden ve boş bırakılmadan yazı ile açık ifade kullanılarak cevap verilmesi gerekmektedir.)
c) 18 yaşını doldurmuş ve 25 yaşını geçmemiş erkek yetimlerden öğrenime devam edenlerden ilgili okul idaresinden alınacak olan tasdikli öğrenim belgesi aslı,
d) Aylık bağlanacaklara ait 3'er adet fotoğraf,
e) Emekli iken ölenlere ait özel belge ve sağlık karnelerinin iadesi,
f) Erkek yetimlerden 18 yaşını doldurup da öğrenime devam etmeyenlerden ortaöğretimde
20 yaşına kadar, yükseköğretimde 25 yaşına kadar malül olanlar için tam teşekküllü devlet hastanesinden resimli ve onaylı olarak alınacak sağlık kurulu raporu aslı, (müracaat tarihinden itibaren son iki yıl içerisinde alınmış olan sağlık kurulu raporları geçerlidir) Bu durumda olanlardan kayyum ve vasi tayini edilenlerden kayyum ve vasi ilamları,
g) Yine bu durumda olanlardan bağlı bulundukları il veya ilçe idare kurulunca düzenlenecek
muhtaçlık belgesi ile mahalle muhtarınca onaylanacak mal bildirim belgesi,
h) Sandığımıza gönderilecek belgelerin aslı veya ilgili makamlarca onaylanmış örneği
(fotokopi veya faks olmaması)
ı) Vefat edenin annesi, bekar, dul veya boşanmış ise müracaatı ile birlikte (a), (b), (d) ve (g)
şıklarında belirtilen belgelerin düzenlenerek Sandığımıza gönderilmesi gerekmektedir.
j) Vefat edenin babasının aylık talebinde bulunması halinde, (a), (b), (d) ve (g) şıklarında belirtilen belgelerin düzenlenerek Sandığımıza gönderilmesi gerekmektedir. Ancak, baba 65 yaşından küçük ise istenilen belgelere ek olarak tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak olan, çalışarak hayatını kazanıp-kazanamayacağını belirtir sağlık kurulu raporunun aslı istenilmektedir.
NOT: Belgelerin aslı veya ilgili makamlarca onaylanmış suretlerinin gönderilmesi gerekmekte olup, faks veya yalnızca fotokopi şeklindeki belgeler esas alınarak işlem yapılmamaktadır.
Dul ve yetimlere ait aylık bağlama oranları şu şekildedir:
Eş = % 75,
Çalışan ya da Emekli aylığı alan eş = % 50,
Eş, bir yetim = % 60 - % 30,
Eş, iki yetim = % 50 - % 25, % 25
Tek yetim = % 50 İki yetim = % 40, % 40 )
http://www.emekli.gov.tr/emeklilik_8.html
Bu sayfada bulunan kavramlar:
https:www.hukuki.netshowthread.php8729-Emekli-Dul-Yetim-Ayligi
,kimlik araştırma belgesi nasıl doldurulur
,emekli sandığı kimlik araştırma belgesi doldurulmuş örneği
,ssk dul yetim aylığı dilekçe örneği nasıl doldurulur görseller
,kimlik arastirma belgesi nasil doldurulur
,sgk kimlik araştırma belgesi nasıl doldurulur
,sgk kimlik arastirma belgesi nedir
,dul maasi almak icin nasil form doldurulur
,65 maas dilekcesinasıl doldurul
,kimlik araştırma belgesini kim doldurur