Selam.

Aklımda bir iş fikri var. Hiç kimsenin yapmadığını düşünüyorum. Uygulandığında ciddi bir ekonomik pazar oluşturacağını düşünüyorum. Ancak bu fikrim bir makine, cihaz, vb. gibi bir ürün içermiyor.

Bir örnek olarak açıklayayım. (örneğim uydurmadır, yani asıl aklımdaki iş fikri değildir)

Bir şehirdeki istekli apartmanlarda apartman sakinleri adına apartman yöneticileri ile bir sözleşme ve bir bedel karşılığı anlaşarak, binanın dış duvarlarına uygun yerlerine çeşitli reklam materyalleri yerleştirmek istersek, daha sonra o şehirdeki reklam veren kuruluşlara bunu bir bedel karşığılığı satmak. şeklinde bir fikir olduğunu düşünelim.

Böyle bir fikir çok kolayca taklit edilerek, bir sürü yeni rakip ile karşılaşacaktır.

Acaba buna benzer bir iş fikri her hangi bir kuruma başvurularak koruma altına alınabilir mi ?

Patent danışmanına fikrimi anlattıktan sonra TPE ye bir başvuru yapamayacağımızı , ancak Kültür bakanlığına başvurursam belki bir gelişme kaydedebileceğimi söyledi.

Acaba Kültür bakanlığında nereye başvurulabiri, yada daha öncesi... başvurulabilir mi ?

Teşekkür ediyorum.