Öncelikler merhabalar, direk konuya girmek istiyorum... Ben 90 doğumlu, 91 yılında subay olan babam ile sınıf öğretmeni olan annemi trafik kazasında kaybettiğimden dolayı yetim aylığı almakta olan bir öğrenciyim; sadece babamdan dolayı 600 küsür aylık almaktayım fakat bir yerde aynı anda babamın maaşının tamamını, annemin maaşının ise yarısını alabileceğimi okudum böyle birşey mümkün müdür ? bu birinci sorum...

Birde yaz tatilinde electorworld veya vatan bilgisayarda çalışmak istiyorum, eğer buralarda çalışırsam ssk lı olacağımdan dolayı emekli sandığından gelen yetim aylığım kesilir mi ? ( annem ve babamın hizmet süreleri 10 yıl olmamıştı zaten onlarda 20li yaşlardalardı malum )

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Öncelikler merhabalar, Ben 90 doğumluyum 91 yılında annem ve babam rahmetli oldu... her ikisi de devlet memuru idi; eski kanuna göre babamın maaşı anneminkinden yüksek olduğundan 700 lira para alıyorum; ve de nispeten daha düşük olan annemin maaşından feragat etmek zorunda kalıyorum... Şimdi benim sorum yanlış hatırlamıyorsam 2009 yılında çıkan bir kanuna göre; yüksek olanın yanı sıra, düşük olan maaşın da ( annemin maaşının ) %50 sini alabiliyormuşum doğrumudur ? Çok ihtiyacım var lütfen cevap bekliyorum...