İSTANBUL Emniyet Müdürlüğünde Polis Memuru Olarak 2008 yılından beri çalışıyorum.

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 06/08/1992 - 92/3393

Dayandığı Kanun Tarihi - No : 04/06/1937 - 3201

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No : 11/09/1992 - 21342
PERSONELİN ATANAMIYACAĞI YERLER

Madde 7 - (Değişik madde: 15/02/2002 - 2002/3814 S.Yön./3. md.)

Personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.

a) (Değişik bent: 14/06/2010-2010/591 S.B.K Yön/1.mad.) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.

b) (Mülga bent: 14/06/2010-2010/591 S.B.K Yön/1.mad.)

c) (Değişik bent: 14/06/2010-2010/591 S.B.K Yön/1.mad.) Resmî verilere göre merkez nüfusu bir milyonu aşan iller için (a) bendi hükmü uygulanmaz. İllerin nüfus sayılarında meydana gelen değişiklikler o yılın genel atama döneminde dikkate alınır. Ancak, bu illere atanmış olanlar, nüfusa kayıtlı oldukları ilçeye atanamazlar.

d) Personelin teklifle alındığı il veya birime tekrar atanabilmesi için aradan en az 5 yıl geçmesi veya o yere dönüşüne engel bir halinin bulunmadığı hususunda atanacağı İl Valiliğinin veya Genel Müdürlüğe bağlı birimlerde birim amirlerinin uygun görüş belirtmiş olması şartı aranır.

e) (Ek bent: 14/06/2010-2010/591 S.B.K Yön/1.mad.) 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu veya 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında hayatını kaybeden veya Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunun kararı doğrultusunda, yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak ve başkasının yardım ve desteğine muhtaç olacak derecede malûl olan Emniyet Teşkilatı mensuplarının eş ve çocukları hakkında (a) ve (c) bentleri uygulanmaz.

bu kanuna göre doğum yerim ve kütüğüm olan Sivas iline tayinim mümkün değildir. Eşimle 2011 yılı ocak ayında evlendim. Eşim Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kadrolu hemşire olarak 2007 yılından beri çalışmakta. Yani asaleti tastik olmuş iki devlet memuruyuz. Eşimin yanına tayin istemem kanunen mümkün değil. bunun için 03.02.2011 tarihinde eşimin Sağlık Bakanlığına geçişi ve İstanbul iline tayini için başvurduk. Başvurumuz kabul edilerek muvaffakıyet verilmesi için gerekli yazıyı yaklaşık 10 gün sonra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne gönderdi. Üniversite Başhemşireliği eşin gelememesi durumunda konuyu işleme koyacaklarını belirterek benden Sivas iline tayinim çıkamayacağına dair belge istedi. Bu belgeyi Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire başkanlığından alarak başhemşireliğe teslim ettik. Konun özü olarak benim eşimin İstanbul iline tayini dışında Anayasal hakkımız olan aile birliğimizin sağlanması mümkün değildir. Bu konuyu Anayasa , Sağlık Bakanlığı atama ve tayin yönetmeliği , 657 devlet memurları kanunu referans gösterilerek Üniversite yönetime gerekli dilekçe ile başvurduk. Fakat yasal dayanağımızın bulunmadığı ve muvaffakıyet vermeyeceği cevabıyla karşılaştık.Anayasa ,devlet memurları kanunu sağlık bakanlığı atama ve tayin yönetmeliği başka nasıl bir yasal dayanak istediklerini anlamış değiliz. Üniversite yönetimi bizi şubat ayından beri bekleyin diyerek oyaladı. Bu konuda ne yapılabilir. bu konuyla ilgili Danıstay kararı arıyorum veya bölge idare mahkemesi kararı.