Merhaba. Bir Holding'e bağlı firmada muhasebe uzmanı olarak çalışmaktayım. Firma 4 sene kadar önce ticari faaliyetlerine son verme kararı aldı ve üç ay sonra gidecek ilk gruba sözlü bildirimde bulundu. Bu 4-5 kişilik gruba ihbar ve kıdem tazminatı ödeyerek çıkışlarını yaptı. Akabinde bir yıl sonra gönderilmesi gündemde olan kişiler daha iyi şartlarla iş bulup öngerilen süreden erken kendileri ayrıldı. Onlarada ihbar ve kıdem ödediler. Aynı şekilde bu süreç parça parça devam etti, hepside ihbar ve kıdemlerini aldılar. Sona kalan bizler 3-4 kişilik grubada şirketin tasfiye olmayacağını bize ihtiyaçları olduğunu söylediler, bizde giden arkadaşların işlerinide devralarak özverili şekilde karşılıksız fazla mesailere kalarak çalıştık. Şimdi sıranın bana geldiğini söylediler ve bana ihbar öneli imzalatmak istediler. Bende bugüne kadar bu süreçte kimseye ihbar öneli imzalatılmadığını, uygulamanın çalışanlar arası eşitlik ilkesine göre doğru ve etik bir davranış olmadığını söylediğimde artık yönetim ihbar tazminatı ödememe kararı aldı. Yapacak bir şey yok dediler. Uzun lafın kısası özverimizin karşılığını cezalandırılarak aldık. Aynı zamanda benimle birlikte işten ayrılacak müdüre aynı uygulamayı yapmadılar. Şimdi yapılan bu çalışanlar arasındaki eşitsiz davranış karşısında dava açmamın yararı varmıdır? Birde Bu holdingte çalışan üst yöneticilerin biraraya gelerek kurduğu konut kooperatifinin mali ve idari işlerinide bana yaptırdılar. İnşaatlar bitmeye akın, kat irtifakına geçilecek banada iş bitti seninde işin bitti dediler. Holdinge bağlı diğer firmalarda açık pozisyon olduğu halde birşey yapmadılar. Ben iyi niyetlerine inanarak karşılıksız bu işi yaptım ama karşılığında gördüğüm muamele bu. Firmayla aramda iş akdi var ama kooperatifle yok, o işi ekstradan ricaları üzerine yaptım. Aramızda hiçbir hizmet akdi olmayan ayrı bir tüzel kişilik olan kooperatife geriye dönük 5 yıl boyunca verdiğim hizmetlerin karşılığını talep etme hakkım varmıdır?

Bir Holding'e bağlı firma 4 sene kadar önce ticari faaliyetlerine son verme kararı aldı, bunu personeline duyurdu ve iş hacmindeki küçülmeye paralel olarak zaman içerisinde tüm departmanlarda birçok personelin işine son verdi. Bu süreçte iş akdi feshedilen ya da kendisi ayrılan personele sözlü bildirim ihbar+kıdem tazminatı ödenmesi şeklinde uygulama yapıldı. Bu süreçte belkide en özverili çalışanları olan bana ihbar öneli imzalatmak istediler. Artık yönetim ihbar tazminatı ödememeye karar vermiş . Aynı zamanda benimle birlikte işten ayrılacak müdüre aynı uygulamayı yapmadılar. Şimdi yapılan bu dava konusu çalışanlar arasındaki eşitsiz davranış sayılabilir mi? Birde Bu holdingte çalışan üst yöneticilerin biraraya gelerek kurduğu konut kooperatifinin mali ve idari işlerinide bana yaptırdılar. Firmayla aramda iş akdi var ama kooperatifle yok, o işi ekstradan ricaları üzerine yaptım. Aramızda hiçbir hizmet akdi olmayan ayrı bir tüzel kişilik olan kooperatife geriye dönük 5 yıl boyunca verdiğim hizmetlerin karşılığını talep etme hakkım varmıdır?