Bende seninle aynı pozisyondayım. işçilikten memurluğa geçmede olumsuz bir ğörüş var. aşagıda alıntı yaptıgım bir yazıyı incele bir yolunu bulusan benimde işime yarayaçak..
alıntıdır
İşçilikten memurluğa geçiş mümkün müdür? "Geçiş Ancak KPSS ile Olabilir. Geçiş Mümkün Değildir gibi cevaplar vermektedir. aslında olay şöyledir.
657 sayılı DMK nun işe gelindiği gibi yorumlanan bir maddesi vardır. "Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları" başlıklı 92'nci maddenin ikinci fıkrası, memurluktan çekilenlerin atanmaları yerine memur olmayanların memurluğa atanması hususunu düzenlemiştir. Fıkra aynen şu şekildedir: " 657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." Kimler 657 ye tabi değildir? Hakim ve savcılar, subaylar, uzman erbaşlar, KİT lerdeki personelden memur olmayanlar, Öğretim görevlileri (Araştırma görevlileri, okutmanlar) Geçici personel ve İşçiler.
Belirtmiş olduğumuz statülerdekilerin hepsi ayrı bir personel kanununa tabidir. Madde ayrı bir personel kanununa tabi olma kıstasını, "657 ye tabi olmayanlar" diyerek ifade etmektedir.
Bu şekilde çalışmakta olanların kurumlardaki memuriyetlere atanabilme durumu Başbakanlığın görüşü ile belirlenmektedir. Devletle geçici olarak çalışmak üzere anlaşma yapmış olan araştırma görevlileri ( bunların bir kısmı süreli bir kısmı ise kalıcı), hakim-savcıların yanında uzman erbaşların da memuriyete sınavsız olarak doğrudan atanabilme hakkı tanınmaktadır. Geçici çalışmak üzere Devletle sözleşme yapmış bu arkadaşlarımızın memuriyete geçişlerine hak tanınmaktadır. Buna karşılık işçiler ile KİT lerdeki sözleşmeli personel pozisyonuna çalışmakta olanların memurluğa geçişleri konusunda olumsuz görüş verilmektedir. Ortada hiçbir kanuni engel yokken böyle bir görüş verilmiş olmasını anlayamıyoruz. Sürekli işçiler açısından dikkate alınacak olan husus, bu kişilerin sürekli olarak, bahsettiğimiz kategorilerden farklı olarak "kadroya" dayalı olarak sürekli şekilde çalışmaktadır. Bir ölçüde artı memur gözüyle bakılan KİT lerdeki sözleşmeli personelin de memurluğa geçişin önündeki tek engel Başbakanlığın bu görüşüdür. Buradaki en önemli vurgu geçişi engelleyen bir Kanuni düzenlemenin olmadığı, ikinci olarak bu şekilde çalışanların diğerlerine kıyasla memurluğa sınavsız geçmesinin mümkün olduğudur. Basit bir deyişle görüşler her zaman değişebilir. Kanunsa ancak başka bir Kanunla değişir. Ortada memurluğa geçişe engel ne kanun, ne yönetmelik vardır. Ortada aslında geçişe imkan veren bir kanun maddesinin görüşle engellenmesi vardır."
aşagıdaki linkide inceleyebilirsin.
kanuni bir engel yok sadece görüşte bir engel varsa hukukçu arkadaşlar bize bir yol göstereceklerdir sanırım.elimizdeki seyi sonuna kadar kullanmak zorlamak gerekiyor. bence.
İyi Forumlar
Arkadaşlar psikoloğum. mevcut durumda fotoğraftaki bana tebliğ edildi. Kare içine aldığım 2-c de Yoksun bırakılmasına memurluğa engelmi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku