Kredi kartı ödemesinde avukatlık,icra takip parası
Sayın Hukukçular,
Yasa nihayet onaylandı ama şimdi bir belirsizlik var o da faiz harici takip vekillik harç vb. gibi masrafların da % yıllık 18 faizle 18 taksitle ödeneceği ama bu masrafların ne kadar olabileceği belli değil.
Örneğin benim borcum icra takibi başlangıcında 3000 YTL ( eksterde 2850 YTL ) idi ben 1000 YTL ödedim fakat banka avukatı kalan 2000 YTL için 2000 +1800 YTL istiyor , bunun avukatlık ücreti , takip, harç vb. olduğunu söylüyor.
2000 YTL için 1800 YTL icra masrafı ( vekillik, dosya,takip,harç vb. ) olabilirmi ? bunun bir sınırı var mıdır ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: Bu konuyu çok araştırdım ama cevabını bulamadım, çünkü baronun sayfasında asgari tarifeler var ama banka avukatı bunun en az 10 katını istiyor .
Sayın Arkan,
3000,00 YTL ana borcun, avukatlık ücreti ve takip harç ve giderleri 1800,00 YTL tutmaz. Sanırım bu rakam içinde, takip talebinde uygulanması istenmiş olan yüksek faiz tutarı da vardır.
Yeni yasaya göre, son ekstre borcunuza %18 faiz uygulanacak ve buna takip masraf ve harçları ile yasal avukatlık (%12) ücreti ilave edilerek 18 takside bölünecektir.
Sorularınız ayrıntılı tüm cevapları sayın Av.Tayfun EYİLİK' in sitemizde yayınlanmış değerli incelemesinde var.
Cevabınza çok teşekkür ederim sayın arkadaşım.
Önerdiğiniz gibi sayın Eyilik'in incelemesini okuduktan sonra bu mesajı yazmıştım.Zira alacaklı banka avukatı bana borcumu yeni kanuna göre taksitlendirebileceklerini ama benim toplam 3800 YTL ödemem gerektiğini söyledi. Bana gelen en son ekstredeki tutar 2800 YTL daha doğrusu 1700 YTL + ödemem gereken yaptığım alışveriş taksitlerinin tutarı 1100 YTL toplam 2800 YTL. Ben bunun 1000 YTL sini 11. ayda ödedim akabinde ( 15 gün sonra ) bana bir icra takibi geldi ve borcumun 6500 YTL olduğu hemen ödemezsem evdeki bütün eşyaların alınacağı icra kanalı ile bildirildi. Avukatla görüşüp beklemesini kanun çıkınca ödeme yapacağımı bildirdim kendisi de yukarıdaki 3800 YTL yi 18 taksitte ödeyeceksiniz, faizi %18 'e indirdik .1800 YTL avukatlık , takip, icra vb masrafı dedi.
Bu durumda kanun çıktıktan sonra benim ekstre borcum olan 1800 YTL üzerinden %18 faizle 18 aylık ödeme yaparsam ve de %12 olan avukatlık ücretini de 18 taksile ödersem banka kabul eder mi ?
Tüm üyelere iyi günler dilerim. Benim sorum, kredi kartları ile ilgili diğer pek çok sorudan farklı olarak, bir "önlem alma" endişesi üzerine kurulu....
Yazan: Shebee Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku