9 yıl özel bir şirkette satış temsilcisi olarak çalıştım. Bir ay önce üzerimde yıldırma politikası uygulandığını hissetmeye başladım ve haklı olduğunu düşündüğüm sebeplerle yasal haklarımı talep ederek sözleşmemi fesh ettim ve kısa bir süre iş aradıktan sonra başka bir firmada benzer bir pozisyonda çalışmaya başladım. Eski işyerimle dava halen devam ediyor.
Bugün eski işyerimden bir ihtarname geldi, burada bir sürü asılsız şeyin yanısıra bilgi ve müşteri hırsızlığı ile suçlandığımı gördüm.
Eski şirketim, üretim planlarını ve müşterilerin tüm bilgilerini aldığımı tespit ettiğini bunları kullanmam halinde yasal yollara gideceğini ifade ediyor. müşteri dediğiniz 3 ay dolaşsanız çoğu kişiyi zaten tanırsınız bu sektörde.
Eski şirketimin tam olarak nasıl bir pozisyon alacağını anlayamadım fakat bunlar tamamen asılsız ve uydurma şeyler. Özellikle şunu söyleyebilirim yeni çalıştığım şirkette kesinlikle eski müşterilerle çalışmak yada onlara iş teklif etmek gibi bir eylem içine girmedim. İyice detaya inersem bir müşteri bizden ürün aldı, fakat aynı dönemde eski şirketimden de almaya devam ettiki hala da ediyor ki bu müşterinin eski şirketimle bir sözleşmesi de yok, sadece fiyata bakıyor. birde eş dost çevresinden bireysel olarak çalıştığım insanlar var. bunlar işleri düştümü beni ararlar, kimsenin müşterisi değiller. Birde iyice detaya inersek evvelce birkaç defa iş yaptığım bir akrabamın şirketi var, buda 2-3 ay içnde bana gelecektir.
Avukatım bu ihtarname ile eski şirketimin davadan çekilmemiz için korkutmaya yönelik hareket ettiğini ve ihtarnameye herhangi bir cevap vermenin luzumu olmadığını söyledi. Ben sizlerin de yorumunuzu almak istedim, acaba eski şirketim nasıl bir yol izlemeyi planlıyor olabilir, muhatap olmamak beni bir yükümlülük altına sokar mı?