28-06-2006- tarihinde işe başladığım şirket 2-10-2010 tarihinde tazminatımın eksik verildiğine dair ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’na başvurdum,şikayetim neticesinde iş müfetdişleri tarafından yapılan inceleme sonrasında bana yazılan 22 ekim 2010 tarihli yazısında maaş bordolarının imzalı olarak görülmüştür.Fakat işe başladığım 28-06-2006 tarihinden 31-05-2010 tarihine kadar herhangi bir maaş bordrosuna imza atmam söz konusu değildir,14-06-2010 tarihinde fabrikanın şehir dışına taşınma sebebiyle işten çıkarıldım.14-06-2010 işverenimiz tarihinde ise son aya dair maaş bordosu ve alacaklarımızın olmadığına dair kağıt imzalamamız ,imzalamadığımız taktirde 4 aylık maaş (mart-nisan –mayıs-haziran ayı)ve tazminatı vermeyeceğini nereye şikayet ederseniz edin diyerek biz çalışanları tehditle ve zora koşarak vermeyeceğini,bizde maaşlarımızı 4 ay geriden aldığımızdan borcumuz ve parayacımız olduğundan ve 2009 yılında şirketin piyasaya olan borçlarından dolayı işverenimiz ve yeğeni ortak başka bir şirket kurarak ve 13-08-2009 tarihinde şirket hisse senetlerini yeğeni devretdiğini ANKARA’daki fabrikadaki makine,araç gereçleri,KIRIKKALE’de açtıkları fabrikaya taşıdığını öğrendiğimizden dolayı imzalamak zorunda kalmış bulunmaktayız.İmza karşılığında 4 aylık maaş alacaklarımıza karşılık 25-09-2010 tarine senet,tazminat alacaklarımıza karşılıkta 25-10-2010 tarihine ayrı bir senet vermişlerdir.ancak senetleride zamanında ödememişlerdir.sorum
ben asgari ücretin üstünde maaş almaktaydım.Elimde 2008 yılına dair 1 tane gerçek ücretden yazılan maaş bodrom var.işvereni mahkemeye maaş bodrolarına atdıkları sahte imzanın incelemesinden sonra iş mahkemesine versem alacaklarımı alabilirmiyim.+ işsizlik sigortasından aldığım maaş farkınıda alabilirmiyim
şimdiden teşekürler