açılan menfi tespit davasında ölmüş kişinin borcundan dolayı mirasçılardan 3 kişi tamamı değil dava açar. davanın sonuna kadar son mirasçıyı hakim davaya sokmaz.. tabi baştan sona kadar katılmayan mirasçı için senet çaldı sahte imza attı,seneti doldurdu gibi iftiralar ile onun yazı örnekleri incelenerek son celsede karar verilir. bu arada açılan meni müdahale davası için mirasçılardan biri terekeye temsilci atanır fakat temsilci sadece meni müdahale davası için açılmış ve tayin edilmiştir. fakat alacaklı davalı avukatın itirazına rağmen hakim bunu kabul eder. yani senet için tereke temsilcisi atanmamış son borçlu dava dışı borçlu kişi davaya katılmasına izin verilmemiş hatta salondan kovulmuş,bir yazı bile vermesine hiç bir zaman izin bile verilmemiştir. yani dava aile içi miras davası şekline dönmüş fakat son celsede aceleyle sahte temsilci ile dava senetin iptaline karar vermiştir.ben mirasçı değilim. alacaklıyım. bu karar hakim haklıdır itiraz et gibi hakimin suçu olmaz denilebilirmi.yoksa bu hata hakimin taktir yetkisini yanlı kullandığı anlamımı çıkarır.yani suç olurmu. hani avukat tutma h........ tut atasözü doğrumu.elbette temyiz yapılacak fakat senet iptal etmek bu kadar kolaymıdır. yani baştan sona kanun ve usule uymadan yargıtay kararlarını dikkate almadan ben yaptım oldu denilerek dava götürülüp alacaklıyı mağdur edip dolandırıcıları sevindirmek kolaymıdır. saygılarımla