Merhaba. Milli Eğitim Bakanlığı' bünyesinde Ankara'da öğretmen olarak görev yapmaktayım.2006 nın Eylül ayında memuriyet mahalim dışına kaymakamlık oluru ile geçici görevlendirildim. O süreçte geçici görev yolluğu talebinde bulunmamıştım.Nisan 2010 da kurumuma yolluğumun ödenmesi için dilekçe verdim. Haziran 2010 da dilekçeme verilen RED cevabı üzerine İdare mahkemesinde dava açtım. Sonuç bugün elime ulaştı(22.04.2011).
Görevlendirmenin tebliğini takibeden (2006 Eylül) 60 gün içinde dava açmadığım için SÜRE AŞIMI sebebiyle davam reddedilmiş. İşin garibi aynı usulle dava açan mesai arkadaşımın davası ise olumlu sonuçlandı. Aynı binada bulunan İdare Mahkemelerinin aynı olay karşısında farklı kararlar vermesi durumunu da sade bizim güzel ülkemizde görebiliriz herhalde.
Zaman aşımı süresinin 10 yıl olduğu defalarca yazılmış forumda. Zaman aşımının 10 yıl olduğuna dair herhangi bir madde numarası ya da dökümanı nasıl elde edebilirim ?
*Buna rağmen davamın reddedilmesi ne derece uygundur acaba?
*İdare Mahkemesi kararlarına itiraz edildiğinde , itirazı başka bir hakim mi değerlendirir yoksa aynı heyet mi bakar itiraza?
*İtirazıma emsal karar eklemem herhangi bir avantaj yaratır mı?
* İtirazımın da reddeilmesi durumunda temyize gitme şansım var mıdır acaba?
* Eğer temyiz hakkım yoksa , yeniden dava açmayı düşünüyorum. Aynı konu üzerine yeniden dava açma hakkım var mıdır?
Bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Saygılar.
Siz, galiba; davayı "geçici görev yolluğunun ödenmeyişine" karşı açmış olmalısınız. Davayı; "Nisan 2010" tarihli dilekçenize verilen "ret" işlemine karşı açacaktınız.
İyi günler...
Siz, galiba; davayı "geçici görev yolluğunun ödenmeyişine" karşı açmış olmalısınız. Davayı; "Nisan 2010" tarihli dilekçenize verilen "ret" işlemine karşı açacaktınız.
İyi günler...
Davayı Nisan 2010 tarihli dilekçeme verilen red cevabına binaen açtım, sayın Sakar.
"açmış olmalısınız." diye biten cümlenizden, diğer türlü reddedilmemesi gerekirdi anlamını mı çıkarmalıyım acaba?
Cevabınız için teşekkürler.
Zaman aşımı süresinin 10 yıl olduğu defalarca yazılmış forumda. Zaman aşımının 10 yıl olduğuna dair herhangi bir madde numarası ya da dökümanı nasıl elde edebilirim ?
Borçlar Kanunu
Madde 125 - Bu kanunda başka suretle hüküm mevcut olmadığı takdirde, her dava on senelik müruru zamana tabidir.
fatihhan rumuzlu üyeden alıntı
*Buna rağmen davamın reddedilmesi ne derece uygundur acaba?
Aynı konuda bir davanın kabulü ve ötekinin reddi ilginç. Söz konusu kararların hukuki gerekçeleri bilinirse ancak yorum yazılabilir diye düşünüyorum. Bu nedenle kararların gerekçelerini yazmalısınız.
*İdare Mahkemesi kararlarına itiraz edildiğinde , itirazı başka bir hakim mi değerlendirir yoksa aynı heyet mi bakar itiraza?
İtiraz için Bölge İdare Mahkemesine başvuracaksınız. Dolayısıyla itirazınızı başka hakim heyeti inceleyecektir.
*İtirazıma emsal karar eklemem herhangi bir avantaj yaratır mı?
Emsal kararları dilekçenize ekleyiniz. Mutlaka faydası olur diye düşünüyorum.
* İtirazımın da reddeilmesi durumunda temyize gitme şansım var mıdır acaba?
İtirazınız da reddedilirse yine Bölge İdare Mahkemesine kararın düzeltilmesi müracaatında bulunabilirsiniz. Temyize gitme şansınız yok maalesef. Ancak bu nevi kararlar için kanun yararına temyiz müracaatınız olabilir ancak bu tür temyizde bozma kararı olsa da size bir faydası olmaz diye düşünüyorum.
* Eğer temyiz hakkım yoksa , yeniden dava açmayı düşünüyorum. Aynı konu üzerine yeniden dava açma hakkım var mıdır?
Yeni bir dilekçe ile idareye müracaatla yeni bir dava başlatabilirsiniz ancak bundan da lehinize bir sonuç almanız maalesef pek mümkün değildir. Umarım itirazınızda lehinize bir sonuç alırsınız.
Konu Çobanoğlu tarafından (22-04-2011 Saat 14:40:00 ) de değiştirilmiştir.
Bildiğim kadarıyla; idari işlemlere karşı dava açma süresi; 60 gün. Dediğim gibi; "dileçenize verilen ret" işlemine karşı açtığınıza göre; dava kabul edilmeliydi.
Yıllar önce; aile yardımı adı altında "çalışmayan eş için ödenen" para ile ilgili olarak; yıllar sonra; idareye dilekçe yazdım. Dedim ki: Anayasa'nın "eşitlik" "çalışmayı destekleyici tedbirler alır" gibi hükümlerine açıkça aykırı olarak ödenen ve bana ödenmeyen tutar toplamı; şu kadar liradır. Ödenmesi için gereğinin yapılması...
Dilekçeye; tabii ki "ret" cevabı geldi. "eşi çalışmayana ödeniyor." diye. Ben de; bu cevaba karşı dava açtım.Mahkeme davayı kabul etti. Netice olarak idare mahkemesinde davayı kaybettim. Mahkeme dedi ki: "ilgili ödeme 657 s. K'nun falan filân maddeleri gereği olarak ödenmektedir."
Benim sorum ise şu idi: Anayasa "herkes eşittir derken, o aile ile ben, niye; farklı aile muamelesi görüyorum? Aynı işi yapıyor olmamıza, aynı çocuk sayısı olmasına rağmen; ikimiz arasında farklı ödemenin neresi adîl?Yine Anayasa; çalışanı korur, çalışmayı teşvik edici tedbirler alır" derken; "çalışmamayı teşvikeder" mahiyetteki bu ödeme; Anayasa'ya aykırı değil midir?
Ben ne "çalmışım" tamburam ne "söylemiş"
Karara itiraz bile etmedim
İyi günler...
Sayın Çobanoğlu,
ilginiz ve ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler.
Mesai arkadaşımın olumlu sonuçlanan davası, 2007-2008 yılına ait.Benden bir sene sonra , şu an görev yaptığımız okuldan ilçedeki aynı liseye yapılan geçici görevlendirme. Yani aynı okuldan iki öğretmen , yine aynı okula görevlendirildi.
Arkadaşın davasında görevlendirmenin tebliğ tarihini takip eden 60 günlük süre dikkate alınmazken(Ki arkadaşım da tebliğ tarihinde değil üzerinden neredeyse 2 yıla yakın bir süre geçtikten sonra dava açtı.) benim davamda tebliği izleyen 60 günde herhangi bir itirazda bulunmadığım gerekçesiyle RED kararı verildi.
Verdiğiniz değerli bilgiler için minnettarım.
Saygılarımla. Hoşçakalın.
Bildiğim kadarıyla; idari işlemlere karşı dava açma süresi; 60 gün. Dediğim gibi; "dileçenize verilen ret" işlemine karşı açtığınıza göre; dava kabul edilmeliydi.
İyi günler...
İlgilenip cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla. Hoşçakalın.
,
idari mahkemenin kararına itiraz,
idare mahkemesine itiraz dilekçesi,
idari mahkemesinin kararına itiraz hakkı varmı,
idare mahkemesi kararına itiraz süresi,
idare mahkemesi kararına itiraz nereye yapılır,
bölge idare mahkemesine itiraz dilekçe örneği,
bölge idare mahkemesinin üst mahkemesi,
bölge idare mahkemesine itiraz nasil yapilir,
bolge idare mahkemesi kararina danistay itirazi nasil yapilir,
mahkemeye itiraz hakkı ,
idare mahkemesi danıştay kararına itiraz
Bir atama mevzusu nedeniyle Çanakkale İdare Mahkemesine iptal davası açtım. Mahkeme dosya hakkında red kararı verdi. Bende bunun üzerine Edirne Bölge...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku