İcraya verildiğimi bilmeden yapılan ödeme ve icra dosyası
herkese merhabalar bir sorun ile karşı karşıyayım ve konularda da benzer olanını bulamadığım için bir bilenden yardım bekliyorum.
Bir mağazadan taksitle almış olduğum ürünün bir kısım taksitlerini ödedim geriye kalan taksit borcumu uzun süre ödeyemedim. borcum 672 tl idi 392 tl borcumu ödemedim. ve şirket avukatı 1 sene sonra benimle irtibata geçti ve borcun faizi ile 1055 tl olduğunu ödemez isem icraya vereceğini söyledi. bu görüşme sonucu ben mağaza da avukatla yüz yüze görüşerek 850 tl vererek borcumu kapattım. 850 tl ye borcumu kapatabileceğimi avukat kardeş söyledi. ve bana sadece borcun bittiğine dair ödendi makbuzu verdiler. ve ben sevinerek oradan ayrılmıştım. cuma günü e devlet şifremi aldığımda oradan öğrendim bumağaza beni icraya vermiş ve bu tarih benim ödeme yaptığım tarihten önce yani ben icra da olduğumu bilmeden mağaza avukatına ödeme yaptım. şuan nasıl biryol izlemem gerekiyor icra dosyası açık görüküyor. bide bana hiçbir ihbar felan gelmedi. bilgilendirirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar.
Cevap: İcraya verildiğimi bilmeden yapılan ödeme ve icra dosyası
Avukat icra dosyası açtı, sonra siz borcu ödediniz ama avukat icra dosyasını kapamadı muhtemelen.
Borcunuzu ödediğiniz avukata söylediniz mi durumu? Belki yapmanız gereken bir işlem vardır.
Kayıtların geç güncellenmesinden dolayı da olabilir.. 2-3 hafta bekleyip bir daha bakın. Ya da İcra dairesine gidip dosyaya bakın. En kesin öğrenebileceğiniz yol bu.
Cevabiniz için teşekkür ederim. Ben avukat ile. Daha
Sonra. Görüşmedim daha bu durumu yeni öğrendim zaten avukatın ne ismini biliyorum nede adresini. Borçlu olup borcumu ödediğim mağazada icra dosyasida suan yaşadığım sehirde değil maleseff.
Syn Kdz. Ereğli'li kardesim yardımınız için tekrar teşekkür ederim bilginiz dahilinde ise cevabınız olursa sevinirim. Şimdi ben bu dosya için icra müdürlüğüne gitsem mı yoksa oradan bı tebligat mı beklesem adresim muhtarlıkta kayıtlı yani isteseler beni bulabilirler bu dosya 2010. Un 10. Ayında açılmış ve hala açık görülüyor bana icradanda hiç uyarı gelmedi.
İcra dairesine hitaben dosya numarasını da ihtiva eden bir dilekçe yazıp dosyadan elinize herhangi bir tebligat geçmediğini adresinizin belirttiğiniz adres olduğunu yapılacak tebligatların bu adrese yapılmasını, alacaklı firmaya ödemenizi yapıp borcu kapattığınızı bu sebeple borca itiraz ettiğinizi borcu ve fer'ilerini kabul etmediğinizi takibin durdurulmasını taleplerinizi içeren dilekçenize elinizdeki ödeme yaptığınıza ve borcunuz kalmadığına dair kağıdı da ekleyerek en yakın icra dairesine verin posta masrafını da verip yollasınlar.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
en yakın icra dairesine verin posta masrafını da verip yollasınlar.
En yakın icra dairesi konusu ile alakalı bir bilgi rica etsem sizden mümkünse;
Yaklaşık 5 ay önce kadar İcra Dairesinde görevli memureye mal beyanım sırasında aynı şekilde mal beyanı dilekçem ve ilgili dosya numarasını yazıp posta masrafını verdikten sonra ilgili dosyaya konulmak üzere rahat bir şekilde yollamıştım
1 Hafta kadar önce bir arkdaşımın yazığı mal beyanı dilekçesini ve gerekli evrakları vermek için tekrar icra dairesine gittim ve bayan orada olmadığından bir bey memura evrakları vermem neticesinde posta masrafı ne kadar vereyim dediğimde üst yazıyı eklediği evraklar ile birlikte postadan dosyayı benim göndereceğimi söylediğinde siz yollamıyormusunuz karşılığım sonucu yollamıyoruz bu işlem bizi ilgilendirmez şeklinde cevabı üzerine aynı işlemi 5 ay önce yaptığımı diğer bayanın bu şekilde yaparken bu farkın neden kaynaklandığını sorduğumda ben böyle yapıyorum o bayana karışmam gibi keyfi bir cevap verdi.Olaya tanık olsun diye tutanak tutmak amacıyla çağırdığım zat-ı muhterem avukat tanıdığımda benim tarafımı tutacağına İcra Memurunun avukatlığını yapması gerçekten beni sinirlendirdi.Yerel İcra Dairesine gidecekmişiz böyle -ikamet adresinden yerel icraya havale- bir uygulama normalde yokmuş güya.Hayır işlemi ben yapmış olmasam ve bunu birkaç defa aynı tecrübeyi yaşamasam inanacağım ama..
Sonuç itibarı ile ben memurun amirinden dilekçe ile yazı isteyecektim hangi yönetmelik hangi kanun üzerine bu işlem böyle işliyor diye fakat avukat arkadaşımın tavrı sebebiyle bende BİMER'e memuru görevi savsakladığından keyfi iş yaptığından dolayı şikayet ettim.
E-Devletten takip ediyorum elbet işlem yapılacak memurun hakkında fakat,mal beyanlarını,itirazları yerel icra dairesine yapmak gibi bir zorunluluk var mı ?
Yani ben Van'da olan borcum yada dosya için kalkıp Van'a gidecek değilim.Mantık olarak ikamet adresine yakın en yakın icra dairesinden havaleli gönderilmesi gerekir ve bunun normali budur.
Fakat KOCAELİ-Gölcük icra dairesindeki görevli memur beyler öyle yapıyormuş.İcra dairesine herkesin işi düşüyor ya şimdi ayrı bey oldular onlarda...
Pek bilmiş avukat arkadaşta memurun hısmı gibi savundu bana onun yoğun olduğunu filan söyledi neredeyse evlat edinecekti memuru konuşmamız sırasında.
Bu konuda icra yönetmeliği genelgesi var mıdır ? Kanunda buna uygun bir maddeye rastlayamadım.
Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (20-04-2011 Saat 02:07:59 ) de değiştirilmiştir.
Sultanahmet adliyesinde avukatlar dahil icra memuru dışında kimse ptt'den icra veya mahkeme evrakı yollayamıyor. Savcının yazılı talimatı uyarınca vereceğiniz evrakı almıyorlar. Gölcük icra dairesinde evrakı üst yazıyla vatandaşla ptt'ye yolluyorlarsa bu da farklı bir uygulama. En yakın icra veya mahkeme kanalı ile bir başka yerdeki icra dairesine veya mahkemeye evrak yollamak mümkün buna kimse mani olamaz. İcra dairelerinde veya mahkemelerde bu iş için bir iş bölümü yapılır ve aralarından biri "muhaberat" nöbetçisi olur. Evrakın geri çevrilmesi memuriyet görevinin ihmali olur ve savcılığa duyurulabilir ancak ptt ye yollayıp işlemi tamamlatıyorlarsa bu ordaki adliyenin bir uygulaması olabilir bu da adalet komisyonunun veya başsavcılığın muhtemelen bilgi dahilinde belki emirleri doğrultusundadır.
Yolladığım evrakı iadeli tahahütlü yollayarak üzerine gönderen kısmına Gölcük İcra Dairesi alıcı kısmına Giresun 1.İcra Dairesi yazdım yani icra dairesi adına kendi evrakımın postacısı kendim oldum neticede ben o evrakı yollamasam nasıl olsa yerel icra dairesi üst yazıyı 2 nüsha çıkartıp bir nüshasını kendi arşivine ekliyor.
Memuru şikayet etmedeki sebep;aynı icra dairesinde farklı memurların işlemi farklı yapmaları.Yani A kişisi evrak için posta masrafı alıp evrakı sizin izahınızda olduğu gibi muhabetratı ile yollatırken,B kişisi tamamen keyfi yaklaşım ile o memur öyle yapabilir ben böyle yapıyorum cümlesi bir keyfiyet belirtir.Neticede memur kendisine verilmiş işi yapmakla sorumlu olan kimse olduğundan bu konuda bir insiyatif kullanamaz.Benim iyiliğimi olsa dahi bu konuda fikir yürütüp böyle yapamaz gibi.Bizde insan evladıyız anlıyoruz insanların yoğunluğunu meşguliyetini fakat işini beğenmeyen verir istifasını yada yapar becayişi yer değiştirir.Benim verdiğim vergiler ile tabiri caiz ise ''bana artislik yaptırmam'' bu icra dairesi memuru olur,kolluk olur,sağlık personeli olur hiç farketmez.
BİMER'e aynen yukarıdaki tabir ile yazdırdım şikayetimi ''benim verdiğim vergiler ile bana artislik yaptırmam'' şeklinde.Takım elbisesini giyip bütün gün masasında oturup afbuyurun kaba etinden başka ağrıyan bir yeri olmayacak ondan sonra bende böyle işine gelirse diye blöf yapacak.Bende blöf'ünü gördün memur arkadaşın Flush dedim bakalım blöf mü yapıyormuş oyun kime kalacak.
Cevabınız için teşekkür ederim..
Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (19-04-2011 Saat 21:56:33 ) de değiştirilmiştir.
28 Mart 2011 tarihinde evimizin doğalgaz projesinin hazırlanıp aboneliğinin yapılması ve evimize kombi konulması konusunda bu hizmetleri veren şahıs...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku