merhabalar.. benim bir mağduriyetim var ne yapmam lazım bilmiyorum.. ben evliyim ve resmi nikahım var eşim boşanma davası actı bana ve dava red oldu kazanamadı davayı eşim ve nasıl yaptıysa bir başka birisi ile resmi nikah yapıp yurt dısına cıkmış benle evli iken nasıl bir başkası ile resmi nikah yapabiliyor bunuı öğrencektim ve benim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz bu konuda teşekkür ederim ...
Sayın Asyaa1, eşinizin yaptığı bu evlilik batıldır. Bu evliliği yasal olarak gerçekleştirmiş olamaz.
Sizin yapmanız gereken mutlak butlan davası açarak bu evliliği hükümsüz kılmaktır.
esin hanım batıl derken iman nikahı demek istediniz sanırım ama nasıl yapmıssa resmi nikah yapmıs ve almanya dan birisi ile resmi nikah yapıp gitmiş ankaradan bir muhtar yapmıs bunu
Sayın Asyaa;
Batıl demek geçersiz demek. Yani böyle bir evlilik olamaz. İmam nikahıyla bir bağlantısı yok. Siz Esin hanımında söylediği gibi mutlak butlan davası açarak iptal talep edin.
Ayrıca Ankaradan bir muhtar yapmış bunu demişsiniz. Muhtar neyi yapmış? Bunu anlayamadım. Ama muhtarın yapabilme yetkisi olan hiçbir durum yok burda. Muhtara yönelik de görevi kötüye kullamaktan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. SAYGILARIMLA..
bir arkadasından öğrendim eşimin ankara da bir muhtar yapmıs bunu kütüğünü oraya aldırıp yapmıs şuan eşimin kütüğü orda görünüyor gecersiz resmi nikah nasıl oluyor onu anlayamadım gecersiz ise nasıl gitti bu birisi ile nikah yapıp almanyaya ben şimdi almanya damı mahkeme acacam yoksa burdamı nasıl yapabilirim bunu lütfen bana ayrıntılı şekilde bilgi verirmisiniz
Sayın Asya;
Böyle bir nikah söz konusu olamaz. Yapmış olduğu evlilik geçersiz, yani yasal değil. Böyla durumlar söz konusu olabiliyor. Bir şekilde belkide kayıtlarda oynama filan yapılıyor, ya da durum gizleniyor filan olabilir. Açıkçası nasıl bir sahtekarlık yöntemine başvurulduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Nikah Türkiyede kıyılmışsa Türkiye mahkemelerinde butlan davası açabilirsiniz.
Yalnız affınıza sığınarak şunu da sözlemek isterim ki, muhtarın yapmış olduğu eylemi halen anlamış değilim. Kütük Ankara'ya alınsın. Ne değişir ki.. Siz daha önceden de söylediğim gibi, butlan davası açın ve bu arada muhtar için de savcılığa suç duyurusunda bulunun. (Her ne kadar muhtarın eylemini anlamasamda, yapmış olduğu edimle butlan olan bir evliliğe yol açtığı için görevini kötüye kullandığı kanaatindeyim.) SAYGILARIMLA..
Türk Medeni Kanununun mutlak butlan olan evlenmelere ve yaptırımına ilişkin hükümleri şöyledir:
DÖRDÜNCÜ AYIRIM
BATIL OLAN EVLENMELER
A. Mutlak butlan
I. Sebepleri
MADDE 145.- Aşağıdaki hâllerde evlenme mutlak butlanla batıldır:
1. Eşlerden birinin evlenme sırasında evli bulunması,
2. Eşlerden birinin evlenme sırasında sürekli bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun bulunması,
3. Eşlerden birinde evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığı bulunması,
4. Eşler arasında evlenmeye engel olacak derecede hısımlığın bulunması.
II. Dava açma görevi ve hakkı
MADDE 146.- Mutlak butlan davası, Cumhuriyet savcısı tarafından re'sen açılır.
Bu dava, ilgisi olan herkes tarafından da açılabilir.
Şimdi öğrenci olmam sebebiyle uygulamaya yönelik bilgi veremeyeceğim size ama ortada açık olan birşey var:
Demişsiniz ki "benle evliyken nasıl bir başkasıyla evleniyor?"
Evet haklısınız normalde evlenemez ancak belliki ya burada ilgililerin görevi kötüye kullanması ya da ihmali söz konusu ancak bu halde (örneğin gözden kaçmış ki zor gözden kaçması yada bilerek gözardı edilmiş ilgililerce vs.)
Sayın Esin Hanım ve Aslı Hanım davayı sizin açmanızı ifade etmişler ancak ben burada bir düşüncemi ifade etmek istiyorum; bence durumu savcılığa bildirirseniz Cumhuriyet Savcısı'nın da dava açma yetkisi olduğundan savcı mutlak butlan davasını açacaktır(re'sen). Bu daha yararınıza olurmuş gibi geliyor bana. Ve sanıyorumki bu şekilde, görevini ihmal ettiği yada kötüye kullandığı tespit edilen ilgililere karşıda savcılık gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.
merhabalar.bendede tam ters bir sorun var.ben 6 ay önce evlendim.gecen ay ögrendimki esim moldovada evliymiş ve bir cocugu varmıs.türkiye konsolosluguna bildirmediği için burda bekar görnmüş ve benimle bir evlilik yapmıstır.ben cok magdur durumdayım.bosanma davası actım.ama esim kabul etmiyor.avukatta tutacak param yok acıkcası,bana moldovadaki evliliğinin belgesini mahkemede sunar ve kanıtlarsam tek celsede biter dediler.lütfen yardmcı olun ben bu belgeyi nerden nasıl temin edebilirim.kadının ismini biliorm sadece kendine ulasamıyorum.
merhabalar.bendede tam ters bir sorun var.ben 6 ay önce evlendim.gecen ay ögrendimki esim moldovada evliymiş ve bir cocugu varmıs.türkiye konsolosluguna bildirmediği için burda bekar görnmüş ve benimle bir evlilik yapmıstır.ben cok magdur durumdayım.bosanma davası actım.ama esim kabul etmiyor.avukatta tutacak param yok acıkcası,bana moldovadaki evliliğinin belgesini mahkemede sunar ve kanıtlarsam tek celsede biter dediler.lütfen yardmcı olun ben bu belgeyi nerden nasıl temin edebilirim.kadının ismini biliorm sadece kendine ulasamıyorum.
,
2 resmi nikah olur mu,
ikinci ese resmi nikah,
ikinci resmi nikah yasası,
ikinci evlilik resmi nikah,
ikinci eşe resmi nikah,
http:www.hukuki.netshowthread.php8650-Bosanmadan-ikinci-resmi-nikah,
2 resmi nikah,
2 nikah olur mu,
ikinci resmi nikah oluyormu,
ıkıncı resmı nıkah,
ikinci resmi nikah yapilirmi,
iki ülkede resmi nikah ,
ikinci kez resmi nikah,
2.eşe resmi nikah,
ikinci evlilikte resmi nikah,
2. nikah,
iki resmi nikah yapilirmi,
Türkiye de ikinci kez evlilik resmi olarak olurmu ,
boşanmadan 2 evlik olur mu
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku