Merhabalar
2009 yazında bir firmada çalıştım ve maaş kartları ile maaşlarımızı ödeyeceklerini bildirdiler. Bizi bankanın şubesine 35 kişi civarında topluca götürdüler ve içeriye 6şar kişi alarak banka görevlilerinin yönlendirmesi ile form doldurttular ve okumamıza dahi fırsat bırakmadılar. Sorduğumda merak etmeyin işler daha hızlı olması için biz yönlendirdik ters birşey yok dediler. Fakat maaş kartımda avans hesap açılması için kutucuk işaretlenmiş.İşaretlemediğime emindim.
Neyse maaşım baya toplu bir ücretti ve maaşımı el ile miktar olarak bankamatiğe girerek çekiyordum orda çekmek istediğim miktar yoktu. Maaşımı çekerken avans hesaptan da çekim yapmışım ve bankamatik uyarı vermemiş. İşten ayrılana kadar bir sonraki maaşım kartın ödemesini yapıyormus fakat işten ayrıldıgımda 400 tl lik bir ödeme olduğunu söylediler. Babam ben okula basladıgım için bu ücretin 350 tl sini ödemiş.Sonrası için unutmus ve bankadan uyarı gelmedi. Dosyayı icraya vermişler. 2009 Ekimden bu yana o para 910 tl olmus ve su anda icraya geleceklerini söylüyorlar. Ben öğrenciyim ve 21 yaşındayım. Avukat babama siz ödemek zorundasınız diyor. Babamın ya da benim ödeyecek durumumuz yok cunku avukat taksitlendirme olayına gitmiiyor hepsini kapatacakmışız.
Her neyse sormak istediğim şudur. Bu sıralar çevremde bir af olduğunu duydum anapara ödeme ile ilgili.Bu borcu ödeyebileceğim bir af ya da taksitlendirme yokmu.
dosya su anda icrada acık durumda ve 2 aralıkta acılmıs.