Merhaba iyi günler,

Şu anda kirada olan evimizin yaklaşık 3 sene önceki kiracısı taşınıken suyu açık bırakarak evden çıkmış ve alt katta oturan avukatın bürosunda banyosuna su sızmış, avukat bey eşime (ev sahibi) kendi hasar sigortasından yaptıracağı bilgisini vermiş, bu sebepten eşim de birşey yapmamış, sigortanın hasarı bizden tahsil edeceğini gerçekten bilmiyorduk, yoksa çoktan bu kadar faiz binmeden öderdik. Ben açıkcası bildirim konusunda bir usulsüzlük olduğunu düşünüyorum, 3 gün önce şu andaki evimize kesinleşmiş icra kağıdı geldi ve 830 lira gerçek borç 250 lira kadar da faiziyle 7gün içinde ödememiz isteniyor, merak ettiğim konu neden ilk defa bu kağıtla icraya verildiğimizden haberimiz oluyor? alttaki avukat bey adres ve telefonlarımızı biliyor, kiracımız biliyor, kirada olan evdeki komşularda da telefonlarımız var, üstelik bu para bir tavan boyası için gayet abartılı değil mi? Borca ve usulsüzlük olduğunu düşündüğüm geç bildirime itiraz etme şansımız var mı? Bu arada eşim karşı avukatı arayarak borcunu ödeyeceğini ve sıkıntı olmaması gerektiğini telefonda teyit etti, bize düşen ne ise tabiki öderiz fakat sizden takıldığım konular hakkında yardım rica ediyorum, borca itiraz etmek için ödedikten sonra mı önce mi itiraz edilmeli? Kaç gün içinde itiraz edilmeli, borcun gerçekten o kadar olduğunu inceletmek için nasıl bir yol izleyebiliriz? Nereye başvurmamız gerekmektedir? ...konularında yardım rica ediyoruz, şimdiden teşekkürler.

iyi çalışmalar

melike