Merhaba, ben 2004-2005 yılı uzman jandarma okulunda okudum , 2007 yılında askeriye ile tüm ilişkim kesildi, 2 gün önce bana gelen bir tebligat ile şok oldum çünkü öğrenim giderlerinden doğan 29 bin tl tazminat isteniyordu benden aşağıda resmini koyuyorum.

Halbuki okula girerken aynen imzaladığımız senet böyleydi :

Uzman Jandarma adayı olarak kayıt-kabul olunan ......................... oğlu.............................................. .. tarafından verilen yukarıda yazılı yüklenme senedindeki taahhütnamesine aykırı hareket etmesi nedeniyle Okulla ilişiğinin kesilmesi halinde bu öğrenci adına tahakkuk edecek okul masraflarını sarf tarihinden itibaren tahsil tarihine kadar geçen süre içinde hesap edilecek yasal faizi ile birlikte 14.721,00 (ONDÖRTBİNYEDİYÜZYİRMİBİR) YTL’yi geçmemek üzere müteselsil kefil ve müşterek borçlu sıfatı ile ödeyeceğimi, çıkacak ihtilaflarda ANKARA MAHKEMELERİ ve İCRA DAİRELERİNİN SELAHİYETLİ olduğunu beyan, kabul ve taahhüt ederim. ......./......./.2008

Sorum şu arkadaşlar bunlar keyfi olarak rakamı nasıl belirliyorlar Yasal faiz ile birlikte 14 bin tl yi geçemez diye imza atıyoruz, bize yasal faizler hariç 29 bin tl tazminat vereceksiniz diye belge gönderiyorlar, bu adil midir hakkımı arasam haklı çıkarmıyım . Teşekkürler.