Merhaba. Arap saçına dönmüş olan çatı davası hakkında cevaplarınızı bekliyorum. Çatımda akma sorunu olduğu için tüm kat maliklerine iadeli taahhütlü ihtarname gönderdim. Dikkate almadılar. Karşı komşumla birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine başvurup hasar tespiti yaptırdık.Dairelerimizdeki hasar tespit edildi, yapılması gereken işlem ve bu işlemin maliyetinin yer aldığı bilirkişi raporu mahkeme tarafından apartman yönetimine sunuldu. Kapı komşumla 3 firmadan teklif alıp uygun olan firmaya çatıyı yaptıracaktık. Çatıların onarımı için ortalama 9000 tl masraf olacak. Ortaklaşa bu masrafı karşılayıp daha sonra dava açıp diğer kat maliklerinden hisseleri oranında tahsil edecektik. Ancak komşum bu aşamada (onun dairesi daha az hasarlıdır bu yüzden acele etmiyor) çatıyı hemen yaptırmak istemediğini maddi durumunun müsait olmadığını söylüyor. Benim dolaplarım bile çürümeye başladı. Bana öyle geliyor ki komşum, ihtarnameyi aldıktan sonra açacağımız davaya karşı en azından kendini korumak için bizimle birlikte hareket etti. Bu durumda ben sadece kendi dairemin üstünü yaptırabilir miyim? Yoksa çatı tek olduğu için ve hasar iki taraftada tespit edildiği için çatının tamamını tek başımamı yaptırmalıyım? Yarısını yaptırsam mahkeme masraflarını ve onarım masraflarını tahsilatta sorun yaşar mıyım? Teşekkür ederim.