Merhaba. 2 ay önce çatımda akma olduğu için ve yönetim (yönetici yasal yönecimidir bilemiyorum ve öğrenme imkanım yok) önlem almadığı için tüm kat maliklerine çatı masraflarına ortak olmaları için avukat aracılığıyla ptt den iadeli taahhütlü ihtarname gönderdim. Dikkate almadılar hatta 2 kişi dışında ihtarnameyi teslim alan da olmadı. Sulh hukuk mahkemesine başvurup hasar tespiti yaptırdım 500 tl masrafım oldu. Şimdi elimde sadece delil niteliği taşıyan bilirkişi raporu var. Bu rapor mahkemece apartman yönetimine de 1 ay önce sunuldu. Avukatım, ptt ihtarnamesini usulüne uygun gönderdiğini ve gerekli ihtarın yapıldığını ispatlayabileceğini söylüyor.

1- İadeli taahhütlü ihtarname yeterli midir, tekrar tüm kat maliklerine noter onaylı ihtarname ayrıca göndermeli miyim?

Çatıyı uygun olan firmaya yaptırıp avukat kanalıyla tüm kat maliklerine dava açacağım. Apartman sakinleri çok rahat davranıyorlar, ben sürekli masraf yapıyorum. Paylarına düşen masrafları ödemeleri için ileride yine bir ihtarname göndereceğim.

2- Bu son ihtarnamede, onarım masrafları dışında noter, bilirkişi masraflarının ödenmesini de ihtar edebilir miyim?

3- Eğer ihtarnamemde çatı onarım masrafı yanında bir masraf talep edemiyorsam, yaklaşık 1000tl yi bulan noter bilirkişi vs masraflarını nasıl tahsil edeceğim?Diğer kat maliklerinin son ana kadar ortak alan olan çatı onarım giderlerine katılmayıp, ben onca masraf yaptıktan, son ihtarnameyi gönderdikten sonra ödeme yapıp masraftan kaçınmaları mümkün mü? Dava açarak tüm masrafları talep edebileceğimi biliyorum ama gerçekten tahsil edebilirmiyim net bir cevap bulamadım. Ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim.