Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı
Kusura bakmazsanız sizlere bir soru sormak istiyorum.
Üniversite hazırlık sınıfında okuyorum.8-9 gün önce başka bir eve çıkmaya karar verdim.O sırada da nefsime sahip olamadım ve arkadaşımın laptop'unu da yanıma aldım.Hırsızlık yaptım yani.Aradan geçen 8-9 günün sonunda eski evimde kalan kişilerle beraber karakola ifade vermeye gittik,herkes ifadesini verdikten sonra ben içeriye girdim ve ifademde olayı yapanla ilgili bir bilgim olmadığını söyledim.ifadem yazıldıktan birkaç dakika sonra komserin yanına gittim ve ben yaptım,laptopu hemen size vereyim dedim.Ama iş işten geçmişti,ifadeler verilmiş tutanak tutulmuştu.Savcılığa bilgi verilmiş sanırım.Mahkemeye çağrılacağım birkaç gün sonra. Ama laptopunu aldığım arkadaşım şikayetçi olmayacak,sıkıntı çıkarmayacak.Konuşuldu bu durum.Çift taraflı anlaşma yaptığımızı,laptopu kısa bir süre kullandıktan sonra geri vereceğimi söyleyeceğim mahkemede.Polisler böyle yapmamı söyledi.Ama karakola beraber gittiğimiz arkadaşlara bu çocuk artık bir yerde yönetici,müdür olamaz, bunu hemen görürler demiş polisler.Ve bana da keşke okulunu bıraksaydın da bunu yapmasaydın dediler.Makine mühendisliği okuyorum ve yönetici olamayacağımı duyduktan sonra adeta hayallerim yıkıldı.Bu nasıl birşeydir.Neden yönetici olamıyorum.Bu durumu düzeltmenin bir yolu yok mu? Savcılıkta,mahkemede suçlu olduğuma hüküm verilir mi? Bu olay sabıka kaydımda,sicilimde görülür mü? İleride bana başka sıkıntılar çıkarır mı acaba? Çok tedirginim ve çok korkuyorum.O kadar çok utanıyorum ki? Bu durumun içinden nasıl çıkarım,sizden yardım istiyorum.Mahkemeye çıkınca neler olur?Hüküm giyer miyim?
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Arkadaşınızın laptopunu herhangi bir kilit vs kırmadan,ortak kullandığınız yerden giderken yanınızda götürmeniz hırsızlık olarak değil mahkemece ''iyi niyeti suistimal'' olarak değerlendirilebilir.
Neticede kaldığınız evin anahtarları sizde var,ortak kullanım alanlarınız var siz sadece bunu suistimal etmişsiniz.
Şahsi kanaatim bu yönde olmakla birlikte karşı tarafın yani zarar görenin şikayeti olmadıkça kamu tarafından takibi yapılması için olay dolayısı ile zarar gören üçüncü kişiler olmadığından ve şikayetde ortadan kalktığından ''polisin'' dediği gibi ileride sizi kısıtlayıcı bir ceza çıkmasada düşük bir ceza çıkma ihtimali var üstelik olayda yargının işini kolaylaştırmak amacıyla itirafınız,iyi niyetiniz,daha önceden sabıkasız olmanız,samimiyetiniz gibi indirimlerde ceza davalarında yargıcın geniş takdir yetkisi olduğundan falza dert edinmemekle birlikte ders olması gereken bir durum oluşmuş diye düşünüyorum.
Kolluğun işi dava neticesi hakkında hüküm kurmak olmamakla birlikte benzer durumlarda karşılaştıkları bazı olaylardan örnek vermelerine bir engel yok -ne yazık ki- onlar konuşmayı seviyorlar vatandaşta ister istemez dinliyor
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Güveni kötüye kullanma suçunun oluşması için malın zilyetliğinin kişiye devredilmiş olması gerekir(TCK md.155). Bahsettiğiniz olayda böyle bir durumdan söz edilmemiş. Diğer yandan sözkonusu laptopu kullanıp geri vereceğinizi belirtmişssiniz; bu halde ise TCK md.146 uygulama alanı bulacaktır(Tabi gerekli şartlar oluşmuşsa).
Güveni kötüye kullanma
MADDE 155. - (1) Başkasına ait olup da, belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
Kullanma hırsızlığı
MADDE 146. - (1) Hırsızlık suçunun, malın geçici bir süre kullanılıp zilyedine iade edilmek üzere işlenmesi hâlinde, şikâyet üzerine, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir. Ancak malın suç işlemek için kullanılmış olması hâlinde bu hüküm uygulanmaz.
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Yani her koşulda oradan en az altı ay hapis cezasıyla çıkacağım,bu da para cezasına çevrilecek sanırım.Yarıya indirme durumundan bahsetmişsiniz.3 ay eder bu da 20*90=1800 TL para cezası mı oluyor yani? ?? Bu işten hiçbir şekilde herhangi bir bedel ödemeden çıkmam mümkün değil mi? Böyle bir ihtimal yok mu yani? ???
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Isaac rumuzlu üyeden alıntı
Yani her koşulda oradan en az altı ay hapis cezasıyla çıkacağım,bu da para cezasına çevrilecek sanırım.Yarıya indirme durumundan bahsetmişsiniz.3 ay eder bu da 20*90=1800 TL para cezası mı oluyor yani? ?? Bu işten hiçbir şekilde herhangi bir bedel ödemeden çıkmam mümkün değil mi? Böyle bir ihtimal yok mu yani? ???
Olay yargıya intikal ettikten sonra ve taraflar anlaştıktan sonra yargıç cezayı en alt sınırdan vermeye -genel olarak- özen gösterir.Fakat hiç ceza almadan yani oldu bitti ile kapanması için olayın en başta yargıya aksetmemesi gerekliydi.En azından karakolda durum belgelenmeden sözlü olarak anlaşsaydınız ve kişi sizi karakolda iken şikayet etmekten vageçseydi dediğiniz gibi olabilirdi.Cezanızda hükmün açıklanmasını geribırakmak suretiyle ertelenebilir unsurlar vb var ise bunu yargıç değerlendirecektir.
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Ben bu olaydan illa ki para cezası mı alacağım? Başka bir şey olmuyor mu? Ne bileyim kınama gibisinden? Cebimden illa ki para çıkacak mı? Eğer cezam paraya çevrilirse bu ödemenin hemen mi yapılması gerekir? Yoksa ertelenebiliniyor mu? Ve bu durumdan ailemin de haberi olur mu ister istemez? ???
Cevap: Hırsızlıkta çift taraflı anlaşma ve mahkeme kararı .
Birşey daha sormak istiyorum.Olay sonucu henüz mahkemeye çağrılmadık. Mahkemeye çağrılmadan önce şikayetçi olan taraf şikayetinden vazgeçebilir mi? Bu şekilde olay mahkemeye hiç intikal etmemiş olur mu acaba ??
,
hirsizlik sucundan kamu davasi ne zamanda sonuclanir,
hırsızlık ile ilgili mahkeme kararları,
hirsizlikta iki tarafin anlasmasi sonucunda hskimin karari ne olur,
hırsızlık mahkemesi,
açıktan hırsızlık kamu davası sonuçları,
cocuk mahkemesi hırsızlık,
hirsizlik yaptim nasil mahkemede ifade veririm,
açıktan hırsızlık,
hırsızlık sucu mahkeme karari,
hırsızlıktan kamu davası,
çocuk hırsızlık mahkeme,
hirsizlikta cift tarafli anlasma,
hirsizlikta ifade,
hırsızlık yapan mahkemeye verilir mi,
Joygame hirsizlik mahkeme sonuclari,
hirsizlik mahkemesi,
hırsızlık ve karokolda anlasma,
hirsizlikta ifade ne zaman verilir,
hirsizlik mahkeme ornek karar,
hırsızlıkta şikayet karakolda anlasma
1 hafta önce 2009 model chevrolet aracımla önden olmak şartıyle peşpeşe 3 çarpma gerçekleşerek kaza yaptım araçta bulunan ben,kızım,arkadaşım ve oğlu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku