Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Sayın Hukukçular,
Adıma sahte belgelerle açılan bir GSM hattından bir şahsa hakaret ve tehdit içeren mesajlar atılmış. Bunun sonucu bu şahıs bu mesajların atıldığı GSM numarasından savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.
İşin garibi bu hat 2008 yılında açılmış ve 2009 yılında kullanılmayınca kapanmış olan kontörlü bir hat.
Ben mevcut hattımı 5-6 yıldır kullanıyorum ve başka hat kullanmadım.
Hat bana ait gözüküyor ama dava 2 kişi adına açılmış. Sanırım Müşteki diğer şahsı tanıyor. Ama hat bana ait gözüktüğünden sanık olarak 2 kişi gözüküyor. Müşteki yi hiçbir şekilde tanımıyorum, o da beni tanımıyor.
Öncelikle şunu belirtmek isterim. 9 Mart 2011 tarihinde adıma bir dava açılmış ve ben bunu tesadüf sonucu öğreniyorum. Bugün postaneye gidip e-devlet şifresi aldım. Ve hesabıma girince tesadüfen öğrendim ki hakkımda dava açılmış. Hallımda dava açılmadan önce savcılığın bana bildirimde bulunması ve ifademi alması gerekmiyor muydu? Hadi diyelim adresime polis geldi ve beni bulamadı. Cep telefonumdan da mı ulaşamadılar. Bu durum sizce de tuhaf değil mi?
Birkaç soru soracağım yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevplarınıza göre ne yapacağıma karar vereceğim çünkü bu tip davalardan suçsuz yere mahkum olan birçok insan olduğunu haberlerden izliyoruz.
1- Ben Müşteki ile görüşsem ve bir yanlışlık olduğunu ve hakkımdaki şikayetini geri çekmesini talep etsem, müşteki de mahkemeye beni tanımadığını ve şikayetini geri aldığını söylese, hakkımdaki dava düşer mi?
2- Bu hattın bana ait olmadığını delillerle ispat etsem mahkeme ne karar verir? ( Diyarbakır'da aynı olay bir şahsın başına gelmiş fakat delillerle ispat etmesine rağmen mahkeme aleyhine sonuçlanmış. Haberin linkini veriyorum. http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...hayati-karardi )
3- Benim kimlik bilgilerimle hat satan GSM Bayiini ve bu hattı satın alan şahsı dava etmek istiyorum. Bu konuda neler yapmalıyım. Hakkımda dava açılan aynı mahkemede hakim karşısına çıkınca davacı olduğumu söyleyip aynı davada ben de davacı olabilir miyim?
Çok acil yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen cevaplarınızı esirgemeyiniz.
Cevap: Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Siz hiç diğer kişiyi falan bulmaya çalışmayın. Abonelik sözleşmesindeki imzanın size ait olmadığı konusunu savunacaksınız ve hiç merak etmeyin beraat edeceksiniz.
Cevap: Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Sayın Hakkarili Arzuhalci,
yorum için çok teşekkürler. umarım temenniniz gerçek olur fakat yukarıda linkini verdiğim olayı görünce
bu ülkede herşey olabilir diyerek içime bir korku düştü.
savcı ile yarın gidip görüşmeyi düşünüyorum fakat duruşma günü belli olmuş.
ne kadar faydası olur bilmiyorum.
Cevap: Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Bu işler öyle gazete haberiyle falan olmaz. Kaldı ki o gazeteye hiç güven olmaz. Dosyayı incelemek lazım.
Size dediğim gibi; abonelik sözleşmesindeki imza size ait değilse kesinlikle beraat edersiniz. Kaldı ki; davacı kişiyi tanımıyorsunuz, o da sizi tanımıyor. Bu durum tamamen lehinizedir. Gerekirse o telefonla yapılan görüşmelerin dökümü istenir arayan aranan rumaraların sizinle bir bağlantısı olup olmadığı saptanır. Ayrıca telefonun genellikle hangi baz istasyonundan sinyal aldığı bilgileri saptanabilir. Ben korkmanız için hiç bir neden göremiyorum. Merak etmeyin olay anlattığınız şekilde ise beraat edeceğinizden eminim.
Dava açıldığına göre savcıyla görüşmenin hiçbir yararı olmayacaktır. Davayı takip ediniz.
Konu Hakkarili Arzuhalci tarafından (25-03-2011 Saat 00:11:26 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ekleme
Cevap: Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Selam. benzer olay benimde başıma geldi, evime icra kağıdı gelmişti, avea dan, ödenmemiş faturalar hakkında, işin perde arkasını araştırdım, avea avukatıyla görüştüm faturalı hattın sözleşmesini gördüm, kimlik fotokopimi kullanıp 20 temmuz 2009 da sahte imzayla faturalı hat açmışlar.ben sakaryada oturuyorum, fatura adresini bilecikte bir ilçede vermişler. ilk önce icra müdürlüğüne gidip icraya itiraz dilekçesi verdim, ardından savcılıga suc duyurusunda bulundum.
ama hayla ses seda yok, senin mahkemen oldumu?, sonrasında ne yaptın?, tazminat davası açtınmı? bana özelden msj atarsan sevinirim, bende bu lanet olayla uğraşıyorum ama gıdım ilerleme yok. kafayı yiyecem. sağlıcakla kal.
Cevap: Adıma açılan GSM hattından yapılan tehdit/hakaret sonucu hakkımda dava açıldı. Acil yardım???
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu işler öyle gazete haberiyle falan olmaz. Kaldı ki o gazeteye hiç güven olmaz. Dosyayı incelemek lazım.
Size dediğim gibi; abonelik sözleşmesindeki imza size ait değilse kesinlikle beraat edersiniz. Kaldı ki; davacı kişiyi tanımıyorsunuz, o da sizi tanımıyor. Bu durum tamamen lehinizedir. Gerekirse o telefonla yapılan görüşmelerin dökümü istenir arayan aranan rumaraların sizinle bir bağlantısı olup olmadığı saptanır. Ayrıca telefonun genellikle hangi baz istasyonundan sinyal aldığı bilgileri saptanabilir. Ben korkmanız için hiç bir neden göremiyorum. Merak etmeyin olay anlattığınız şekilde ise beraat edeceğinizden eminim.
Dava açıldığına göre savcıyla görüşmenin hiçbir yararı olmayacaktır. Davayı takip ediniz.
Siz ne kadar "normal" işleyen bir süreç üzerinden değerlendirme yapsanız da; adliyeler de sistem maalesef öyle işlemiyor. Nasıl mı? Şöyle ki;
Benzer bir olaydan ötürü hakkımda dava açıldı. Adıma bir GSM hattı açılmış ve bunun üzerinden birileri rahatsız edilmiş. Yani suçun tanımı tam olarak CİNSEL TACİZ. İşte işlemeyen süreç tam burada başlıyor:
1- Suçun işlendiği tarihlerde ben ceza infaz kurumunda tutuklu olarak bulunmakta idim. Yani bu suçu işleme ihtimalim SIFIR.
2- Hat açım işlemini yapan bayinin ismini Turkcell'den öğrendim.
3- Tutuklu olarak bulunduğuma dair evraklarımı da sundum.
Ve ne oldu biliyor musunuz?
Konu ile ilgili ifademin alınması için karakola çağırıldım. Karakolda suçlandığım olay anlatıldı, evrakları inceledim ve ifademi verdim.
İfademde net olarak suç tarihlerinde tutuklu bulunduğumu, C.İ.K.'na müzekkere yazılarak durumun öğrenebileceğini, hatta ifademe eklenmek üzere Tutuklanma ve tahliye müzekkerelerimin ASLINI takdim ettim ve hattın x isimli bayiden açıldığını da turkcell den aldığım ekran görüntüsü ile de belgelendirdim, imza örneğimi verdim ve çıktım.
Ben KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA dair bir karar beklerken; sayın üye gibi e-devlet üzerinden baktığımda hakkımda Sulh Mahkemesinde dava açıldığını gördüm.
Hemen kalkıp ilgili Sulh Mahkemesi'nin bulunduğu adliyeye gittim, yeniden bir dilekçe yazdım ve dilekçeme sevk almak için hakimin yanına gittim, durumu anlattım ve bana yaptığı tek yorum"mahkemeyi bekle"
İddianame'de ise tüm sunmuş olduğum bu delillerden bahsedilmeyi geçtim, ceza infaz kurumun'dan müzekkere bile istenmemiş KOVUŞTURMA AŞAMASINDA. Davanın açılma ve SUÇLU görülme sebebim ise: "MÜŞTEKİNİN ŞİKAYETİ SONUCUNDA SANIĞIN BU SUÇU İŞLEDİĞİ ANLAŞILDIĞINDAN..." aynen bu şekilde.
SAYIN SAVCI SÖYLEDİKLERİMİ VE DELİLLERİMİ HİÇE SAYARAK, SADECE MÜŞTEKİ BEYANI İLE VE HAKLILIK PAYIMI ARAŞTIRMADAN "SUÇLU" YAFTASINI YAPIŞTIRMIŞ, İŞİN KOMİĞİ MAHKEME DE İDDİANAMEYİ KABUL ETMİŞ, SADECE İFADEMİN ALINMASI İÇİN BULUNDUĞUM YER SULH MAHKEMESİNE MÜZEKKERE YAZMIŞ VE DAVAYA GÜN VERMİŞ.
Dava henüz görülmedi. Fakat elimde bu kadar delilim varken SAVCI bunu hiçe sayarak hakkımda dava açıldıysa; tamamen mahkemenin "VİCDANINA" kalmış durumdayım.
Evet sizin dediğiniz gibi olması gereken üyemizin beraat alması. Pek tabii ki de benim de temennim o yöndedir.
Kendisine sadece allah kolaylık versin diyebiliyorum zira durumu gerçekten de çok zor.
Size de bir şey sormak istiyorum: Tüm bu anlattıklarım ışığında, savcı kovuşturma aşamasında delil toplama işlemini layıkı ile yerine getirmemiştir. Ben beraat almam durumunda pek sayın savcıyı şikayet etmek ve hakkında tazminat davası açmak istiyorum. Sorum ise;
1- Görevi ihmal vb.bir gerekçe ile HSYK'ya savcıyı şikayet edebilir miyim?
2- Edebilirsem savcı hakkında itibarımı zedelediği gerekçesi ile tazminat davası açabilir miyim?
Okuduğuma göre bir davadan beraat eden bir sanık tarafından vakt-i zamanında Sayın Nuh Mete YÜKSEL hakkında sanık dava açmıştı.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku