yaklaşık 8 yıldır ruhsal tedavi görmekteyim. hacettepe hastanesinde 2002 yılında yattım. tedavi olduktan sonra geri çıktım. hastalığım daha sonra ilerleyerek şizofreniye çevirdi. yolda yürürken birden bire durup kendimce konuşup küfür etmeler, aniden yolda hareketsiz şekilde kalıp durmalar, aşırı derecede şüphecilikler olması, beni başkasının zehirleyip öldüreceğine inanmalar, sağdan soldan sesler duymalar, anlamsız birkaç sesler işitmeler gibi şikayetlerim artınca sene 2009 şizofreni tedavisiyle takip edilmekteyim.

invega tablet, risperdal iğne ve yeşil reçeteli akineton kullanmaktayım. şu an için ilaçlarımı kullanarak iyileşme göstermiş durumdayım. sizlere sorum. 4 yıllık lisans mezunuyum tecilim vardı. tecil bitmek üzere. sürekli ilaç kullanması zorunlu olan, iyileşme durumundaki şizofreni hastası askerliği nasıl yapacak. ben muayeneye gitimde doktor şikayetin ne diye sordunda iyileşme aşamasında hastaneye gitimden dolayı şikayetim yok desem beni askere alacakmı. durumum hakkında kesin tanı f19 şizofreni sürekli tedavi gerektiren yazıyor.

iyileşme dahi olsa; askere alma ihtimali varmı askere alsa bile ilaçlarımı ve iğnelerimi orda kullanabilirmiyim. yardımlarınızı bekliyor. saygılar sunuyorum.