Merhabalar,
2009 tarihinde eşim evkur tarzı bir alışveriş firmasından taksitle (aylık senet yaparak) alışveriş yaptı.Tüm aylıkları ödeyerek senetleri aldı.Son taksidi ödemeye gittiğinde firma bilgisayar çalışmıyor onun için senedinizi veremeyiz dediler.Eşimde ödememiş birkaç gün sonra tekrar gittiğinde firmanın kapandığını görmüş ve nereye gittiklerini öğrenemedi.O günden bugüne kadar da bu senetle ilgili herhangi bir ihbar filan gelmedi.
Dolayısıyla son taksit olan 30 TL'yi ödeyemedi ve senedimizide alamadık haliyle.
Dün avukatlık bürosundan bir avukat eşimi arayarak 2009 yılındaki 30 TL lik bir adet senet için ödeme yapılmasını avukatlık masrafınında 300 TL tuttuğunu ama icraya vermemek için size kolaylık yaparak bankaya 200 TL yatırmanız durumunda konuyu kapatacığını belirtti.Eşimde kocama sormadan bu parayı ödeyemeyeceğini belirtti ve telefonu kapattı.
Bu durumda ben ne yapabilirim.
2009 daki 30 TL lik senet için icra takibi açılabiliyor mu?
Ben ödemem demiyorum ama sonuçta ne avukatlık parası ne de kolaylık olsun diye 200 TL ödemeye niyetim yok.
Bu işi stressiz bir şekilde nasıl halledebilirim.Tüm arkadaşlar dan acilen bilgi rica ediyorum.
Saygılarımla,
Kimse yorum yapamıyor mu? Durumuma....
Biraz önce avukatlık bürosundan aradılar.Senedimiz ellerindeymiş masraflar dahil olmak üzere 283 TL istiyor.
Ne masrafıysa artık.
Ben 30 TL lik borç için 50 TL ödeyeyim olayı kapatalım dedim.oooooooo kurtarmaz diyor ,resmen esnaf ağzıyla konuşuyor.
Bende İstanbul barosuna şikayet edeceğimi belirttim.
Sizler ne dersiniz.
Hala aklım-mantığım almıyor 30 TL'lik senet için insanlar böyle rahatsız edilip strese sokulur mu?
Ben ödemiyorum demiyorum ki.......
Ne yapacağım arkadaşlar icranın gelmesini mi bekleyeceğim.
Konuya kimsenin yorumu olmuyor ama ben yine de yazayım.
Merhaba Arkadaşlar,
Bu konuda icra kağıdı biraz önce eve gelmiş. Eşim bana fakslayacak.
Telefonda anlattığına göre 30 TL 'lik borç yasal faizleriyle vs. 78 TL olmuş ayrıca vekalet ücreti vs. talep ediliyormuş ama sanırım bunun rakamını yazmamış.
Bunun tam borcunu nasıl öğrenebilirim.
Faks geldiğinde içeriğini detaylı yazarım buraya yine.
Neye dikkat etmem gerektiği ve ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirmenizi rica ederim.
Evkur tarzı alışveriş merkezi olan ABM mağazası kapandığından sözleşmeyi (ABM mağazasının yazıcıdan çıkma bir sözleşme) Barter firmasına vermiş sanırım. Barter firmasıda bize herhangi bir borcu ödeyiniz diye tebligat filan göndermeden direkt icraya vermiş ve niye 2 sene beklediğide meçhul.
Ben bu noktada borcumu ve faizlerini ödemeye varım ama vekalet ücreti 180 TL tutyormuş bunu ödemek istemiyorum.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor,yasal olarak haklı sebep ve haklarım nelerdir.
Bir mağaza kendi adına hazırlanmış bir sözleşmeyi 6 taksidide ABM 'ye ödenmesine rağmen sözleşmeyi başkasına devredebilir mi?
Sözleşmede adı geçen borç için icraya vermeden önce borcu ödeme talimatı veya ihtarname göndermesi gerekmez mi?
Sonuçta ben burada avukatın art niyetliği görüyorum. Şöyle ki borcu ödeyin diye telefon açarken icraya vermemiş haliyle toplam 280 TL istedi. Etliye-sütlüye dokunmadan almak istedi bu parayı. Ayrıca niye bu kadar zaman (1,5 sene) beklettiler orası da ayrı bir muamma.
Ne olur bana akıl verin fikir verin. Bu parayı kaptırmak istemiyorum.
Konu bulnes tarafından (06-04-2011 Saat 07:35:39 ) de değiştirilmiştir.
Garip bir durum... Borcunuz için senetler imzalatılmış her taksidi ödedikçe senedinizi almışsınız son taksidi ödeyip senedini almaya gittiğinizde alacaklı yerinde yok. Bu durumda başka şubesini arayıp bulup ödeseydiniz keşke tümden kapanıp gittilerse Sulh hukuk mahkemesine müracaat edip ödeme mahalli tayini isteyebilirdiniz ama 30 Lira borç için 30 Lira da masraf edecektiniz tabi...
Garip olansa alacaklı tarafın senedi icraya vermek yerine sözleşmeyi icraya vermesidir. Siz borcu kuzu kuzu ödeseniz de senedinizi alamayacaksınız. Bu tür hareketler böyle kamuoyunda büyük firma olarak bilinen şirketlere hiç yakışmıyor. Bu tür firmaların müşterilerini bu şekilde kazıklaması suistimal etmesi hiç yakışık alacak şeyler değildir. Ciddi bir firma borcunu aksatmış da olsa müşterisini portföyünde görüp potansiyel velinimet olarak hoş tutması gerekir. Ama nerdeee burası Türkiye herkes hesabını günlük yapıyor.
Sorununuza dönecek olursak;
Üzerinden 2 yıl da geçmiş olsa 30 Lira da olsa borcunuzu ödemek durumundasınız. Para borcu götürülecek borçlardan olduğundan alacaklınızın sizi arayıp bulması gerekmiyor aksine yukarıda yazdığım gibi sizin alacaklınızı bulup bir şekilde ona ödemeniz gerekirdi.
İlamsız ödeme emrinde sözleşme konu edilip aylık faiz işletilmiş bu faizin geçerli olabilmesi için sözleşmede ön görülmüş sizin de bunu kabul etmiş olmanız gerekir. Ayrıca yukarıda sözünü ettiğiniz gibi sizi temerrüde düşürmeleri için ihtar vs. yazılı bildirimde bulunmaları gerekirdi. Elinizde sözleşme örneği varsa faize dair maddeyi incelemenizi tavsiye ederim. Elinizde yoksa icra dosyasından bir suretini isteyebilirsiniz.
Şayet sözleşmede faize dair bir husus yoksa yürütülebilecek faiz oranı yıllık %9 dur. Bu da sizden talep edilen faiz oranının %64 daha azıdır.
Avukatlık ücreti 2011 yılı için 1.500 Liraya kadar olan borçlarda asıl alacağı geçemez dolayısıyla ödemeniz gereken avukatlık ücreti 180 Lira değil 30 Liradır.
Tavsiyem icra dosyasından suret edinerek avukatınıza götürmeniz, avukat tutacak durumda değilseniz sözleşmenizi inceleyip yukarıda yazdığım faize ilişkin hususunu netleştirip asıl alacak, icra masrafları ve avukat ücretiyle birlikte icra dairesince hesaplattırıp dosyaya yatırmanızdır. Ancak senediniz onlarda ve ne zaman nasıl işleme konulabileceği belli olmayacağından bu konuyu da düşünüp bir karara varmanızı öneririm.
Sayın Av.Engin Oğuz Bey, zahmet edip zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Evet aslında bu borçtan haberim olsaydı ne yapıp edip bu borcu ödemenin yolunu bulurdum. Ama eşim zamanında bana söylemediği gibi unutmuş.
Neyse dün akşam eşim en son ödeme yaptığı makbuzu buldu. Gerçi makbuz demeyede bin şahit ister ama ne şirket anteti ne de kaşesi hiç bir şey yok.
Bunun fotosunu aşağıda ekledim.
Makbuzda görüleceği gibi en son ödemesini 31.07.2009 'da 20,00 TL ödemiş.(7. ve 8. ay taksitlerini ödemiş) gerek hemen altında gerekse sağ sütunda kalan toplam borcun 30,00 TL olduğu açıkca belirtilmiş. Demek ki icra ödeme emrinde belirtildiği gibi esas borç 35,00 TL değil 30,00 TL.Böylece bir yanlışlıklarını bulmuş olduk.
Sayın Av.Engin Bey, o senet olayınada açıklık getireyim (eşim hatırlayamadığından senet biliyordum ben) senet değilde A4 kağıdına yazıcıdan çıkma bir sözleşme imzalamış. Dolayısıyla karşı tarafın icra ödeme emrinde 10.10.2009 vadeli sözleşme alacağından bahsetmiş.Yani senet değil sözleşme var ortada.
Bunları yazarken bir şey fark ettim ki bizim elimizdeki makbuza göre kalan borçlarımız;
09.09.2009 = 10,00 TL
09.10.2009 = 10,00 TL
09.11.2009 = 10,00 TL diye açıkca belirtilmiş.
Ama icra ödeme emrinde ise 10.10.2009 vadeli sözleşme alacağından bahsediyor.O zaman bu durumda bizim makbuzdaki 09.09.2009 tarihli 10,00 TL borcumuzda yok. O zaman kalıyor 20,00 TL borcumuz.
Sanırım bunlar itiraz etmemiz için geçerli sebeplerdir.
Ayrıca bana en düşük vekalet ücretinin (1500 TL'ye kadar olan kısımlar için) 180 TL olduğunu belirtmişlerdi.
Elimizde sözleşme örneği yok icra ödeme emri ile de bir kopyasını göndermediler halbuki göndermeleri gerekir diye biliyorum.
Bu Beyoğlu İcra müdürlüğünde yani karşıda.Şahsen eşim mi gitmeli yoksa ben veya şirketten bir arkadaşımı gönderirsem icra dairesinden sözleşme örneğini verirler mi?
Bu son bilgiler ışığında itiraz etmem gerektiğine (itiraz edebilme hakkı doğduğuna inandığımdan dolayı) karar verebiliriz değil mi?
Nasıl bir itiraz dilekçesi ve nereye yazmak gerekiyor.Bu itiraz dilekçesini yazsak dahi bir kısım ödeme yapmakta iyi olur mu? Yani bana göre olması gereken borç ve yasal faiziyle beraber.Vekalet ücreti vermeden ve icra harcını karşıya bırakarak.
Biliyorum uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevindirirsiniz.
Ödeme emrinde borçlu olarak kim gösterildiyse icra dairesinde her tür işlemi o veya avukatı yapabilir.
İtiraz sebepleriniz ve dilekçeniz hususunda sizi yönlendirmenin sorumluluğunu alamayız, dilekçenizin uygun formatta ve uygun uslupla lehinize netice verecek şekilde yazılması gerekir mümkünse tanıdık bir hukukçuya varsa işyerinizin avukatına yazdırmanız daha iyi olur. Benim önerim yukarıda belirttiğim gibidir. Gerçek borcunuzu, bu borca uygulanacak faizi tespit edip işleterek elde edilen faiz tutarı ve asıl alacak nispetinde vekalet ücretini ayrıca takibe sebep olduğunuz için takip masrafları ile birlikte yatırıp bakiyesine itiraz etmenizdir -itiraz edecekseniz şayet- Karşı tarafın itirazınız nedeni ile duran takip için itirazın iptali davası açması gerekir. Dava sonunda haksız çıkmanız halinde inkar ettiğiniz kısmın %40 oranında inkar tazminatı yargılama masrafları ve mahkeme vekalet ücreti ile arada işleyen faiziyle ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Bir noktaya takıldım.İtiraz etsem bile vekalet ücreti ve takip masraflarını yinede ödeyecekmiyim. Sonuçta ana borç ve işlenecek faizden kazansam kazansam max. 20-25 TL olur. Bunun için şahsen uğraşmak istemem.
Ben Vekalet ve takip masrafı gibi her türlü masraftan kurtulmak için itiraz etmek istiyorum.Yani ben sadece ana borcum ve faizini ödemek istiyorum.
Yazdıklarınızı doğru mu anladım acaba?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku