+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Az zam yapılması ve tehdit

Az zam yapılması ve tehdit Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2011
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Az zam yapılması ve tehdit

    Merhaba

    20.10.2009 tarihinde 700 tl maaşla başladığım bir kurumda şu zamana kadar 25 TL gibi bir zam almam söz konusudur.Bu durum için tek taraflı istifa ederek tazminatımı almam söz konusu olabilir mi?
    Bir diğer konuda Avans çekmek istediğim zaman yönetici olarak adlandırılan bir kişiyle tartışmamız ve ''Seninle çalışmak istemiyorum'' diyen kişiye ''Çalışmak istemiyorsanız çıkışımı verebilirsiniz'' dememle birlikte ''Seni işten atarım 3 avukat tutar tazminatını aldırtmam'' gibi bir diyalog sonucunda çıkmak istemem ve bunun için çıkış yazısı istememe rağmen(Şirket tarafından çıkarıldığıma dair) istifa etmessem bu yazıyı vermeyeceklerini söylemeleri ve hala bu şirkette çalışıyor olmam ki,tazminatsız nasıl çıkartırız araştırmalarını yaptıklarını adım gibi eminim.Bu işyerinden tazminatımı almadan çıkmak istemiyorum olay para değil artık çok farklı boyutlara ulaştı,işçinin 800 tl lik bir tazminatında bile gözü olan bir firmada olmaktanda mutlu değilim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler



    Hukuki NET Güncel Haber

    Az zam yapılması ve tehdit konulu yargıtay kararı ara
    Az zam yapılması ve tehdit konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Az zam yapılması ve tehdit...

    Öncelikle belirteyim ki az zam yapılması bir haklı fesih nedeni değildir. İstifa ederseniz kıdem tazminatınıza hak kazanamazsınız. Kıdem tazminatı isteyebilmeniz için iş akdinizi haklı nedenle feshetmeniz gerekmektedir. Örneğin maaşın geç ödenmesi, haftalık 45 saati aşan fazla çalışmanın ödenmemesi, haftalık izin resmi tatil çalışmalarının ödenmemesi veya SGK primlerinin gerçek tutarlar üzerinden ödenmemesi durumları sıkça karşılaştığımız ödemelere haklı fesih nedenleridir.

    İş Kanununda işçinin derhal fesih hakkı halleri 24. maddede hüküm altına alınmıştır:

    - İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı

    MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin
    feshedebilir:

    I. Sağlık sebepleri:

    a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

    b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

    II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

    a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut
    gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

    b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

    c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

    d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

    e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

    f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.
    III. Zorlayıcı sebepler:

    İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.

    Sizin durumunuzda ücrete ilişkin bir sorununuz yoksa Ahlak ve iyiniyet kurallarına ilişkin b ve c maddelerinden bahisle noterden ihtarname çekerek iş akdinizi feshedebilirsiniz. Fesihname gönderirken mutlaka istediğiniz işçilik alacaklarının hangi bankaya yatacağını ve hesap numarasını belirtiniz. (örneğin : .....kıdem tazminat alacağımın .....bankası... şubesi.... hesabına tebliğden itibaren 3 gün içinde yatırılması...... ibaresi olabilir) İşveren belirtilen sürede ödeme yapmazsa iş mahkemesine alacak davası açılması gerekecektir. Olumlu sonuç alma ihtimaliniz yüksektir. Tabii ki haklı nedenle feshin nihai takdiri mahkemeye aittir.

    Konu biraz da bireysel zıtlaşmaya doğru gittiği için tüm bu işlemleri bir avukata başvurarak yapmanız sizin için çok daha verimli sonuçlara yol açacaktır.

    Şimdiden kolaylıklar diliyorum.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2011
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Az zam yapılması ve tehdit...

    Öncelikle ayırmış olduğunuz zaman için çok teşekkür ederim Serkan Bey;

    Çalışma saatlerimiz sözleşmemde 48 saat olarak görünürken biz 64 saat çalışmaktayız ki bu bazı zamanlar 72 saati de bulabiliyor ve aldığım ücret üzerinden sigortam yatmıyor.Normal aylık olarak elime 1090 TL (725 TL Maaş,100 TL Yol,205 TL Yemek,60 TL AGİ,bazı zamanlarda prim alıyoruz tutarı 100,200 TL civarında) gibi bir ücret geçerken sigortamda 702 TL ödenek görünmektedir sigortamda yol,yemek ve prim ücretimin bulunması gerekir mi?Maaşımızın bir kısmı bankaya yatarken bir kısmını elden almaktayız.Bu gibi durumlarda da haklı olarak sözleşmemi fesh edip tazminatımı alabilir miyim?Bu gibi durumlarda sigortama yansımayan ücret farklarınıda tahsil etmem söz konusu olabilir mi?

    Tekrar teşekkürler ilginiz için
    İyi çalışmalar

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jun 2008
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    46
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Az zam yapılması ve tehdit...

    Sn. Lastsin
    Ölüm, doğum ve evlenme yardımları, yolluklar, kıdem, ihbar ve kasa tazminatları, aynî yardımlar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca miktarları yıllar itibariyle belirlenecek yemek, çocuk ve aile zamları, sigorta primlerinin hesabına esas tutulacak kazançların aylık tutarının tespitinde nazara alınmaz. Bunların dışında her ne ad altında ödeme yapılırsa yapılsın tüm ödemeler prime tabi tutulur.

    Sigortanıza yansımayan ücret farklarını siz kendi adınıza tahsil edemezsiniz açacağınız bir hizmet tespiti davası ile SGK kayıtlarını gerçeğe yansıtır şekle getirebilirsiniz. Bu emekliliğinizde daha çok emekli maaşı alacağınız anlamına gelir.

    Diğer konuya gelince,
    İşinizden ayrılmak istiyorsanız. İş akdinizi haklı nedenle feshetmeniz lazım. Benim önereceğim yol:
    Noterden bir ihtarname çekmek yönünde olacaktır. İhtarnamede,
    -Hangi tarihten itibaren çalışmaya başladığınızı,
    -Neden iş akdini feshettiğinizi (Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, SGK primlerinin eksik yatırılması vb.)
    -İstediğiniz alacaklar ve miktarları (Kıdem tazminatı, Fazla mesai alacakları)
    -Banka hesap numaranız
    -Ödeme için öngördüğünüz süre (ihtarnamenin tebliğinden itibaren 3 gün içinde ödeyiniz gibi)

    bilgileri bulunursa dava aşamasında daha kolay hareket edebilirsiniz. İhtarnameyi gönderdikten sonra işe gitmenize gerek yoktur. Belirttiğiniz süre geçtikten sonra iş davası açmanız alacaklarınızı tahsil etmeniz için izlenecek yoldur.

    Bunun dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili Bölge Müdürlüğüne başvurabilirsiniz (Şikayet dilekçesi verebilirsiniz) İşçilerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili Bölge Müdürlüklerine kendilerini ilgilendiren ve iş hayatına ilişkin verilen dilekçelerinden bir ücret talep edilmez.

    Tavsiye niteliğinde belirttiğim bu işlemler teknik ve özellikle zaman ayırmanız gereken bir özelliğe sahip olduğu için bu süreçleri bir avukat yardımıyla aşmanız lehinize olacaktır.

    İyi Çalışmalar Dilerim.
    Konu Av.Serkan Erol tarafından (01-04-2011 Saat 14:19:47 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

işveren zam yapmazsa

firma calisana zam yapmazsa ne olur

zam yapmassa

Forum

Benzer Konular :

  1. tehdit , basit tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sukununu bozma suçu
    ilgili bi telefondan bana defalarca ağır hakaretli msj. ölüm tehditli mesaj. defalarca basit tehditli msj ve telefonu açmama rağmen defalarca...
    Yazan: kinstd Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 18-07-2016, 20:59:03
  2. Telefonda sözlü tehdit ve tehdit içerikli mesaj
    sayın site üyeleri size bir kaç sorum olacak Kız arkdaşım yaklaşık 1 1,5 aydır telefonunda mesajla tehdit ve sapıklık içeren mesajlarla rahatsız...
    Yazan: Doganaydemir Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 07-12-2014, 08:08:16
  3. Yeniden yapılması için müteahhide verilen dükkan sahibi ile taahhütlü kira sözleşmesi yapılması
    Öncelİkle herkeze İyİ caliŞmalar dİlİyorum. Hukukcu arkadaslardan rİcam nasil bİr yol İzlemem ve ne yapmam gerekenİ soylerler İse sevİnİrİm....
    Yazan: ibrahim_35 Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 03-10-2014, 15:55:03
  4. İşveren tarafından heber verilmeksizin giriş çıkış yapılması ya da farklı ünvanlı iş yerine nakil yapılması
    6 yıldır çalışmakta olduğum iş yeri bana haber vermeksizin bu 6 yıl içerisinde beni 2 defa işten çıkarmış ve aynı şirkete bağlı farklı bir ticari...
    Yazan: orhans Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 05-06-2010, 21:53:34
  5. Gürültü Yapılması ve Üstü Kapalı Tehdit
    Merhaba, Forumlarda araştırma yaptım ancak benim öğrenmem gereken konuyla ilgili tam bir açıklama bulamadığım için yeni bir başlık açma durumunda...
    Yazan: Yasemin79 Forum: Gayrimenkul Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 14-02-2010, 20:14:44

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.