+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 17 ileti bulundu.

Konu: Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci

Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci

20.02.2011 günü Balmumcu Barboros bulvarında aracımla ışıklardan dönüş yaparken karşı yönden gelen araç bana sağ ön taraftan çarptı ve olay yerinden kaçarak 1 km ileride durdu.Beni sürükleyerek başka bir araca daha çarptırdı.Olay yerinden kaçtığı için olaya trafik bakmadı karakoldan ekip geldi ve şahsı olay yerine getirdi.Adli tıpa alkol muayenesine götürüldük bende ve beni çarptırdığı araçtaki şahısta 0 alkol çarpan araçta ise 0.15 promil alkol çıktı.Karakol ifadelerimizi aldı ve kusur oranı belirlemeyerek bizi mahkemeye sevketti.Bana çarpan araç ifadesinde ışıkların çalışmadığını sarı ışık olarak yandığını belirtmiş ve yanındaki bayanın yaralanmasından dolayı şok olup kaçtığını ilerde durararak polisi ve ambulansı aradığını bildirmiş karşı tarafta ve kazaya karışan 3. araçta kasko var bende kasko maalesef yok karşı tarafın trafik sigortasıda mahkeme süreci bitmeden aracımı yaptırmayacağını belirtti.Benim ve 3. araçtaki şahsın ifadesi ise çarpan kişinin kırmızıda geçtiği ve olay yerinden kaçtığı yönünde.Polis yanımda bulunan yolcu konumundaki kişinin ifadesini bile almadı.
    Çarpan aractaki yaralı bayanda ifadesinde şikayetçi olmadığını belirtmiş.
    Sorularıma gelirsek
    1)Benim tam olarak ne yapmam gerekiyor daha mahkemeden çağrılmadık çünkü
    2)aracımı tespit ettirdim hem eksper hem mahkemede bilir kişiye bu zararları tazmin etmek için daha iddaname bile hazırlanmayan bu olayda dava açmam gerekirmi
    3)polisin yaptığı dosya daha adliyeye bile gelmemiş bu sürecin hızlanması için neler yapabilirim
    4)mahkeme süreci aşağı yukarı ne kadar sürer ve manevi tazminat arabanın kaybettiği günler için maddi tazminat davası açabilirmiyim
    Şimdiden cevap verecek olan herkese çok teşekkür ederim

Hukuki NET Güncel Haber

Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci konulu yargıtay kararı ara
    Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    699
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yaralamalı Trafik Kazası Dava Süreci

Alıntı iLKeR88 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1)Benim tam olarak ne yapmam gerekiyor daha mahkemeden çağrılmadık çünkü
    İlgili karakoldan dosya durumunu sorabilirsiniz.

2)aracımı tespit ettirdim hem eksper hem mahkemede bilir kişiye bu zararları tazmin etmek için daha iddaname bile hazırlanmayan bu olayda dava açmam gerekirmi
    3)polisin yaptığı dosya daha adliyeye bile gelmemiş bu sürecin hızlanması için neler yapabilirim
    Elden takip yapamayacağınıza göre beklemelisiniz.

4)mahkeme süreci aşağı yukarı ne kadar sürer ve manevi tazminat arabanın kaybettiği günler için maddi tazminat davası açabilirmiyim
    Şimdiden cevap verecek olan herkese çok teşekkür ederim
    Daha başlamayan mahkeme süreceiniz var.6 aydan az 2 yıldan çok olmaz diye düşünüyorum.Fakat tam rakam söylemek yanlış olur..

Arabanızın kaybettiği günler konusunu anlamadım araç kiralık mıydı ? Kusur oranı henüz belli olmamakla birlikte araçtaki değer düşmesi sebebiyle karşı tarafa kazanç kaybı davası açmanız olası gözükmekte.

Sarı ışık olsa bile geçen sürücü kusurlu gözüküyor.Neticede sarı ışık yeşilden sonra yandığı zaman durmaya hazırlan anlamına geliyor.Kırmızıdan sonra yandığında ise geçmeye hazırlan olduğu gibi..Yani sarı ışık her iki durumda da geçiş yapılacak ışık değilken zaten ışıklı kavşaklara,kontrolsüz kavşaklara yaklaşırken hızın 1/3 oranında azaltılması zorunluluğu hem yasal olarak hemde aracın geçiş üstünlüğü olan diğer araçların geçebilme ihtimali gözönüne alındığından ( aracın durabilmesi için hemde fizik kanunları gereği ) mevcut.

Dosyanız adliyeye intikal ettikten sonra tüm dosya içeriğinin fotokopisini alarak profesyonel olarak bir avukat ile yüzyüze görüşmenizde fikir almanızda fayda var.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İlgili karakoldan dosya durumunu sorabilirsiniz.

Elden takip yapamayacağınıza göre beklemelisiniz.

Daha başlamayan mahkeme süreceiniz var.6 aydan az 2 yıldan çok olmaz diye düşünüyorum.Fakat tam rakam söylemek yanlış olur..

Arabanızın kaybettiği günler konusunu anlamadım araç kiralık mıydı ? Kusur oranı henüz belli olmamakla birlikte araçtaki değer düşmesi sebebiyle karşı tarafa kazanç kaybı davası açmanız olası gözükmekte.

Sarı ışık olsa bile geçen sürücü kusurlu gözüküyor.Neticede sarı ışık yeşilden sonra yandığı zaman durmaya hazırlan anlamına geliyor.Kırmızıdan sonra yandığında ise geçmeye hazırlan olduğu gibi..Yani sarı ışık her iki durumda da geçiş yapılacak ışık değilken zaten ışıklı kavşaklara,kontrolsüz kavşaklara yaklaşırken hızın 1/3 oranında azaltılması zorunluluğu hem yasal olarak hemde aracın geçiş üstünlüğü olan diğer araçların geçebilme ihtimali gözönüne alındığından ( aracın durabilmesi için hemde fizik kanunları gereği ) mevcut.

Dosyanız adliyeye intikal ettikten sonra tüm dosya içeriğinin fotokopisini alarak profesyonel olarak bir avukat ile yüzyüze görüşmenizde fikir almanızda fayda var.
    Sarı ışık derken ışıkların uyarı şeklinde yandığını belirtmiş hep sarı yani ben yan yoldan ana yola dikey bi şekilde karşıya geçmeye çalışıordum ama ışıklar çalışıyordu zaten 3. şahısta ışıkların çalıştığını karakolda ışıkların çalıştığını belirtmiş.
    Kaybettiği günlerden bahsederken aracın değer kaybının davasını açacagım zaten ama yaklaşık 1 aydır araca dokunamıyorum bile hergün kullandığım şahsi aracım bu durumla ilgili nasıl bi tazminat açılabilir manevi tazminat davası açılabilir mi?
    Avukat tuttum zaten ama avukatın mahkemeden bir daha bilirkişi istemesi çok sacma gelmişti eksperlerde bilirkişi sayılmıyor mu?

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Diğer yorum yapan kişinin görüşlerine katılmak kesinlikle mümkün değil.

Tam tersine kusurun neredeyse tamamının sizde olduğunu düşünüyorum.

Fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık uyarı anlamındadır. Yine fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık, ışıklı sistemin çalışmadığı anlamına gelmez. Ancak ışık sürekli sarı yanıyorsa (hiç sönmeksizin) bu durumda ışıklı sistemde bir arıza olduğundan söz edilebilir.

Bu ışık trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde devreye sokulur.Bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesi gerektiğini bildirir.

Burada sizin yapmanız gereken anayolun tamamen boş olduğundan emin olduktan sonra sola dönüş yapmaktı, ancak böyle yapmamışsınız. Çarpan araç anayolda olduğundan ilk geçiş hakkı kendisine aittir. Ancak fasılalı sarı ışık nedeni ile dikkatli ve yavaş geçmesi gerekirdi. Dosyanın durumuna göre kendisine çok az bir kusur izafe edilmesi mümkündür. Asıl kusur sizdedir.

Kaskonuz olmadığına ve kusur da sizde olduğuna göre karşı tarafın trafik sigortasından bir hasar bedeli almanız mümkün olmadığı gibi yine karşı tarafın kaskosu kendi kaskolusuna ödediği hasar bedelini size rücu edebilecektir. Ancak bunu sizin trafik sigortanız karşılar.

Son olarak; önüne geleni trafik bilirkişisi yapmaktadırlar. Öyle bilirkişi raporları görmekteyiz ki, tam Allahlık...!

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    699
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sarı ışık derken ışıkların uyarı şeklinde yandığını belirtmiş hep sarı yani ben yan yoldan ana yola dikey bi şekilde karşıya geçmeye çalışıordum ama ışıklar çalışıyordu zaten 3. şahısta ışıkların çalıştığını karakolda ışıkların çalıştığını belirtmiş.
    Yavaşlayarak kontrollü geçiş yapması gerekiyordu fakat yinede yavaşlamadığına göre kaza oluşmuş ise asli kusurlu olma ihtimali var(kazanın oluşumunda yavaşlamaması etken ise).Aynı şekilde siz tali yoldan ana yola geçer iken anayoldaki araçların geçiş hakkını beklemeliydiniz.Bu hatanız kanın oluşumunu gerçekleştirdiyse bu sefer asli kusur sizde olacaktır.

Kaybettiği günlerden bahsederken aracın değer kaybının davasını açacagım zaten ama yaklaşık 1 aydır araca dokunamıyorum bile hergün kullandığım şahsi aracım bu durumla ilgili nasıl bi tazminat açılabilir manevi tazminat davası açılabilir mi?
    Aracınızın orjinalliği bozulduğundan dolayı kaybettiği gün sayı olarak değil,değeri bakımından kazanç kaybı davası ayrıca açabilirsiniz.

Avukat tuttum zaten ama avukatın mahkemeden bir daha bilirkişi istemesi çok sacma gelmişti eksperlerde bilirkişi sayılmıyor mu?
    Sayılmıyorlar.Eksperler sigorta yahut kasko şirketinin maaşlı personelidir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yavaşlayarak kontrollü geçiş yapması gerekiyordu fakat yinede yavaşlamadığına göre kaza oluşmuş ise asli kusurlu olma ihtimali var(kazanın oluşumunda yavaşlamaması etken ise).Aynı şekilde siz tali yoldan ana yola geçer iken anayoldaki araçların geçiş hakkını beklemeliydiniz.Bu hatanız kanın oluşumunu gerçekleştirdiyse bu sefer asli kusur sizde olacaktır.

Kişinin olay yerinden kaçması 1 km ötede durması bu olayda zaten suçlu olduğunu göstermezmi 5 tane kamera olan yerde birinin bile çalışmaması dava sürecini şahitlere bırakıcak.Benim ve 3. araçtaki kişinin aynı ifadeyi vermesi şahitlik için geçerlimidir?

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kişinin olay yerinden kaçması 1 km ötede durması bu olayda zaten suçlu olduğunu göstermezmi 5 tane kamera olan yerde birinin bile çalışmaması dava sürecini şahitlere bırakıcak.Benim ve 3. araçtaki kişinin aynı ifadeyi vermesi şahitlik için geçerlimidir?
    Kişinin kaza yerini yeterli bir gerekçesi olmaksızın (örneğin ağır yaralıyı hastaneye acilen yetiştirmek zorunda kalması gibi) terk etmesi suçtur ancak bu durum kazanin oluşumunda suçlu olduğu anlamına gelmez ve sırf bu neden ileri sürülerek kendisinin suçlu olduğu iddiasında bulunulamaz.

Hakim tüm ifadeleri aldıktan sonra vicdani kanaatine göre hüküm kuracaktır. Bu arada bilirkişi raporları da çok önemli tabi.

Karşıdaki kişinin alkol oranı yasal sınırın altında ve bu nedenle bunun hiç bir önemi yoktur.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Diğer yorum yapan kişinin görüşlerine katılmak kesinlikle mümkün değil.

Tam tersine kusurun neredeyse tamamının sizde olduğunu düşünüyorum.

Fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık uyarı anlamındadır. Yine fasılalı olarak yanıp sönen sarı ışık, ışıklı sistemin çalışmadığı anlamına gelmez. Ancak ışık sürekli sarı yanıyorsa (hiç sönmeksizin) bu durumda ışıklı sistemde bir arıza olduğundan söz edilebilir.

Bu ışık trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde devreye sokulur.Bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesi gerektiğini bildirir.

Burada sizin yapmanız gereken anayolun tamamen boş olduğundan emin olduktan sonra sola dönüş yapmaktı, ancak böyle yapmamışsınız. Çarpan araç anayolda olduğundan ilk geçiş hakkı kendisine aittir. Ancak fasılalı sarı ışık nedeni ile dikkatli ve yavaş geçmesi gerekirdi. Dosyanın durumuna göre kendisine çok az bir kusur izafe edilmesi mümkündür. Asıl kusur sizdedir.

Kaskonuz olmadığına ve kusur da sizde olduğuna göre karşı tarafın trafik sigortasından bir hasar bedeli almanız mümkün olmadığı gibi yine karşı tarafın kaskosu kendi kaskolusuna ödediği hasar bedelini size rücu edebilecektir. Ancak bunu sizin trafik sigortanız karşılar.

Son olarak; önüne geleni trafik bilirkişisi yapmaktadırlar. Öyle bilirkişi raporları görmekteyiz ki, tam Allahlık...!
    Işıklar fasılalı sarı yanıyordu demiyorum kişinin ifadesinde öyle belirrtiğini söylüyorum olaydan kaçmak için
    Işıkların bana yeşil yandığından eminim olaya karışan 3 kişide ışıkların çalıştığını belirtmekte o kişide yeşil yandığında o yola geçmek üzere olduğu için 3. kişi olarak olaya karışmıştır.İki kişinin birden aynı ifadeyi vermesi şahitlik için yeterlimidir? Olaya yerinde bir amca daha bana yardımcı olabilcegini belirtmiştir.Işığın o kişiye kırmızı yandığını belirtmektedir.Kendiside yoldan karşıya geçecekmiş çünkü

Uploaded with ImageShack.us
    Konu iLKeR88 tarafından (19-03-2011 Saat 01:06:34 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    699
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şahıs kırmızı ışıkta geçmiş ve kırmızıda geçişi kazaya sebep olan faktör ise kullandığı yolun size göre geçiş hakkını ona veren yol olması kusur oranını düşürmeyecektir.Yani birinci araç anayolda olsa dahi kırmızıda geçmiş ise ASLİ KUSURLUDUR.

Sırasıyla anayola kırmızı yanar iken üçüncü aracada kırmızı yanacaktır doğal olarak.Yani ilk geçiş hakkı sizde,ikinci olarak karşınızda araç geçecek ve en son olarak anayoldaki araç ışığa göre geçiş yapacaktı.

Kameraların çalışmaması idarenin kusuru olmakla birlikte zaten kırmızı ışık anayol (karşıdan gelen) ile birlikte karşınızdaki araca yanıyor olacak.Yani karşı araçtakiler bize kırmızı yanıyordu dediklerinde anayoldaki sürücüye kırmızı yandığı ortaya çıkacak,sizin bana yeşil yanıyordu ifadenize göre anayola sarı ışık yanması ihtimali SIFIR olmaktadır.

Çünkü ışıklı sistem trafiğin az yoğun olduğu saatlerde fasılalı sarı yansa bile aynı anda size yeşil yanar iken anayola sarı yanması,karşınızdaki araca (kırmızı yanıyordu diyeceğini düşünerek) kırmızı yanması düşünülemez.

Fasılalı sistemde anayola sarı ışık yanıp söner iken tali yola kırmızı yanıp söner.Yani anayol yavaşlayarak kontrollü geçecek iken tali yol durarak kontrollü geçecektir.Böyle durumda yeşil ışığın yanması düşünülemez.

Kaldı ki sizin çizmiş olduğunuz kroki üzerinden böyle bir kavşakta fasılalı ışık uygulaması zaten olmamalıdır.

Bu şekilde bir sinyalizasyon MUZ CUMHURİYETİNDE olurmu bilmiyorum ama ülkemizde mevcut ışıklı sistemimizde böyle birşey teknik olarak imkansız.

Karşı şeritteki aracın sürücüsü kırmızı sizde kendinize yeşil yanıyordu dediğinizde zaten anayoldaki sürücünün yalanı ortaya çıkacaktır.

Kaza yerine gelen kolluğun raporu önemsiz olmakla birlikte kazaya karışan sürücülerin ve kazayı gören yayanın ifadeleri daha önemlidir.
    Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (19-03-2011 Saat 02:53:28 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şahıs kırmızı ışıkta geçmiş ve kırmızıda geçişi kazaya sebep olan faktör ise kullandığı yolun size göre geçiş hakkını ona veren yol olması kusur oranını düşürmeyecektir.Yani birinci araç anayolda olsa dahi kırmızıda geçmiş ise ASLİ KUSURLUDUR.

Sırasıyla anayola kırmızı yanar iken üçüncü aracada kırmızı yanacaktır doğal olarak.Yani ilk geçiş hakkı sizde,ikinci olarak karşınızda araç geçecek ve en son olarak anayoldaki araç ışığa göre geçiş yapacaktı.

Kameraların çalışmaması idarenin kusuru olmakla birlikte zaten kırmızı ışık anayol (karşıdan gelen) ile birlikte karşınızdaki araca yanıyor olacak.Yani karşı araçtakiler bize kırmızı yanıyordu dediklerinde anayoldaki sürücüye kırmızı yandığı ortaya çıkacak,sizin bana yeşil yanıyordu ifadenize göre anayola sarı ışık yanması ihtimali SIFIR olmaktadır.

Çünkü ışıklı sistem trafiğin az yoğun olduğu saatlerde fasılalı sarı yansa bile aynı anda size yeşil yanar iken anayola sarı yanması,karşınızdaki araca (kırmızı yanıyordu diyeceğini düşünerek) kırmızı yanması düşünülemez.

Fasılalı sistemde anayola sarı ışık yanıp söner iken tali yola kırmızı yanıp söner.Yani anayol yavaşlayarak kontrollü geçecek iken tali yol durarak kontrollü geçecektir.Böyle durumda yeşil ışığın yanması düşünülemez.

Kaldı ki sizin çizmiş olduğunuz kroki üzerinden böyle bir kavşakta fasılalı ışık uygulaması zaten olmamalıdır.

Bu şekilde bir sinyalizasyon MUZ CUMHURİYETİNDE olurmu bilmiyorum ama ülkemizde mevcut ışıklı sistemimizde böyle birşey teknik olarak imkansız.

Karşı şeritteki aracın sürücüsü kırmızı sizde kendinize yeşil yanıyordu dediğinizde zaten anayoldaki sürücünün yalanı ortaya çıkacaktır.

Kaza yerine gelen kolluğun raporu önemsiz olmakla birlikte kazaya karışan sürücülerin ve kazayı gören yayanın ifadeleri daha önemlidir.
    Çok teşekkür ederim kazaya sebebiyet veren araç kaskosu olduğu halde suçunu kabul etmemekte insanları böyle zor durumda burakmaktadır.Kaskonun kırmızı ışıkta geçene ödeme yapmadığını bildiği için ifadesinde böyle sunmuştur.Çünkü olay yerinden kaçmış polis eşliğinde 1 saat sonra getirildiğinde ışıkların gece 1i geçtiği için fasılalı sarı yandığını görmüş ve öyle ifade vererek kurtulmaya çalışmaktadır.Elimden geleni ardıma koymayacagım avukat tuttum.Kişi olarak böyle bir şahsın en çok cezayı çekmesi için neler yapabilirim?
    İdareye mobesenin çalışmadığı için ve bu olaylara sebep verdiği için ayrıca dava açılabilir mi?
    Birde mobese kamerasının çalışmaması gibi bir durum olabilirmi?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

hafif yaralanmali kaza sonrasi hukuki durec

trafik kazası sonrası mahkeme

trafik kazasi kamu davasi hukiki surec

yaralamali kazaya sebebiyet

kasko kırmızı ışık

https:www.hukuki.netshowthread.php85431-Yaralamali-Trafik-Kazasi-Dava-Sureci

yaralamali trafik kazasından kaçan arac

yaralanmalı trafik kazası savcılık ne kadar sürer

yaralamalitrafik kazada sikayet