Dinsel danışmanlıktan kastınız nedir? Önce bunun açıklığa kavuşması gerekir. Özel Cami mi açacaksınız, dershane mi açacaksınız,tekke falan mı açacaksınız?
Ayşe Hanım ABC üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun olmuştur ve küçük bir dükkan açmıştır (bir nevi psikiyatr ofisi gibi).
İslam inancının belirli kriterleri doğrultusunda yaşamayı tercih eden, buna önem veren ve bu konularda devlet-dışı bir uzmana danışmak isteyen insanlar bu hizmetten yararlanacak(şarlatan, hacı-hoca değil; siz nasıl hukuk uzmanıysanız ve bu hizmeti satıyorsanız, aynı şekilde İslamiyet uzmanları da, yani verdiğim bu örnekte, kendi kalifiye hizmetlerini satacaklar).
Yani format şöyle:
İnsan dükkana gelecek, uzmanın İslam açısından yorum, destek, bilgi, tavsiyelerini alacak.
Böyle bir şey yani; tekke zaviye şeklinde değil elbette ki.
Dinsel danışmanlık hizmeti verilebilmesi için ruhsata ihtiyaç olacağı ve şu anda bildiğim kadarıyla buna ilişkin ruhsat verilmediği için böyle bir hizmetin mümkün olamayacağı kanaatindeyim.
Ayrıca dinin ticarete alet edilmesi taraftarı da değilim. Dinsel danışmanlık hizmeti adı altında sırf ticari kaygılarla dinin ve inançların zedeleneceğini düşünüyorum.
Dinsel danışmanlık hizmeti verilebilmesi için ruhsata ihtiyaç olacağı ve şu anda bildiğim kadarıyla buna ilişkin ruhsat verilmediği için böyle bir hizmetin mümkün olamayacağı kanaatindeyim.
Benim de aklıma ilk gelenlerden biri bu ruhsat olayı oldu. Belki de salt "danışmanlık" sıfatıyla ruhsat alınabilir ne dersiniz? Olmayabilir de tabii bilmiyorum.
Ayrıca dinin ticarete alet edilmesi taraftarı da değilim. Dinsel danışmanlık hizmeti adı altında sırf ticari kaygılarla dinin ve inançların zedeleneceğini düşünüyorum.
Sayın Seral, öncelikle -yani din danışmanlığından önce- ruhsat konusunu araştırmanız yerinde olur. Danışman sıfatı tek başına ruhsat almaya yeterli midir? Bu sorunun yanıtını bulduktan sonra böyle sıradışı bir konunun araştırmasını yapmanız daha sağlıklı değil mi?
Sayın Seral, öncelikle -yani din danışmanlığından önce- ruhsat konusunu araştırmanız yerinde olur. Danışman sıfatı tek başına ruhsat almaya yeterli midir? Bu sorunun yanıtını bulduktan sonra böyle sıradışı bir konunun araştırmasını yapmanız daha sağlıklı değil mi?
Ne demek istediğinizi anlıyorum yalnız herhangi bir projenin araştırılacak birçok yönü bulunduğundan ha hukuki kısmından girmişim, ha mali kısmından. Ayrıca, hukuki risk analizi her zaman ilk, hatta en önemli konudur, kanımca tabii...
Yani ben gidip muhasebeciye "bu işin oluru var mı?" dediğimde adam "var" derse, sonra da ben olayın illegal olduğunu öğrenirsem ticari namım şık bir darbe alır (gülerler adama).
Bunların dolayısıyla hayır, bence daha sağlıklı değil. Peki bu konuda sizin bilginiz var mı? Olabilir mi sizce?
Sayın Emrahsaral,
dini konularda danışmanlık dediğiniz, sanırım bir eğitim kurumu olacak. Diyanet işleri Başkanlığı kuruluş yasasına göre, sizn yapmak istediğiniz faaliyetlerin tümü bu teşkilatın görev alanı içersinde.
Diyanet işleri başkanlığından izn almanız da mümkün değil. Zira dinsel danışmanlık olarak adlandırdığınız işi, müftülükler yerine getirmektedir.
Ben en iyisi düşündüğüm projeyi elimden geldiğince yalın bir halde örnekleyerek izah edeyim, belki böylelikle herkes daha da sağlıklı yorum yapabilir.
Netice itibariyle bir bankanın arama merkezini (call center) düşünün. Bir sürü insan telefon başında.
Şimdi bu "telefon başındaki insanlar"ın hepsinin ilahiyat mezunu olduklarını düşünün.
Ve...misal....Ayşe Hanım arıyor ve diyor ki: "...kızım, evladım, benim bey akşamları çok geç geliyor, alkollü geliyor, dövüyor beni vs vs., ne diyorsun?!...ne yapmalıyım?...nasıl davranmalıyım vs vs."...."telefon başındaki insan" da "Ayşe Hanım, biliyorsunuz İslamiyet'in şu şu kısmına göre şöyle şöyledir, şöyle yaparsanız iyi olabilir, şunu tavsiye edebilirim, vs vs." diyecek. Rahatlatacak yani Ayşe Hanım'ı.
Bu konuşmaların bir dakikası belli YTL olacak.
Format bu.
Ve ne yalan söyleyeyim konu zor bir konu çünkü bir gazeteyle ilan vermek vesair üzerine konuşurken adamlar beni direkt legal departmana pasladılar olur mu olmaz mı diye.
Zaten bu "ilahiyat fakültesi mezunu" işi de oradan çıktı...yani adamlar benden, herhangi bir t.c. üniversitesinin ilahiyat fakültesinden "...ilahiyatçılar dinsel danışmanlık yapabilir..." şeklinde bir yazı istediler (reklamlarımı yayımlamaları için).
Tabii şimdi aklıma direkt olarak hacı adaylarına verilen ticari hizmet ve ürünler geldi. Hac'ca Gitmek-Seyahat Acentası bağlamı ne demek istediğimi gayet iyi ifade ediyor. Buna ne diyorsunuz?
Son anlattiginiz Turkiyede yasal olarak olabilir. Ancak fetva vermek gibi danismanligi asan bir boyutta ulasirsa faaliyetiniz bu seferde Diyanet isleri Baskanligi devreye girebilir. Boyle bir danismanlik sirketi kurulabilir. Bilgi verme anlaminda...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku