Selamlar yaklasik 2 gündür arastiriyorum fakat tatmin edici bir seyler elde edemedim o yüzden foruma üye olup sormaya karar verdim.
Ben Turk vatandasiyim, evlendigim kadin hem Belcika hem Turk vatandasi
biz 2004 senesinde Turkiye'de evlenerek Belcika'ya geldik
henuz Belcika vatandasi degilim ama oturumum var.
Bu gecen sure zarfinda 7 yilda iki cocugum oldu 6 yasinda oglan ve 8 aylik kiz
1 Agustos 2010 da karsi taraf evi terk etti, terk ederken onunla degil terbiyesiz anasiyla kavga etmistim onlarda bana anlasmali bosanacagini soylediler,sonra ben isteyken eve gelip dunyanin esyasini goturmusler. bu terkedisi hakli bir gerekceye bina edebilmek icin polise verdigi ifadesinde; ailesiyle yasamak istedigini fakat bosanmak istemedigini belirtiyor.
Hakkimda 3 sayfalik verdigi ifade asilsiz ciktigi icin cope gitti. Polislerle kanka olmus durumdayim. Umarim dogrular hep kazanir.
Bir kez onun avukatina gittim anlasmali bosanma icin fakat benden talep ettikleri uyusturucu bagimlisi adi serseri bir adama yapilan konsepteydi istedikleri rakamlar belki buranin en zengininden istenmezdi. tabi anlasamadik.
kadina tazminat vermeyecegim cunku resmi maasi benden yuksek. cocuklar icin nafaka istediler ama gercekten cok yuksekti ve cocuklar uzerindeki tum haklarimi elimden almaya kalktilar. neyse anlasamadik anlasacak gibi de degiliz onun avukati tam bir paragoz isi uzatip fazla para alacak.
suan belcikada mahkeme acmak icin evin satisini bekliyorum ev satilir satilmaz islemlere baslayacagim fakat arkadasim(kanka oldugum polis) bu isin Turkiye'den daha kolay olacagini soyledi.
Simdi musadenizle bunu detayli bir bicimde arastirma konusunda sayin uyelerden ve yoneticilerden fikir olarak yardim isteyebilir miyim?
Zaten ben bir sure sonra 2-3 ay icinde kesin donus yapacagim. is baglantilarim var cevap bekliyorum.
Turkiyede bizim ikemetgah Eskisehir'de ben oradan mahkeme acabilir miyim? sadece yazlari 20 gun gidiyorum o adrese.
oglum hem Turk hem Belcikali
kizim sadece Belcikali
1-Eskisehir'de bosanma davasi acabilir miyim? sonra karsi taraf icin Belcika'ya tebligat gelecek mi? ondan sonra onun muhakkak mahkemede hazir olmasi sart mi? avukat tutmasi yeterli mi?
2-Bosanmak istemiyorum derse ben ne yaparim? Belcika'da evi terk etmek suc degil afedersiniz zinanin bile aciklamasi var.
3-Diyelim bosandik cocuklara nafaka miktari neye gore belirleniyor? Belcika hukumeti zaten onlara cocuk parasi adinda 250 Euro para veriyor.
4-Cocuklarin velayeti ayni sekilde neye gore belirleniyor? Onlari gorme hakkim nasil takdir ediliyor?
Buranin yasalarinda anlasmali bosanma var aynen Turkiye'deki gibi tek celsede is bitiyor ama karsi tarafin anasi para icin buna musade etmiyor benden yuksel nafaka istiyor cocuklar icin. ikinci olarak yazlari turkiyede 1 ay tatil yapma hakkimida iptal etmek istiyorlar.
simdi kizini fulltime calistirtip her ay maasini elinden aliyor bakim parasi ve kira diye bunu da belgelendirecekler kendi bindigi dallarini kesiyorlar tesekkur ederim onlara.
aslinda burada manevi maddi zarara ugrayan benim Turkiyede iki universite bitirdim.
27 yasina kadar guzel bir isim vardi turkiyede. Severek gelmistim buraya onun icin isimi vatanimi ailemi herseyimi arkada birakarak ama onun yaptigi nu nankorluk cezasiz mi kalacak?
kalirsa ben cok uzulurum zaten cocuklarima cok uzuluyorum. onlarin terbiyesinden gecek olmalari cok kotu.
Turkiye'de simdi benim eski is arkadaslarim hep mudur oldu ben 33 yasindayim ve kariyerim 6 sene darbe gordu, belcika'da hep fulltime calistim ama gel gor sektor uyusmuyor.
Durum kisaca bu sekilde, benden yana herhangi bir yanlis tutum yok komsular herkes hakkimda pozitif yorum vermis, kendi kazdigi kuyuya dustu. iftiralarindan haberim oldugu icin cok mahcup oldu ben yine de insanlik hali dedim, icimde ona karsi en ufak bir sevgi emaresi kalmasa da yine de bir insan.
Cevap: Bosanmak Belcika'da mi yoksa Turkiye'de mi ?
Hangi ülkede boşanma davası açacağınıza o ülkenin avukatları ile görüşerek karar verin derim. Hem belçika'daki birkaç avukatla, hem türkiye2deki birkaç avukatla görüşerek karar verin.
Cevap: Boşanmak Belcika'da mi yoksa Turkiye'de mi?
evet gecen bu sure zarfinda belcika'da arastirmalarim oldu. fakat turkiye ayagi konusunda bilgim yok. internet uzerinden Eskisehir'den danisabilecegim bu konuya uygun iyi bir avukata nasil ulasabilirim ucretini havale edebilirim.
Cevap: Boşanmak Belcika'da mi yoksa Turkiye'de mi?
İlla ki Eskişehir dediğinize göre Eskişehir'de muhakkak tanıdıklarınız vardır. Tanıdıklarınız vasıtası ile avukat bulup telefonda görüşüp, ücretini havale edebilirsiniz.
Bu forumda avukat tavsiyesi yapılmamaktadır. Siz üye olurken üyelik maddeleri arasında vardı bu uyarı.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku