Merhaba sayın arkadaşlar,

Rahmetli babamdan kalan giriş kat bir daireye taşınmak üzereyim. Kendi deyimiyle "apartman sahibi" amca ve çocukları 10 daireli apartmanın 4ünde ikamet ediyor, yaklaşık 25 senedir. Diğer bir kaç komşu da amcanın memleketlisi. Şimdi yeni yönetici seçilen şahıs tesadüf o ki bu amcanın gelini.

Binaya dış cephe ve çatı+çatı izolasyonu yaptırmak niyetindeler. Ben ise alttaki bodrumun (projede nedir bilmiyorum ama bölünmüş küçük odacıklar var, ortak kullanım alanı mıdır bilmiyorum) boşlugundan dogan soguktan şikayetçeyim. Ayrıca bina etrafına yagmur olugu yapılmadıgı için yagmur suyunu oldugu gıbı dış duvarlar emiyor, içerde rutubetten boyalar atıyor.

sorularım
1- bu amca ve familyasının oturdugu daireler tek şahsa aitse durum nedir? oy hakkı toplamın 3te 1ini aşamaz diye biliyorum. ayrı ayrı şahıslara ait tapularsa bu arkadaşlar çatıyı ve dış cepheyi yaptırıp benım sorunlarımı hayat boyu yaptırmayabilirler. boylesi bir durumda ne yapabilirim?

2- Bu tür ihtiyaçların giderilmesinde ihtiyaç sırası diye bir şey var mıdır? çatı mı dış cephe mi bodrumdan ısı yalıtımı mı yağmura karşı su yalıtımı mı? hangisi öncelikli yapılacak nasıl karar verilir? oy çokluğuysa bana yine hüsran mı var?

3- binanın etrafı kazılıp yagmur suyuna karşı su yalıtım ıyapılması ve bodrumdan ısı yalıtımı yapılması ortak gıderden karşılanabılır mı?

4- her şey olumsuz giderse yasal haklarım var mıdır? sonuçta çoğunluğun her zaman doğruyu bılmeyebılecegını, cogunlugu kendı cıkarlarımıza keyfı olarak kullanabılecegımızı benim bildigim kadar hukuğumuz da biliyordur diye düşünmek istiyorum.

Saygılarımla