öncelikle forumda bulunan tüm arkadaşlarıma selam ve saygılarımı iletiyorum.öğretmenim devlet memuruyum. bir arkadaşımın ticari kredisine kefil oldum. arkadaş borcunu ödemediğinden banka bana yöneldi.bu esnada genel kredi sözleşmesini görme fırsatım oldu. kredi açılırken ben 40,000TL ye kefil olmuştum. ancak okumadan yada okutmadan tüm sayfalar imzalatıldığından limit artırım sayfasına da imzam alınmış ve ilerleyen zamanda benim bilgim ve rızam olmadan 20,000TL limit artırımı yapılıp kredi limiti 60,000TL ye çıkarılmış.sonuç olarak şunu sormak istiyorum siz değerli hukuk mesleğinin saygın üyelerine: limit artırma sayfasındaki imza ile gks imzaladığı günün aynı olduğu yani lmit artırma işleminden önce peşinen bu imzanın alındığı ve limit artırımının ilerleyen zamanda yapıldığı göz önüne alınınca adli tıpta imza tespiti yapılmak suretiyle bu limit artırımının rızam dışında gerçekleştiğini ispat etme ve artırılan bu kısımdan sorumlu olmama gibi hukuki bir hakkım varmıdır.değerli zamanınızı ayırır ve soruma cevap verirseniz çok teşekkür ederim.tekrar sitede bulunan tüm üyelere selam ve saygılarımı iletirim.
İmza ettiğiniz herşeyden hukuki olarak sorumlusunuz.Tam okutmadılar, okuyamamıştım, okumamıştım gibi bir açıklama ile bir yere varılsa imza edilen her belgeye itiraz hakkı doğar ve imza denen ve evlilikten mal paylaşımına, alım satımdan ortaklığa kadar her şeyde kullanılan ve kişiye özel olan bu şahsi kalem izi hiç bir şey ifade etmezdi.Bankaların çok profesyönel bir hukuk ekibi vardır ve hukuki olarak daima kendilerini sağlama alırlar.İmza ettirdikleri belgelerlede eminim kendilerini sağlama almışlardır.Geçmiş olsun.
ticari kredisine kefil oldum.ancak okumadan yada okutmadan tüm sayfalar imzalatıldığından
Zaten ticari kredi sözleşmesi kalın bir kitap gibi sayfalardan oluşur.Hepsini okumanız,okusanız bile anlamanız (avukat olmadıktan sonra) anlamamız olası değildir.Siz 40 Bin TL'ye kefil olduğunuz için kefaletiniz 40 Bin TL'lik.Limit artırımı gibi durumlar sizi bağlamıyor
İnsanın ödeyemeyeceği miktara kefil olması sizede mantık olarak saçma gelmiyor mu ?
Emrah bey ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. yargıtay içtihadını iletirseniz ve bankacılık alanında ihtisas sahibi bir hukukçu tavsiye ederseniz minnettar kalırım.
Bildiğiniz üzere krediler artık bankalar tarafından yeniden yapılandırılıyor ve vade süresi değiştirilerek(5 yıldan 10 yıla çıkarma gibi) meblaları arttırılıyor.İmzaladığınız evraklarda bu durumda kefilliğinizin aynen devam ettiğini kabul etmiş oluyorsunuz.Aslında kefil olduğunuz para gene baştaki para, ancak banka size söz gelimi söylüyorum 28.000TL yi 5 yılda 40.000TL ye satarken yeniden yapılandırıp gene sizin kefil olduğunuz 28.000 TL yi 10 yıl için 60.000TL'ye satmış oluyor.Baştan kefil olduğunuz 28.000TL tabiki değişmiyor ancak 40.000TL lik ödemeniz oluyor 60.000TL.Ben dost acı söyler mantığıyla olaya yaklaştım, her yorumdan hayal kırıklığı yaşayacağınız bir sonuç çıkarmayın ve boş yere umutlanmayın derim.Genede bunun bankanız ve bu işlerde deneyimli bir avukat arkadaşla görüşmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Merhaba,
Genel Kredi Sözleşmeleri düzenlenirken ileriki zamanlarda kullanılacak limit artırım sayfasının veya sayfalarının da imzalatılması uygulamasıyla sıklıkla karşılaşılıyor. Eğer sizin imzaladığınız limit artırım bir adet ise bu sayfayı önceden imzaladığınızı ispat etmeniz oldukça zor. Ancak henüz kullanılmamış sayfalarda da imzalarınız varsa, Yargıtay bu olguyu önceki artırımların da açığa atılan imzalarla yapıldığına karine sayıyor haklı olarak. Biraz daha bilgi verirseniz, imkanlarım ölçüsünde katkı yapmaya çalışırım. Saygılarımla,
Ertuğrul bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ankara'da ikamet ediyorum eğer Ankara'da iseniz hukuki danışmanlık ve bu konuda avukatlığımı kabul edermisiniz anlamında sizinle görüşmek isterim.
Banka bana kredi sözleşmesinin tam şeklini göstermedi. Sadece limit artırım sayfasını gösterip bu imza sizin değilmi diye soruyor. Yani; henüz kullanılmamış sayfalarda da imzam varmı bilemiyorum. Ancak, sözleşmenin yapıldığı tarihte belirgin bir maviliğe ve kalınlığa sahip pilot kalem ile tüm sayfalara imzam alınmış. Çıplak gözle bile bakıldığında tüm imzaların aynı kalem ile atıldığı bariz bir şekilde anlaşılabiliyor. Adli tıpta imza kuruma süreleri tespit yöntemi ile bunun tespit edilebilmesi mümkün müdür?
Ve şu an benim asıl mağduriyetim bankaya dosya tutarı olan 60,000TL yi ödemek üzere gittiğimde banka bu ödemeyi dosyayı kapatıp krediye teminat olan tapusu bana ait dairenin ipotek kaldırma yazısınız vermiyor. daahsın piyasada dolaşan 14 adet çeki olduğundan dolayı. Ancak, benim çeklerle ilglli bir kefilliğim yok bunu şube müdür yardımcısı dosyayı inceleyerek söyledi.
Yaptığım ön incelemede benim kefilliğim limit dahilinde ve bu limitin temerrüdü ile sınırlı olmasına rağmen banka beni daha fazlasından sorumlu tutabilirmi?
Para elimde hazır ancak ödeme yapamıyorum banka müdürünün bu keyfi davranınışını acil hukuki yöntemlerle nasıl çözebilirim. Noter tebligatı yapılabilirmi? Çünkü bankanın keyfi geciktirmesi ile her gün artan temerrüde maruz kalmaktayım.
Son olarak bu dosya bedelininin tamamını ödemem durumunda bir daha bu kişi ve şirketine yapılacak ödemelerde kefilliğimin sonlandırılması için neler yapabilirim.
Selam ve saygılarımı sunar iyi çalışmalara dilerim. Diliyorum ki; Ankara'da bulunuyorsunuzdur ve bu davada teveccüh gösterip hukuki danışmanlığımı kabul edersiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku