+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 13 ileti bulundu.

Konu: Velayet davası 2. duruşma için

Velayet davası 2. duruşma için Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Velayet davası 2. duruşma için

velayetin değiştirilmesi için dava açtım. (babası olarak) avukatım var. şahitlerim dinlendikten sonra hakim 10 gün içerisinde 200 tl para yatırdıktan sonra pedagog ve sosyal hizmetler uzmanı atanması kararı verdi. benim bu süre içerisinde en etkili yapmam gereken iş nedir. Gelen uzmanları en çok hangi yönler etkiliyor. 6 yaşındaki kızımın velayeti almam gerekiyor bulunduğu aile ortamı çocuğum için hiç uygun değil. ilk duruşmada`da yalan yanlış ifadeler verdiler. şu an da eski eşimin beraber olduğu kişiyle ilişkisi var. lütfen yardımcı olun

Hukuki NET Güncel Haber

Velayet davası 2. duruşma için konulu yargıtay kararı ara
    Velayet davası 2. duruşma için konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Velayet davası 2. duruşma için

sayın yöneticilerimizin konuyla ilgi yardımlarını bekliyorum .

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

güncelllll

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sosyal Hizmet uzmanları evinize gelecekler ve sizi ev yaşantınız içerisinde değerlendirecekler. Daha çok sohbet niteliğinde geçen görüşmede Sosyal Hizmet uzmanı bazı notlar alır.

Ana kriterler;

-çocuğunuz için yaşama alanına sahipmisiniz,
    -çocuğunuz için sosyal gelişim imkanları varmı,
    -bakımını karşılayabilecek alt yapıya sahipmisiniz,
    -odası oyuncakları vs varmı,
    -Maddi olanaklarınız..
    -yaşadığınız semt, evin hali temizliği, oda sayısı, mefruşat gibi kriterler...

Diğer Unsurlar;

-çocuğunuza yaklaşımınız, hitap şekliniz,
    -hassasiyetiniz, duygusal haliniz, ruh haliniz,
    -eski eşinize olan yaklaşımınız, öfkeniz, siniriniz, hıncınız,

Tavsiyeler;

Ne kadar çabalarsanız çabalayın yaşı itibari ile çocuğunuzun velayetinin annede kalması ihtimali yüksek

ancak;
    -az konuşun, eşinize hakaret etmeyin, kötülemeyin,
    -çocuğunuzu sevdiğinizi sık tekrar etmeyin,
    -çocuğunuzun sizin yanınızda mutlu olacağına ikna edin, ama üstelemeyin,
    -çocuğunuzun eski eşinizin yanında mutlu, huzurlu ve sağlıklı yetişemediğinin altını çizin,
    -eski eşinizle ayrılma nedenlerine girmeyin, eski defterleri karıştırmayın,
    -bir husumet içerisinde olmadığınızı gösterin,
    -tüm girişimlerinizin ve çabanızın çocuğunuzun sağlıklı yetişmesi için olduğunu hissettirin,
    -Rahat olun, stres yapmayın, endişeli görünmeyin,
    -duygularınız yüzünüze yansıyacaktır ve karşınızdaki sonuçta psikoloji eğitimi almış birisi, hemen anlayacaktır.
    -Kandırmaya, aldatmaya, yönlendirmeye çalışmayın.

Acizane tavsiyelerim bu kadar..
    (neredenmi biliyorum; birebir yaşadım oradan.....)

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

adullah bey çok teşekkür ederim. söylediklerinizi uygulucam.

İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aynı sorun bendede var ve 1,5 yıllık duruşmam daha yeni sonuçlandı.Hakim velayeti annede bıraktı.İcra tutanakaları ile çocuğun kaçırılması dahil, annenin ve aile bireyelerine söylettiği yalanları ispatlamam rağmen,Şaş kaza baskın ile icra kanalı ile polis zoru ile aldığım yavrumu teslim ederken iştiiğim onca hakaret ve çocuğunu bir daha göremeyeceksin gibi sözleri icara tutanağına geçmesine rağmen,pedagog raporunda annenin kasten görüşü engellediği yazmasına rağmen ( buna rağmen pedagog anneden ayrılmamalı diye tavsiye yazmış rapor sonucuna ) biz babalar boşa uğraşıyoruz hemşerim.İçine tüküreyim böyle adaletinde zihniyetinde.Sen evladın iç çırpın dur karşı taraf almış eline davulu sazı istediği gibi at koşuyor meydanlarda bizim hakkımızı koruyacak bir adalet sistem yok.Anne kötü yolda olsa dahi çocuğu ayırmayız diyen bir pedagog ve bu tür zihniyetler varken boşa zaman harcayıp velayet davası açmayın derim,Zamanınıza yazık,paranıza yazık,sağlığınıza yazık sonuçta adi zihniyetteki annelerin yaptığınıa her şey kar kalacak.Yazıklar olsun böyle zihniyete yazıklar olsun.Allahlarından bulsunlar ahirette iki yakamda göz göre adaleti uygulamayanların yakasında olacak...

Nerede
    ist
    İletiler
    36
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sosyal Hizmet uzmanları evinize gelecekler ve sizi ev yaşantınız içerisinde değerlendirecekler. Daha çok sohbet niteliğinde geçen görüşmede Sosyal Hizmet uzmanı bazı notlar alır.

Ana kriterler;

-çocuğunuz için yaşama alanına sahipmisiniz,
    -çocuğunuz için sosyal gelişim imkanları varmı,
    -bakımını karşılayabilecek alt yapıya sahipmisiniz,
    -odası oyuncakları vs varmı,
    -Maddi olanaklarınız..
    -yaşadığınız semt, evin hali temizliği, oda sayısı, mefruşat gibi kriterler...

Diğer Unsurlar;

-çocuğunuza yaklaşımınız, hitap şekliniz,
    -hassasiyetiniz, duygusal haliniz, ruh haliniz,
    -eski eşinize olan yaklaşımınız, öfkeniz, siniriniz, hıncınız,

Tavsiyeler;

Ne kadar çabalarsanız çabalayın yaşı itibari ile çocuğunuzun velayetinin annede kalması ihtimali yüksek

ancak;
    -az konuşun, eşinize hakaret etmeyin, kötülemeyin,
    -çocuğunuzu sevdiğinizi sık tekrar etmeyin,
    -çocuğunuzun sizin yanınızda mutlu olacağına ikna edin, ama üstelemeyin,
    -çocuğunuzun eski eşinizin yanında mutlu, huzurlu ve sağlıklı yetişemediğinin altını çizin,
    -eski eşinizle ayrılma nedenlerine girmeyin, eski defterleri karıştırmayın,
    -bir husumet içerisinde olmadığınızı gösterin,
    -tüm girişimlerinizin ve çabanızın çocuğunuzun sağlıklı yetişmesi için olduğunu hissettirin,
    -Rahat olun, stres yapmayın, endişeli görünmeyin,
    -duygularınız yüzünüze yansıyacaktır ve karşınızdaki sonuçta psikoloji eğitimi almış birisi, hemen anlayacaktır.
    -Kandırmaya, aldatmaya, yönlendirmeye çalışmayın.

Acizane tavsiyelerim bu kadar..
    (neredenmi biliyorum; birebir yaşadım oradan.....)

Abdullah bey tavsiyeleriniz altın değerinde.
    Ama, annenin hata ve kişilik sorunları olması, çocuğu direk etkilemez mi? Annenin durumunu, ana hatları ile söylemek neden hoş karşılanmıyor acaba?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sosyal Hizmet Uzmanları o zaman erkeğin hala eski eşine kin güttüğünü ? hıncının sinirinin geçmediğini, intikam peşinde olduğunu, velayeti almakla anneyi cezalandıracağını düşünüyor.
    Oysa şöyle düşünün sizinle görüşen aynı Uzman anne ile de görüşecek. Annenin psikolojisini, ruh halini, hatalarını ve kişiki bozukluklarını yerinde bizzat Uzman gözüyle görecektir.
    Hoş uygulamada pek böyle olmuyor. Ben de yazdığım şekilde davrandım. Kitabına uygundu. Anne demediğini bırakmadı benim hakkımda, her türlü iftirada da bulundu. gerçekleri çarpıttı. Ya bana gelen Sosyal Hizmet Uzmanı acemi idi yada bu işler böyle oluyordu banada velayeti vermediler.
    Ancak tavsiyeler bu yönde.. Zira sohbetinizi tutanaklara geçiriyorlar. Hakim de okuyor bunları..
    Geçmiş olsun.

Nerede
    Almanya
    İletiler
    179
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizveben rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Abdullah bey tavsiyeleriniz altın değerinde.
    Ama, annenin hata ve kişilik sorunları olması, çocuğu direk etkilemez mi? Annenin durumunu, ana hatları ile söylemek neden hoş karşılanmıyor acaba?
    Bilhassa cocugunuzun yaninda asla eski esinizi kötülemeyin bunu gercekten hic hos karsilamiyorlar, her ne hata yapmis olursa olsun (benimki zina yapmisti) yinede o kadin cocugun annesi, cocugu annesinden sogutamazsiniz diye birde sizi sucluyorlar.siz birbirinizi sevmiyor olabilirsiniz hatta nefret bile edebilirsiniz ama cocugun bir tek annesi bir tek babasi var diyorlar, iki tarafta cocugun yaninda diger esi kötülemesin diyorlar..bu konudada yine kadinlar öncelikli oluyor benimkisi dedigim gibi zina yapmisti oturma odamda gizli kamerayla cekilmis görüntüleri kizimin avukatina göstermistim(kadini kötülemek adina vede velayet tek tarafli bende kalsin diye) bu avukat türk ve erkek idi namus meselesinden anlar diye düsünmüstüm nerdee adam mahkemeye bana zorla zina cdsini izlettiler bu konunun cocugun velayetiyle alakasi yok diye raporunda yazmisti.sonra bu yetmezmis gibi bakin chatte erkeklerle sanal seks yapiyor hic tanimadigi erkekle webcami acip konusuyor izinde bulusup onunlada beraber olmak istiyor evimde olan biteni hatta yatak odamizi dahi anlatiyor diye söyledigim vakit bile kimse bunu dikkate almadi, o konu ayri bu konu ayri, kadin bu seyleri yapsa bile cocuguna iyi bir anne olabilir diye cevap verdiler.....

hem kizimin avukati, hem genclik dairesinde calisan bayan, hemde aile psikologu hepsi ayni cevabi verdiler bana....onlarin dikkat ettigi tek konu cocugun kimin yaninda daha saglikli yetisecegi ona göre karar veriyorlar ama anneler bu konuda yine bir adim önde oluyor maalesef...kizimin velayeti iki taraftada kaldi tek tarafli vermediler ama en azindan kizimin benim yanimda yasamasi yönünde herkes benim tarafimi tuttu..

ama dedigim gibi anne kötü yolda oldugu icin degil sadece almancasi olmadigi icin, calismadigi ve geliri olmadigi icin birde kizim defalarca ben annemin yaninda kalmak istemiyorum ben babamla yasamak istiyorum dedi buda cok önemli....
    Konu mutsuz03 tarafından (03-03-2011 Saat 15:39:45 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ist
    İletiler
    36
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sosyal Hizmet Uzmanları o zaman erkeğin hala eski eşine kin güttüğünü ? hıncının sinirinin geçmediğini, intikam peşinde olduğunu, velayeti almakla anneyi cezalandıracağını düşünüyor.
    Oysa şöyle düşünün sizinle görüşen aynı Uzman anne ile de görüşecek. Annenin psikolojisini, ruh halini, hatalarını ve kişiki bozukluklarını yerinde bizzat Uzman gözüyle görecektir.
    Hoş uygulamada pek böyle olmuyor. Ben de yazdığım şekilde davrandım. Kitabına uygundu. Anne demediğini bırakmadı benim hakkımda, her türlü iftirada da bulundu. gerçekleri çarpıttı. Ya bana gelen Sosyal Hizmet Uzmanı acemi idi yada bu işler böyle oluyordu banada velayeti vermediler.
    Ancak tavsiyeler bu yönde.. Zira sohbetinizi tutanaklara geçiriyorlar. Hakim de okuyor bunları..
    Geçmiş olsun.
    Abdullah bey haklısınız. Malesef baba olmak dezavantaj. Yapana edene kar kalıyor. Ama bu ezber bozulmalı. Yanlışlar düzeltilmeli.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

velayette pedagog raporu

velayet icin sosyal hizmetler eve ne zaman gelirvelayet davası pedagog raporuPedagog raporunda nelere bakilirvelayet icin eve gelen pedegog ne sorarvelayette ceza davasivelayet davasinda pedagog raporunun etkisivelayet davasi kac mahkeme surervelayette pedagog nelerhttps:www.hukuki.netshowthread.php84836-Velayet-davasi-2-durusma-icinvelayet davası ilk duruşmasosyal hizmetler velayetvelayet davası ne kadar zamanda sonuçlanırvelayette pedagog eve ne zaman gelirBOSANMA EVE PEDAGOG GELMESIEve pedegog gelmesiVelayette bilirkisi nelere dikkat ederpedagog karari davayi ne kadar etkilerpedegog evde neye dikkakimseyokmu durusma ne zamanvelayet davalarinda eve gelen uzmanlarpedagog raporu ile cocuk velayet davasieve kontrole gelen pedagoglarvelayet davasinda eve bilir kisi nelere dikkatederbilir kisi ev ziyaretinde nelere dikkat eder
Forum