merhaba konu kisaca acikliyorum.gecen mayis ayinda apartmanda cikan bir olaydir.karsi dairede oturan komsu bayan bizim ustumuzde oturan kisiye sabah erken saatte rahatsizlik verecek sekilde cikip yuksek sesle seslendi.tabi butun apartmanda yankilandi bu ses.daha sonra seslendigi oteki bayan sahis cikti yani bizim ustumuzde oturan ondan sonra bunlar sabah sabah saat 8.30-9.00 civari 1 kat arayla merdiven boslugunda yukses sesle muhabbet etmeye basladilar.sonra babam cikti ve burda rahatsiz oluyoruz lutfen susun dedi.sonra karsidaki kadin birden babama "sen kim oluyorsun,ayi oglu ayi gibi hakaretlerde bulundu.bende bunun uzerine dayanamayip ciktim ve bunlari soyleyen kadini sovdum.daha sonra bunlar bizden(yani babamla benden) sikayetci olmuslar.ve mahkeme suruyor su an.burda benim soylemek istedigim 1-eger davayi kaybedersek para cezasi olarak en fazla ne kadar oderiz 2-bu suc benim sicilime gecer mi 3-eger sicile gecerse temyiz ettirilir mi? ve bu temyiz suresi ne kadardir? 4-birde onlarin sahidi karakolda bizi suclu gosterip yani bu sekilde ifade verip daha sonra bu ifadesini bizim lehimize cevirip mahkemede yani lehimize konusursa dava duser mi? 5-onlarin sahidi aleyhte bizim sahid lehte ifade verdigi taktirde sonuz ne olur? (nisan da 3.durusma olacaktir) saygilarimi sunarim.