merhabalar ben askerde koğuş içerisinde arada arkadaşın telefonu kullanıyordum telefonda ama kendi hattımı kullanıyordum, kimi numaralar onda telefonda kayıtlıydı arkadaşım veya arkadaşlarımdan biri beni tanıyan normalde msn de konuşup ve arada telefonumdan kendi hattımdan mesaj attığım kıza arkadaşın hattı üzerinden mesaj atmış cinsel tacizli mesajlar ve kız da savcılığa vermiş ve arkadaşın üzerine kayıtlı oldundan numara arkadaşı da savciliğa vermişler o da beni kızı tanığım için şikayet edeerek arkadaşım beni suçlu tutmuş ve bende ifademde benim kendisine arkadaşın hattından mesaj atmadımı belirttim bende ifademde kendi hattımdan sadece mesaj attımı belirttim, asker arkadaşımda ifadesinde ben çarşıya çıktımda telefon kullanıyordum dayıma gidip ve dayısına bende gidip sözde telefonu ozaman benim aldımı belirtmiş bende ifademde hiç telefonu elime çarşı iznindeyken almadımı ve onla çarşıya çıkmadımı yazdım kişiye attığı 08.05.2010 Cumartesi günü cinsel içerikli mesajlar atılmış saat 3 gibi öğlen yani çarşı zamanı kişi ben o tarihte çarşı izninde olmadımı ifade verdikten sonra askeriyeyi arayarak çarşıya çıkıp çıkmadımı sordum o mesaj atılan tarihte ben çarşıya çıkmamışım arkadaş çıkmış arkadaş ifadesinde de beraber çarşıya çıkıp ondan telefonu alıp mesaj attığımı belirtmiş.beni kız tanıyor ama sadece msn ve kendi üzerimden attığım arkadaşca dostca mesajlardan beni tanıyor,ben kızdan numarasını istediğimde yemin ettim kendisine numarasını kimseye vermeyeceğime dair arkadaşın telefonunu kullandımdan,hafta içi tabi haftasonu çarşıya çıkarıyordumu bilmiyorum ama çarşıda dayımlarda kullanıyodum dediğine göre o tarihty çıkarmış, kendi telefonumu izinde götürdüğüm için geri sokmadıydım kendi hattımı soktuydum sadece kızın arkadaşın telefonunda kayıtlı oldundan numralarımın kimisi onun hattı üzerinden mesajlar atılmış cinsel içerikli çocukta telefonu ben de kullandığım için benim ismimi vermiş başka arkadaşlara verip vermediğini bilmiyorum ama askeriye ortamında olduğu için veriyodur, benim hakkımda şikayette bulunmuş hakkımda ben de kendi hattım dışında kişiye mesaj atmadımı ve onun hattı üzerinden elif adından bir kıza mesaj attımı söledim bu attığım kişiye mesajlaştımı şikayet eden kişi biliyordu ve numaralarım telefonuna kayıtlıydı dedim mesajlarda haftasonu cumartesi atılmış o çocuğun çarşıya çıktığı benim çıkmadığım tarihte ben suçlu duruma düşermiyim nasıl savunurum kendimi bu konuda akıl verirmisiniz,Bana Uyap Sms Servisinden aboneliğim oldundan Beykoz 2.sulh ceza mahkemesi'nin 2011/*** nolu dosyasında 09:40 tarihinde duruşma günü verilmiştir. diye UYAP sms den mesaj geldi duruşmaya gitmem gerekiyormu,kendim Ordu ilindeyim gitmek istemiyorum gidiliyorsa,gitmemek için ne yapmalıyım.Bana bir bilgi verin lütfen ordu ilinde kendimi nasıl dinlettiririm bu yapmadığım olaydan nasıl sıyrılırım telefonum dinlenirmi?
Eğer askerliğin devam ediyorsa her duruşmaya katılman pek mümkün görünmüyor.Verebileceğim hukuki tavsiye, olurda kendini bir şekilde savunman gerekirse münkün olduğunca açık ve net bir şekilde ifade ver.Bu uzamış ve anlaşılmayan yazıyla öyle düşünüyorum ki ne haklılığına inanan olur nede yazdıklarını anlayan.Suçlu psikolojisiyle lafları çoğaltıp, olayı bir yılan hikayesi haline getirip işin içinden sıyrılmaya çalışan biri gibi gözükürsen ceza alabilirsin.Ceza alırsan şahıs sana ayrıca tazminat davasıda açabilir.İmkanın varsa bir şekilde davada ya bulunmaya çalış yada bir avukat vasıtasıyla kendini savunma çabasına gir derim.Kolay gelsin.
konuyu şöyle izah edeyim anlaşılır şekilde, ben askerliğimi istanbul 1.ordu selimiye kışlasında yapmaktaydım ben çarşı iznime çıktığımda arada msn üzerinden ECE adında bir kızla konuşuyordum ve kendisiyle msn üzerinden sık sık konuşurken bn kendisinden daha sık konuşmak için telefon numarasını istedim tabiki güvensizlikte haklı oldundan numarasını vermedi ısrar ettim rahatsız etmiyeceğime dair yeminde ettim öğle de yaptım ve rahatsız da etmedim kimseyede vermedim kendi telefonumu sokmadımdan kışlaya arkadaşlarımın telefonunu kullanıyordum ama kendi hattımı takıp kullanıyordum arkadaşın numarasını aldımda da sadece ELİF adında kıza mesaj atıyordum eceyede söz verdiğimden sadece kendi hattımdan mesaj atıp bir başka kişinin hatından mesaj hiç atmadım ve her attığımda mesajda ismimide kendisine söyledim merhaba ece ben sercan askeriyeden nasılsın diye, eceyi sadece telefon ve msn üzerinden konuşuyordum herhangi bir rahatsız edici kendisine mesajımda olmadı numarasını teskereme 1 ay var diye silmiştim.Bir daha görüşemem zaten diye bir hafta sonu yani 08.05.2010 tarihi Cumartesi günü teskereme 12 gün kala kıza Uğur adında bir çocuğun hattından tacizli mesajlar atılmış kızda şikayet etmiş bende o tarihte kışla içerisinde olup çarşıya çıkmamıştım.Uğur adında çocukta çarşıya çıkmıştı. ve kendisi o çocuğunda 89/3 tertip olur bnde 89/1 tertibim.
şimdi çocuğun ifadesini kısaca size anlatayım ifade verirken sağolsun emniyette okudum.
uğur adında telefonundan mesaj atılan çocuk şu ifadeyi vermiş;
merhabalar ben 1.ordu selimiye kışlasında şuanda askeriyede görev yapmakta olup şuanda da izindeyim.ben kışla içerisinde telefon kullanmamaktayım çarşı iznine çıktığımda amcamların yanına gidip telefonumu orda kullanıyordum ece adında kimseyide tanımıyorum.hafta sonu çarşıya çıktığımda sercan la beraber amcamlara gittik o zamanda telefonumu elimden alıp o da kullanıyordu. (hatırladığım ifadenin bu kadarı)
Benim İfademde Şu Oldu;
ben uğur yar'ı tanımaktayım hafta içinde sadece telefonunu kullanıyordum.Hafta sonu hiç bir zaman telefonunu kullanmıyordum.ece tiryakiyi msn ve telefon üzerinden tanıyorum.Telefonuna mesajımı sadece kendi hattımdan mesaj atıyordum uğur yar'ın ise hattından sadece elif adında kıza mesaj atıp başka hiç kimseye mesaj atmamaktaydım.kendisi telefonunu kışla içerisinde de kullanmaktaydı.ben eceye o tür mesajlar kendi hattımdan da bir başkasındanda mesaj atmadım.Ece'ye zaten telefon numarasını istediğimde kendisine Allahın üzerine yemin edip numarasını vermiceme yemin de ettiydim ve yeminimde de durdum fakat uğur'un telefonunu kullandımdan hattını değil numaralarımın kimileri onun telefon rehberinde kayıtlıydı.numaraları teskereme az kaldından silip kendi hattımdan mesaj atan kişinin telefonunda numarası oldunu unutmuştum ve sildiğimi biliyordum fakat ben uğur yarın hiç bir zaman hiç bir akrabasıyla görüşmedim tanımamda kendisiylede hiç bir zaman çarşıya çıkmadım. ifademi bu şekilde verdim.
ve hukuk sitelerine sorduğumda bana o tarihde çarşıda olup olmadınızı araştırtın dediler bende bunu araştırdım 08.05.2010 mesaj atılan tarihte uğur yar çarşıda olduğu benim ise 09.05.2010 tarihinde çarşıda olduğum askeri kayıtlarına baktım.
çarşı kayıtlarına göre çarşıda değildim yani ve ben gerçektende mesaj o tür atmadım çünkü yalan sölemeyi seven biri değilim eğer yalan sölemiş biri olsam ece'yi tanımıyorum öğle birinede mesaj atmadım derdim uğur yarın telefonunu da kullanmadım derdim çıkardım ama ben dürüstlüğümü gösterdim bu konu eceyi tanıdığımı söledim ve kendi hattımdan mesaj atıp bir başka hattan kendisine mesaj atmadığımı belirttim ve uğur yar benle çarşıya çıkmadığı kendisinin telefonu kışladan dışarda da kullandığı belli amcalarına gitmiş olduğu kendi ağzıyla belirtmiş ben o tarihde amcamlara gittim sercanla beraber o elimden telefonu alıp kullandı diye ama kendi gittiği amcalarına doğru olabilir ama ben kışlada olduğum belli yani, ben uyapa aboneliğim oldundan Beykoz 2.sulh ceza mahkemesi'nin 2011/*** nolu dosyasında 09:40 tarihinde duruşma günü verilmiştir. diye UYAP sms den mesaj geldi herhangi bir kağt filan gelmedi şuan mahkemeyle ilgili bana ama adliye sitesinden dosya sorgulamada
Mahkeme Beykoz 2. Sulh Ceza Mahkemesi
Dosya Yıl/No 2011/180
Dosya Türü Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi 11/02/2011
Dava Türü Basit Tehdit - Cinsel Taciz
BURDA NEDEN UĞUR YAR'IN İSMİ YOK VE FATSA DA KENDİMİ NASIL DİNLETİRİRİM DURUŞMADA ŞUAN KAĞIT GELMEDİ EVE HİÇ KAĞIT GELİRMİ VE KENDDİMİ NASIL SAVUNURUM VE NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ BANA LÜTFEN YARDIMCI OLUN BU KONUDA ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.AYRICA TELEFONLARIM DİNLENİRMİ ŞUAN HİÇ BİR TARAFTA AVUKAT YOK.
Yazdıklarını okudum.Ortada bir taciz suçu var ve suçu birbirine atıp işin içinden çıkmaya çalışan iki şüpheli.Sana sadece şunu söyleyebilirim, emin ol savcı ve hakimler ifadelerdeki ince ayrıntıları çok iyi yakalayan suçluluk psikolojisini bilen ve uzman oldukları konuda kolay kolay kandırılamayacak kadar akıllı ve tecrübeli insanlardır.Savcıda senden şüphe duyuyor ki takipsizlik vermek yerine sana dava açmayı uygun görmüş.Eğer ki böyle bir olayı yaptım sonrada kendi çömezime suçu yıkıyım diye düşünüp onları kandırırım sanıyorsan bence samimiyetsiz yaklaşımından ötürü belkide ertelenmeyecek veya senin için daha ciddi sonuçlar doğurabilecek bir ceza alabilirsin.Yok gerçekten bu olayla yakından uzaktan alakan yoksa, gerekirse o şehre git ve mutlaka avukatla beraber davalarına katıl ve kendini akla derim.Eminim ki suçsuzluğun ortaya çıkacaktır.Yasalarımızda bir suçla hiç alakası olmadığı halde ceza alan biri olamaz.Yani sorularının cevabı senin içinde arkadaşım.Eğer suçsuzsan en kısa zamanda beraat etmeni diliyorum.Geçmiş olsun.
bana uygun görmüş evet peki ama uğur yar adı neden uyap dosya sorgulamada yok peki ben kızla facebookta görüştüm numarasını rehberden 1 yılı geçen zaman aşımını sildiğimden beni tanımadı kendisi unutmuş yani ve ben ifade değişikliği yapsam ece tiryakiyi tanımıyorum uğur yar'ın telefonunu kullanmadım desem ne olur peki kız beni unutmuş bu benim aleyhime bir durum ve ifademde yanıltıcı duruma düştü beni tanımadından demekki kendimi hatırlattıramadım da kendisine ve bu uğur yar ismi peki neden dosya sorgulamada yok hat sahibinin peki internet üzerindeki dosya sorgulamada :S
Ceza Yargılamasının amacı hiç bir duraksamaya yer vermeden maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Sanığın savunmasının aksini kanıtlaması ondan beklenemez, kaldı ki CYUY.nın 135. maddesi uyarınca sanığın susma hakkı bulunmaktadır. Susma hakkını kullanan sanığın "sükut ikrardan gelir" deyişine dayanılarak suçu kabul ettiği söylenemeyeceği gibi, savunmasını kanıtlaması da istenemez. Sanığa yüklenen suçun sübuta erdiği yapılan yargılama sonucunda kuşkuya yer vermeksizin ortaya çıkarılmalıdır. Ceza Yargılamasında kuşkunun bulunduğu yerde mahkumiyet kararına yer yoktur. Bu ilke evrenseldir.
Yukarıdaki örnek yargıtay kararından icazet alarak susma hakkınızı kullanmanızı tavsiye ederim.Zaten dava başka ilde olduğu için yerel savcılığa sizin ifadeniz alınması için çağrı kağıdı gelmediyse gelecek,yerel savcılığa ifadeye gittiğinizde ise susma hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtir iseniz,size yüklenilmeye çalışan suçu iddaa makamı tüm delilerle ortaya çıkartmaya çalışacaktır.Şayet delillere ulaşılamaz ise bu konuda mahkeme delil yetersizliğinden düşecektir.
Karakolda ifade vermediyseniz ifade vermeyin susma hakkınızı kullanın,şayet ifade verdiyseniz savcılık ifadesinde karakoldaki ifadenizi kabul etmediğinizi 5271 sayılı CMK'da belirlenen yasal haklarınızın tarafınıza bildirilmediği ve bu hakları kullanamadığınızı (susma hakkı,avukat tutma hakkı,) susma hakkınızı kullanarak,müdafi tayin edebilecek durumda olmadığınızı ve baro tarafından tayin edilecek müdafiin hukuki yardımını istediğinizi söyleyebilirsiniz.Böylece adli yardım kapsamında yasal bir temsilci tarafınıza atanacak davanın görüleceği yerde sizi temsilciniz temsil edecek en azından davanız uzasa bile en az bir defa duruşmaya katılmanız gerektiğinden sonraki oturumlara katılmanız gerekmeyecektir.
Yahut savcılık ifadenizde susma hakkınızı kullanmak istediğinizi belirttikten sonra,ilgili yerdeki mahkemede duruşma sırasında adli yardım talep edebilir,adli yardım olmadan susma hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtebilir,davaya bir defada olsa katılımızdan dolayı sonraki oturumlarda vekiliniz ile temsil edilebilirsiniz.
Olayı anlatımınız yeterli ve açıklayıcı olsada çokta dallandırıp budaklandırmamak gerekiyor diye düşünüyorum.Uzun uzun anlatıp ne kendinizi nede mahkeme heyetiniz yormanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.Zaten çok ciddi bir suç değil tarafınıza yüklenmek istenilen olay.
Sonuç olarak çok ciddi bir suç olmamakla birlikte dava aleyhinize sonuçlandığı takdirde para cezası almanız ve cezanızın ertelenmesi muhtemel gözükmektedir.
Görüşüm kısaca olmasada bu şekildedir.Karar verecek olan siz olduğunuzdan olay sizde bitmektedir.Fakat bulunduğunuz ilde profesyonel olarak durumunuzu bir avukata danışmanızı öneririm.
Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (25-02-2011 Saat 01:04:45 ) de değiştirilmiştir.
fuhuş suçuyla ilgili bir davaya sonradan dahil edildim. Olay şöyle oluyor x ilinde bir kişi fuhuş suçu işlemiş benim hiç tanımadıım ismini duymadığım...
Öncelikle merhaba;
Bir kaç ay sonra 18 yaşında olucam. Annemle babam küçüklüğümden beri ayrı. Annem ve kardeşimle yaşıyorum . Üst katımızda yaşlı ve...
Merhaba arkadaşlar ismim ibrahim 1989-1 olarak Bolu komando tugayında askerliğimi yaptım gezici birlik oldugumuzdan görmediğim doğu bölgesi kalmadı 6...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku