Eşim beni aldattı bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir
02/02/2008 yıllında evlendik. 24 mayıs 2009 tarihinde 1 kız çocuğumuz dünya'ya geldi.
Evlenmeden önce eşimin bir erkek arkadaşı olduğunu biliyordum. Ancak ayrıldıklarını ve görüşmediklerini söylemişti. 1 mart 2010 tarihinden itibaren eşim cep telefonunu saklamaya başladı ayrıca akşamları msn de konuşmalar yapıyordu. Kimle konuştuğunu sorduğumdaysa okul arkadaşı olduğunu söylediği ve tanıdığım bir bayan ile görüştüğünü söylüyordu. 15 mart 2010'dan itibaren sanki kız arkdaşının yaşadığı olaylar gibi bana anlatıyordu. Bu konu gün anlatıkları gün geçtikce artmaya başladı. Bir iki seferde ağzından araç plakası kaçırdı. Bunun üzerine plakayı araştırmam sonucunda aracın eski sevgilisine ait olduğunu öğrendim. Bu bilgi sonucunda kullandığı bilgisayar'a bir program yükleyerek görüşmelerini kaydetmeye başladım. Ancak 7 Nisan 2010 günü iş gereği antalya'ya gitmem gerekti. Bu sırada eşim ailesinin yanında kaldı. Ve orada mesajlaşmaşları devam etmiş. ben 10 Nisan gibi geri geldim. ve 11 Nisanı 12 Nisana bağlayan gece yorgun olduğumu söyleyerek erken yattım. gece 1 sıralarında eşimin telefonda konuştuğunu duydum. yatak kalkıp odaya gittiğimde eşim yarı çıplağa yakın bir şekilde bir elinde telefon karşısında msnde kameralı görüşme açık ve sanal ve telefon ile bir cinselik yaşadığına tanık oldum. beni görünce toparlanmaya çalıştı bilgisayarı elinde almak isterken kaldırıp yere attı ve parçaladı telefonunuda kırdı.
Ben ne yapacağımı şaşırmış bir halde bağırırken kızım uyandı onu sakişletirmeye çalışırken herşey birbirine girdi. Ve çocuğumun için sustum ancak bu olaydan sonra eşimin hala görüştüğüne dair bir takım şüpherlim var.
Sorum şu
1 ) Bilgisayar zarar görmesine karşın içindeki programa ait veriler kurtarılıp mahkemeye sunulabilirmi.
2 ) bahsettiğim tarihlerdeki telefon görüşmeleri operatörden istenebilir mi ?
3 ) Böyle bir durumda boşanma davasının süresi ne kadar olur.
4 ) Eşim anlaşmaya yanaşmazsa ne gibi sorunlar yaşarım.
5 ) Çocuğun velayeti kimde kalır.
6 ) Çocuğum dışında karşı tarafa nakafa verirmiyim.
Cevap: Eşim beni aldattı bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir.
1 ) Bilgisayar zarar görmesine karşın içindeki programa ait veriler kurtarılıp mahkemeye sunulabilirmi.
1- Bilgisayar kırılmış parçalanmış olsa bile bu tür durumlarda hard disk genellikle sağlam kalabilir. Bilgisayar elinizde ise hard diskini bir başka bilgisayara SLAVE HDD yada harici bellek gibi monte edip içinden veri alınabilir. Eğer kayıt için kurduğunuz yazılım (keylogger gibi) bu hard disk içinde ise hard diski mahkemeye delil olarak sunup, içeriisnde keylogger olduğunu bilgilerin o programca saklandığını ve bilirkişi uzmanlarınca bu verilerin çıkartılmasını isteyebilirsiniz. Ya da daha garanti olsun derseniz önce siz bu kayıtları çıkarttırın bilirkişiye rapor haline getirin. sonra mahkemeden bir daha isteyin.
2 ) bahsettiğim tarihlerdeki telefon görüşmeleri operatörden istenebilir mi ?
2- Telefon görüşme trafiği kayıtlarını eşinizin kullandığı telefon hattı ve karşı taraf ( 3 ncü kişi) içinde isteyebilirsiniz. yalnız dikkat edin bu kayıtları TİB ( Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) den değil doğrudan GSM operatöründen isteteceksiniz.
3 ) Böyle bir durumda boşanma davasının süresi ne kadar olur.
3- Eşiniz anlaşmaya yanaşmazsa çekişmeli boşanma davası durumunda olacaksınız buda ortalama 1 ile 2 yl kadar sürebilir. Tabii bulunduğunuz ildeki Aile mahkemesindeki yoğunluğa ve delillerin geliş süresine göre değişebilir bu süreler.
4 ) Eşim anlaşmaya yanaşmazsa ne gibi sorunlar yaşarım.
4- Mahkemeniz uzar.. Siz nafaka ödemeye devam dersiniz.
5 ) Çocuğun velayeti kimde kalır.
5- Yaşı küçük kuvvetle ihtimal annede kalır sizde nafaka ödersiniz.
6 ) Çocuğum dışında karşı tarafa nakafa verirmiyim.
6- Eşiniz çalışmıyorsa ve mahkemeden talep ederse hakim dava bitene kadar tedbir nafakasına bittikten sonra da kusur durumuna göre yokslulluk nafakasına hükmedebilir..
Şimdi; size acizane tavsiyem. o cep telefonu ile bilgisayarın kırıklarını kaybetmeyin atmayın. fotoğrafalrını çekin. sim kartı ele geçirin. Bilgisayarın hardiskini kaybetmeyin. Araştırın bilirkişiye hard diskdeki o programın kayıtlarını çözümletin.
Bir avukat tutun. Davanızı avukatla sürdürün. Karşı tarafı yani 3 ncü şahsı tanığınız olarak yazdırın. Endişelenmeyin karşı tarafı tanık yazdırmak size büyük avantaj sağlayacaktır. Eşinizi tanıyıp tanımadığını, telefonla görşüüp görüşmediklerini ve birlikte olup olmadıklarını sorarsınız. İnkar ederse kayıtları koyarsınız ortaya. Davayı kazanırsanız 3 ncü şahısa da dava açabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Bilgisayara ait tüm parçala duruyor. Hardiski bilgisayardan söktün ve işletmemde kasada muhafaza ediyorum. Eşimin bende habersiz kullandığı bir facebook adresi daha var ve şifrelerini biliyorum. Ve bu hesapta sadece 3.şahıs var. Çorum'da yaşıyorum yanlış anlşılmasın ancak iyi bir aile avukatına ihtiyacım var şirket avukatları bu işte yeterli olurmu emin değilim. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Bulunduğunuz il adliyesinden sorun. Bilişim suçları konusunda uzman bilirkişiyi öğrenin. Hard diski götürün ve durumu açıkca anlatıp, içerisinden almak istediğiniz verileri söyleyin. Bu verileri alıp dijital ortamda ve rapor şeklinde saklayın.
Eşinize ait olduğunu söylediğiniz facebook adresinin ekran resimlerini alın. Sayfayı ayrıca dijital ortama da (cd ye) kaydedin.
3 ncü şahıs hakkında olabildiğince bilgi toplamaya çalışın. Telefon numarası / ev - iş adresi / TC Kimlik Numarası / evli - bekar gibi..
Bulunduğunuz ildeki barodan yardım isteyin. Boşanma davaları konusunda uzman avukatları ya barıodan yada Aile Mahkemesi kalemlerinden öğrenebilirsiniz.
Geçmiş olsun tekrar..
Abdullah bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi 3 şahsa ait bilgileri toparladım. sadece ev adresini bulamadım. bunun dışında iş adres ve telefonları ile cep telefonu numarasını buldum.
Eşimden daha önce bu kişinin nişanlı olduğunu duymuştum.
Harddisk'i alanında uzman bir firmaya göndermeyi düşünüyorum. Yoksa sizin bahsettiğiniz gibi bilirkişiye mi teslim etmeliyim. Yada firmadan image ları aldırıp imagelar ile birliktemi bilirkişiye teslim edeyim harddisk'i
Ayrıca dediğiniz gibi kırılmış olan pc'nin fotolarını değişik açılardan aldım. Ayrıca facebook adresine aitte bir resim aldım sayfadan. Bunlar yeterli olurmu başka belge veya dökümanda istenebilir mi ?
ayrıca GSM operatöründen görüşme kayıtlarını veya sms kayıtlarını nasıl alabilirim. Hattı kontörlü olduğu için fatura gelmiyor.
3 ncü şahısa ait bilgiler şimdilik yeterli görünüyor. Daha önceden nişanlı olmaları sizin adınıza iyi bir durum. İddialarınızı ispat aşamasında faydalı olacaktır.
Hard diski uzman bir firmaya gönderebilirsiniz. Ancak önce image lerini aldırın. Ayrıca hard diskte bulunan keylogger yazılımının şifresi ile açılmasını da isteyebilirsiniz. Ve çıkan bilgileri rapor halinde isteyebilirsiniz bu firmadan. Yeterki hard diskin başına birşey gelmesin.
Facebook profilinin ve duvarına ait olabildiğince resim ve cd ortamında kayıtlar alın. Bol bilgi iddialarınızı destekleyecektir.
GSM operatöründen veriler mahkeme tarafından istenecektir. Avukatınız hakimden ilgili gsm operatörlerine müzekkere yazılmasını isteyecektir. Müzekkere yazılacak ve ilgili gsm operatörüne gönderilecektir.
Kontörlü de olsa görüşme trafiği bilgileri gelecektir.
Siz hem eşinizin kullandığı hemde 3 ncü şahısa ait gsm kayıtlarını istetirsiniz. 3 ncü şahsı tanığınız olarak yazdırmayı unutmayın. Mutlaka yazdırın.
celikle degerli bilgileri paylaşma lütfünda bulundugunuz için size minnettarım. benım içinde bulundugum çirkin sorunlarım var şöyle eşimle 5 yıllık evliyiz fakat 4.5 yıldır ayrı yaşıyoruz o bab evınde ben başka sehırde akraba evlılıgi pişman oldugum için boşanmak için 2 kere dava açtım ailemde şahıtlık yaptı ve boşanamadım red oldu şimdi 3 yılıık süreyi bekliyorum nitekim ayrı yaşadıgım eşim 2 ay önce biriyle nişanlanmış parmagında yüzükle görenler duyanlar onaylayanlar bir kaç arkadaşıyla yazıştım internette onayladılar evet dedıler bu kadın bu sene bana nafaka açtı ve aylık 500 lira ödemeye bu ay başladım ama benden ayrılmıyor 3 senelık sürem ekım ayında dolcak ben dava açaçam ama o böyle nişanlı geziyor benım paramla dügün yapcakmış keriz gibi oldum bu durumda benı aldattıgını nitekim resmi nikahlıyız hala nasıl ispat ederim face msn yazışmalar telefonda ses kaydı yapıcam nişanlandıgını duyan köyde kalmamış ama bütün köy akraba kımse sanmıyorum sırf çıkarları için şahıt yazdırsam bile gelipte duyduk demezler benim ailem dışında peki ben ne yapmalıyım bu işten boşanmak istiyorum nafaka ödemek istemiyorum sizden ricam degerli vaktinizde bana bir yol göstermenizdir birkaç yazdıgınızı okuudum bir arakadaş gsm şirketinde çalıaşan telefon dökümlarını almak kolaysa bende istesem hat onun adına beni nolur aydınlatın zina davası açıçam araştırma yapıyorum şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım
Cevap: Eşim beni aldattı bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir
1990 yılından beri bilişim dünyasının içindeyim. Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve dilimin döndüğü kadar bilişim ile alakalı sorunlarınıza yanıt vereyim.
Öncelikle sanal alemde ya da bilgisayarınızda ne yaparsanız yapın kayıt altına alınır. Siz akıllılık yapıp aile keylogger (Klavye kaydedicisi) kurdunuz. Bence bunu çocuklu aileler ve şüpheli evlilik yapan tüm kişiler kurmalı ama dikkat edin bilindik programları kurun ki siz hacklenmeyin(Bilgileriniz ele geçmesin).
Şimdi Hard disk eski teknolojisi bir metal cd üzerine lazer ile yazılma teknolojisi ile üretilmiştir. Bu alette ne yaparsanız yapın izler kalır. Uzman firmalar bu izlerden verileri toplar ve müşterisine başka bir depolama alanında teslim eder ki buna dikkat edin kurtarmaya ilişkin ayrıntılı rapor istediğinizi bunu da mahkemeye sunacağınızı belirtin. Onlar ayrıntılı kaşeli rapor düzenlerler.
YANLIZ KESİNLİKLE BİR DAHA ŞEBEKE ELEKTRİĞİNE BAĞLAMAYIN VE PİLİNİ ÇIKARIN. kISA DEVRE YAPIP TÜM BİLGİLER GİTMESİN.
O rapor ve veriler sizin mahkemedeki kalkanınız olacaktır.
Yaklaşık 5 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir oğlum var..hiç beklemediğim bir anda eşimin beni tam süresini bilmemekle en az 4-5 aydır başka bir kadınla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku