yöneticisi olduğum apartmanda yaşanan kanalizasyon problemi neticesinde belediyeden binanın projelerini, tüm ek ve değişikliklerini istedim.yapılacak onarım için..yağmurlardan evi su basıyor diye zararın ve durumun tespiti içinde sulh hukuktan bilirkişi gelecek...

1-binaya ait ısı yalıtım projesi varmış. yeni öğrendim.fakat binaya ısı yalıtımı falan yapılmadı.yer sahibi ailemdi inşaata gidip geliyorduk. yalıtımmış köpükmüş yapılmayı bırakın lafı bile geçmedi.5 yıllık süre mart ayında dolacak.8 mayıs 2000 de yayımlanıp 14 ocak 2000 den itibaren geçerli olan ısı yalıtımı yönetmeliği bizi kapsamıyormu.mütahite bi yaptırım uygulanılabilirmi.sulh hukuk tan tespite gelindiğinde bununda tespitini isteyebilirmiyim.bodrum katını inceleyecekler ve bu katta sokaktanda nem aldığı duvarlardan açıkca görülüyor.2017 ye kadar tüm binaların yalıtımlı olması zorunluluğunuda düşünürsek bunu,bu şekilde tespitle mütahide yaptırabilirmiyim.

2-belediyeden dosyadaki proje,ek proje,değişiklikler,izinler ve sözleşme vs. tüm belgeleri istememe rağmen, sadece projeleri verdiler.projeler hariç başka bişey veremeyiz.mahkeme kararıyla verilir dediler. ailemle yapılan sözleşme ,projedeki değişiklikler, izinler tarafıma verilmedi.yasal yönetici olmama karşın..mütahitin kendi dosyasında ve belediyede binaya ait dosyada bulunan belgelerin, belediyeden bana verilmemesi yada incelememe izin verilmemesi gibi bir hakları varmı.devlet sırrı olarakmı korunuyorlar bilemiyorum..bana verilen belgeleride dilekçemin arkasına işlettim ki,biz hepsini verdik diyemesinler diye arşiv memurunun kaşe ve tarihiyle ispatlıdır.zaten tüm dilekçe ve cevaplarımın fotokopilerini alıp saklıyorum.
lütfen bu konularda bana yardım edin.keşif 15 şubatta.. şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum