Yurdayüksel'e Siyasi Partilerden Teklif

Türkiye´de genel seçimler için geri sayım başladı. Siyasi partiler de yurt içinden olduğu kadar yurt dışında yaşayan başarılı kişilerle vitrin yenileme hazırlıklarını sürdürüyor. Belçika´da özellikle Avrupa Birliği (AB) ekonomisiyle ilgili kriz dönemiyle birlikte başkanlığını yaptığı projelerle başarı grafiğini yükselten Erhan Yurdayüksel Türkiye´deki siyasi partilerin ilgi gösterdiği isimler arasında yerini aldı.

Brüksel´den Ankara´ya siyasi transfer
ABD merkezli bir Enerji ve finans kurumunun başkanlığını yapmakta olan Yurdayüksel, küresel krizin başladığı günden bugüne uluslararası alanda şirketlerin, kurum ve kuruluşların adeta ekonomi danışmanı oldu. Aynı zamanda gazete, dergi ve forumlarda ekonomi yazılarını yorum ve görüşlerini okuyucuları ile paylaşan Yurdayüksel´e Türkiye´deki partilerin kapılarını açması, ´´Brüksel´den Ankara´ya siyasi transfer mi ?´´ haberini gündeme taşıdı.

Brüksel´de küresel kriz ekonomisi konularında ses getiren, dikkat çeken çalışmalara imza atan Yurdayüksel´in Türkiye´de yapılacak olan genel seçimlerde de adından söz ettireceği siyasi çevreler tarafından belirtiliyor.

Türkiye için yapılabileceklerin fazlası yapılmalı
Türkiye´de siyasi partilerin davetine dair açıklamalar yapıldığının hatırlatılması üzerine Erhan Yurdayüksel ; "Türkiye´deki bazı partilerden teklifler aldım. Öncelikle bana, ülkeme hizmet adına böyle bir teklifte bulunan ve bu hizmete layık görme nezaketini gösteren siyasetçilere teşekkür ederim. Sahsıma yapılan siyasi davet beni çok onurlandırmıştır. Sonuçta yurt dışında da olsam Türkiye´de siyasetin içinde olan yakın dostlarımla sürekli fikir alışverişlerinde bulunmaktayım. Burada ülke özlemiyle yaşamakta olan her Türk vatandaşı gibi ülkemiz adına yapılması gerekenleri de görev kabul edip, en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla severek ve isteyerek çaba sarfetmekteyim. Ülkeme hizmetin mevki, makam anlayışından öte günümüzde mevcut olan sınırsız iletişim araçlarıyla dünyanın her yerinden yapılabileceğinin bilincindeyim. Önemli olan güzel ülkemizin dünya liginde hakettiği yerlere huzur içinde ulaşabilmesidir. Bunun için hepimiz elbirliğiyle yapabileceklerimizden fazlasını yapmak zorundayız. Ülkemizin tanıtımı adına yurt dışında yapılan kulis çalışmaları arzu edilen seviyeye malesef ulaşamamıştır. Bu nedenle, yurt dışında yaşamını sürdüren vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar düştüğü düşüncesiyle ben de bulunduğum konumda ülkemin siyasetçilerine elimden gelen desteği vermek isterim. Türkiye´de herhangi bir parti adına değil, ülkem adına siyasetten uzak fakat siyasilerle kol kola hizmeti kendime uygun görmem nedeniyle şahsıma yapılan teklifleri memnuniyetle karşıladım.

Bu anlamlı teklifleri şu an için kabul etmeyi düşünmediğimi, yine de gelecek günlerin ne getireceği hususunda şimdilik açıklama yapmayı doğru bulmadığımı belirtmek isterim´´. dedi.

http://www.yenihaber.be/go.php?go=30...last_news&pg=1