S.a Sayın hukuki üyeleri...
20 yılı aşkın süredir işlettiğimiz bir bağımız var.Bulunduğum bölgede ılısu barajı sebebiyle yeni bir karayolu yapılıyor.normalde yolun güzergahı farklıydı ama son yapılan değişiklik ile yol bizim bağımızın olduğu bölgeye kaydırıldı.Yolun projesi ilk yapıldığında yol bulunduğum ilçenin imar alanından geçiyordu bu açıdan maliyeti yüksek olacaktı.Ayrıca güzergah boyunca arsasına yol yapılacak vatandaşlar tek ağız olup projeyi bir şekilde değiştirdi ve normalde projede olmayan bağlık arazimizi içine aldı.Önce olayı protesto etmek için komşularımla görüştüm ama çoğu arazileri çorak olduğundan projeyi memnuniyetle karşıladı doğal olarak benimde elim kolum bağlandı.Tüm komşularımız avukat tutup alacakları paranın hesabını yapmaya başladı ama ben arazimin içinden yol geçmesini istemiyorum.Arazim bulunduğum ilçenin imar planından 20 metre uzakta yani nerdeyse imar planında sayılır.Ayrıca arazimin benim ailem açısından manevi değeri var.Babam tüm ömrünü bu araziyi güzel bir bağ yapmak için harcadı ve bu tarlada kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü.Bu yüzden arazide yol yapılmasını kesinlikle istemiyoruz.ayrıca şöyle bir durum var:Yolu yapacak olan kurum DSİ yani TCK değil ve DSİ de yol yapımını ihale usulu bir firmaya verildi.Sizden şu konularda yardım istiyorum

1.Yol yapılmasını bir şekilde engelleye bilir miyim?
2.Yol yapımını engelleyemezsem arazimi silahlı veya silahsız savunma hakkım var mı?
3.Yol yapıldığında arazinin bedeli olarak 1 m2 ye 5 tl vereceklerini söylüyorlar bu benim arazim için komik bir rakam bir şekilde yol yapımını engelleyemezsem bu fiyatı yükseltmemin bir yolu var mı?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim