Tecrübeli bir op. dr. olduğum halde, inanmayacaksınız ama, çok çok hatalı bir beslenme nedeniyle sağlığımda ciddiye yakın bozulma oldu. Yıllardır zaman zaman bu hastalığa yönelik ilaç kullandım ama yararı olmadı. Ben de yediğim/içtiğim herşeyi ayrıntıyla incelemeye başladım. Nihayet bir kaç hafta önce, sık kullandığım bir gıdanın ambalajındaki bilgilendirmenin inanılmayacak kadar hatalı yazıldığını buldum. Örneğin 100 gram gıdanın içinde x maddesi "1 gram bulunur" yazmaları gerekirken "1 miligram bulunur" yazmışlar. Yani bin katı eksik göstermişler. Gerçeğini yazmış olsalardı, bilinçli bir tüketici olarak, bu gıdayı asla kullanmayacaktım, ve büyük olasılıkla sağlığımı kaybetmeyecektim. Bu gıda maddesi ciddi ve saygın bir firmamıza ait, ve aynı gıdayı yıllardır onlarca ülkeye ihraç ediyorlar, ama ihraç ambalajını görmedim, zaten beni o değil kullandığım ambalaj ilgilendiriyor.
Sağlığımı bu kadar açık bir ihmal nedeniyle, 10-20 yıldır rahatça kullandığım bir gıda nedeniyle bozduğum için, ve büyük ihtimalle hayatımın kalan süresinin kısalmasına neden olduğum için, bir tazminat davası açmayı istiyorum.
Ama 1- Bu şirketin yıllardır hatalı ambalajlanan ürünlerini çok sayıda tükettiğimi kanıtlayacak somut bir belgem ya da eşim dışında şahidim yok.
2- Sağlık bilirkişisi benim rahatsızlığımın tek nedeninin bu gıda olduğunu söyleyemez, yalnızca rahatsızlığa etkisi olacağını kesin olarak söyleyebilir.
3- Rahatsızlığımın ne zamandan beri ortaya çıktığını ve hangi ilaçlar kullandığımı somut olarak kanıtlayamam.(Biz. dr.ler çoğu zaman ilaçları reçeteyle eczaneden değil arkadaşlarımızdaki numunelerden almaktayız)
4-Ambalajın 10-20 yıldan beri bu hatayla üretildiğini kanıtlamayabilirim. Şirket ilk davaya kadar ambalajı değiştirirse, beni iftirayla suçlayabilir diye çekiniyorum.
Sonuç:
Tazminat davası açmamın bir yararı olur mu?, Kazanabilir miyim?
Kabaca ne kadar tazminat istemeliyim, masrafı çok mu olur?
İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim, bir sağlıkçı olarak, gıda ambalajlarına güvenmemenizi önerir, saygılarımı sunarım.