Selamlar. Ben bir devlet lisesinde öğretmenlik yapıyorum.geçen sene okul müdürü beni çağırarak, okul aile birliğinde görevin var. Okul aile birliği karar defterinde imzalarını atmamışsın dedi ve toplantılarına katılmadığım halde bana bazı yerleri imzalattı. iki sene evvel de benim kardeşim okulun boya işlerini yapmıştı. Bundan 4 ay evvel okula soruşturma için müfettiş geldi. ve bana neden imzaladın dedi. Meğer okul aile birliğinde benim görevim yokmuş.. Asıl görevli öğretmen doğum izinli olduğu için bana imzalatmış zaten bunu okul müdürü de müfettişe verdiği ifadesinde doğruluyor.
Soruşturmanın seyrinde müfettiş kardeşiminde ifadesini almak üzere okula çağırıyor. ve kardeşime sen bu okula boya işi yapmışsın ve bunu karşılığında 6000 lira almışsın doğru mu? diye sorarak ve kardeşim adına sahte imzalı makbuzları gösteriyor.Kardeşim de bu 2000lira yazılı imzalı makbuz benim imzaladığım belgedir. Diğer adıma düzenlenmiş makbuzlardaki imzalar bana ait değil ve bende öyle bir para almadım." ve müfettiş soruşturmasını bitirerek okuldan gidiyor.
Daha sonra bu durumun farkına varan okul müdürü bana sık sık baskı yaparak "BEN ZİMMETE PARA GEÇİRMEKTEN YARGILNACAĞIM. KARDEŞİNE SÖYLE MAHKEMEYE GİTTİĞİNDE BU PARALARI KENDİSİNİN ALDIĞINI SÖYLESİN AKSİ TAKTİRDE BU USULSÜZLÜĞÜ ÜÇÜMÜZÜN BİLEREK TEZGAHLADIĞINI SÖYLERİM " diyerek tehdit ediyor.
Sormak istedeğim; Tehditinde belirtiği iddiayı (iftirayı) atmasını ne kadar geçerliliği vardır. Mahkemede son anda böyle tutarsız veçelişkili bir ifade değiştirir mi? Çünkü Eğer üçümüz planlasaydık imzaları kardeşim bizzat kendisi atardı.. Kardeşimin imzasını taklit etmesi iftirasını düşürmüş sayılmaz mı?