ikamet ettiğim ilden farklı bir ilde olan evimdeki kiracı kiralarını ödemediğinden ve sözleşmede muacceliyet şartı olduğundan tahliye ve haciz için örnek 13 doldurdum örnek 13 te hem ödenmeyen 3 aylık kirayı hemde vadesi gelmeyen 9 aylık kirayı istedim. icra dairesine verdim onlarda evin olduğu yer icra dairesine gönderdiler. geçen gün telefon açtımödeme emri tebliğ için gönderilmiş ve muhtara teslim edilmiş. 7 günlük itiiraz süresi içerisinde itiraz olmamış ve 30 günlük sürenin dolmasına 10 gün var. kiracı görüştüğümde bu parayı ödemeyeceğini ifade ediyor. tahliye için sanırım ilgili yer icra mahkemesine gönderilmek üzere bulunduğum yer icra mahkemesine başvuru yapmam lazım.

ancak alacaklarımı icra dairesi vasıtasıyla nasıl tahsil edeceğimi bilmiyorum. gene ikamet ettiğim yer icra dairesine bir formla haciz için başvurumu yapmam lazım ? icra dairesine haciz için başvuracaksam alacağımın nekadarı için başvurmalıyım vadesi gelmemiş alacaklarda tahsil edilecekse icra mahkemesi tahliye kararı verip ev tahliye edildiğinde oturulmayan fakat icra dairesince daha önce fazladan haciz yapılan kısım ne olacak ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.