MERHABA.

Benim sorunum yaklaşık iki yıl bir evde kiracı olarak oturdum. Kira kontratım vardı. bu kontratla birlikte evime elektrik ve su aboneliklerimi yaptırdım. Bu evde oturduğum süre zarfında Banka aracılığı ile tüm kiralarımı tam ne zamanında ödedim. Eve taşındıktan yaklaşık altı ay sonra binada benimle birlikte taşınan ve oturan, toprak sahibi olduğunu bildiğim bir şahıs evin kendisine ait olduğu gerekçesi ile bana bir protesto çekerek evi boşaltmamı istedi. Ben bu protesto belgesi ile ev sahibi olarak tanıdığım kişiye ve evi bana kiralayan emlakçıya ( aynı zamanda binanında müteahhidi ) giderek bu belgeyi gösterdim. onlarda bana muteahhid ile toprak sahibi arasında bir anlaşmazlık olduğunu bu konuyu kendi aralarında çözeceklerini söylediler.
Bu olayın üzerinden tam bir yıl geçtikten sonra tapuda oturduğum dairenin kendisine ait olduğunu söyleyen şahıs ( toprak sahibi ) tarafından evinin tanımadığı bir kişi tarafında zorla işgal edildiği, kira ödenmediği gerekçesi ile tarafıma dava açtı.
Durumu ev sahibim olarak bildiğim şahsa ve muteahhide bildirmeme rağmen bana yardımcı olamadılar. Ben elimdeki tüm belgeleri sunmama rağmen yeterli olmadı ve dolayısı ile davayı kaybettim. Maaşıma haciz koydular ve Kendime ait olan başka bir evim vardı onuda satmaya kalktılar. Maaşıma haciz gelmesi nedeniyle ( Askeri bir kurumda çalışıyorum. ) İş arkadaşlarım arasında zor duruma düştüm. konuyla ilgili bir sürü savunma vermek zorunda kaldım. maaşımın 1/4 kesilmesi nedeniyle de zaten var olan borçlarımı katlanarak ödemek zorunda kaldım.

Bende bunun üzerine ev sahibi olarak bildiğim kişiye ve müteahhide karşı kendilerine ait olmayan bir mülkü kiraya vererek beni kandırdıkları ve zarara uğrattıkları gerekçesi ile dava açtım. davayı kazandım.

Ben şimdi her iki tarafada tazminat davası açmak istiyorum ne yapmam lazım..

Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.. TEŞEKKÜRLER..

Cihangir ÇELİK
cihangir1981@email.com