İyi akşamlar.

Gittigidiyor adlı internet üzerinden satış yapan bir siteden Oto teyibi sattım. Ürün kapalı kutu, garantili, faturalı.
Ürünü alan tüketici kutusunu açtı arabasına taktı pek inandırıcı gelmeyen bir kaç sorun ile ürünü istemediğini geri göndereceğini bildirip geri gönderdi nitekim ürün teslim alınmadı. Ürünün servisi alıcının bulunduğu şehirde ona en fazla 300 metre uzaklıkta. Servise götürmesi gerektiğini eğer gerçekten bir sorunu varsa halledileceğini gerekirse değişim yapılacağını belirttim. Dava açacakmış.

Asıl bulunduğum sektör farklı bir sektör. Teyibi aldığım firma komşum sadece ondan temin edip faturayı kesip gönderiyorum satılınca. O benden bu şekilde bir iade kabul etmiyor. Araca takılan bir teyibin takıldığı bellidir tekrar satışa çıkamaz.

Ne yapmam gerekiyor. Kanun kimden yana şimdi? Belki arabanın tesisatında bir sorun vardı teyip zarar gördü belki teyibi takan elektirikçi yanlışlıkla zarar verdi. Belki gerçekten üründe herhangi bir sarun var ki elektronik cihazlar belli olmuyor.

Bana yardımcı olurmusunuz? Haklarım nedir?