7 yıldır çalışmakta olduğum işyerinde belirteceğim nedenlerden dolayı iş akdimi fesh etmek ve kıdem tazminatımı talep etmek istiyorum bunu nasıl bir yol izleyerek yapmalıyım?
Fesh sebepleri olarak ; 3 hafta üst üste haftalık izin kullanmadım (izin kullandığımda yerime vekalet eden kişi işten ayrıldığı için)ve işyeri tarafından kullanmam için bir girişimde bulunulmadı.son 3 yıldır maaşımıza zam yapılmadı daha önceki seneler sezon başlangıcında düzenli olarak zam aldık.Son 4 yıldır gece müd. olarak görev yapmaktayım ancak iişyeri bakımda olduğu için çalışma saatlerim 21.00-09.00 olarak değiştirildi ve düzenli olarak kullandığımız servis kaldırılarak kendi aracımızla (yakıtı işyeri karşılıyor)işe gidip gelmemiz söylendi.4 yıldır bayram ve resmi tatil çalışma paralarımız ödenmedi.Alacak izin olarak verilecek dendi verilmedi.7 yılda sadece 30 gün yıllık izin kullandım.bu yıl yazılı olarak izin talep ettim ileriki bir tarihte kullandırılacağı gerekçesi ile izin verilmedi.Birikmiş izinlerin eritileceği söylendi bunu da yapmadılar.Bahsetmiş olduğum bu konulardan dolayı iş akdimi fes etmek istiyorum.Kıdem tazminatımı alabilirmiyim?iş akdi feshi nasıl yapılır veya nasıl bir yol izlenmelidir?
Teşekkürler...