Sıfır General Mobile Q300 model telefonu 22/11/2010 tarihinde Turkcell iletişim merkezinden aldım. Q300'ün fiyatı 300 tl. 2 adet telefon ile takas edip üzeride 140 tl verdim. Faturada Q300 birim fiyatı 140 tl görünüyor.

1.) Telefonu sıfır kutusundan açtığımda arka kapağında sorun vardı bu sorunu teknik servise 02/12/2010 tarihinde bildirdim ve telefonun değişimini istedim fakat 04/12/2010 tarihinde kapağı değiştirip bana verdiler. Yeni takılan kapakta çizik mevcuttu bunu sonradan fark ettim işlerim dolayısıyla götüremedim.

2.) Kapak değişimi yapıldığı zaman takılan kapakta çizik olduğunu, tuş takımında aşınma meydana geldiğini teknik servise 10/01/2011 tarihinde bildirdim. Teknik servis tuş takımını ve batarya kapağını 11/01/2011 tarihinde değiştirdi.

3.) Tuş takımı değiştiğinden beri ( 11/01/2011 ) reddetme ( No ) tuşu bastığımda arada içinde takılı kalıyor. Bu sorunu tekrar 2 yada 3 gün sonra servise bildirdim işlem yapmadan teknisyen baktı ve sorun olmadığını bana söylüyor. Yazılı bir kagıt verilmedi bu işlem sırasında. Tuş ise takılı kalıyor.

Sizce:

1.) Tüketici haklarına başvurmalımıyım ve nasıl başvururum? Ne gibi haklarım mevcuttur?

2.) Bedel iadesi hakkım mevcutmu? Tüketici hakları bedel iadesi derse ben sadece 140 tl mi alacağım ? Takas ile sayılan ücret ne olacak ? ( Takas ettiğime dair belgeyi İletişim merkezinden istedim getirecekler )