iyi günler
bizde arsamızı bir muteahhite ( bir insaat limited sirket ) kat karsiligi olarak verdik.
arsa sahipleri olarak 2 ortagiz biz birer daire alıyoruz ve muteahhite de 3 daire kalıyor.
noterde yaptigimiz sozlesmede muteahhide arsa devri yapmadik bunun yerine muteahhide arsa payina isabet eden dairelerin ona devrini belirli sartlara bagldik su basmani cikinca 1 daire kaba insaat bitince 1 daire ve binanin iskanini alinca 1 daire yi almaya hak kazanacak. su an insaat basladi su basmani cikti 1.kat basladi simdilik hersey iyi gidiyor insaat acisindan ama kafamizi kurcalayan birkac sey var onlari sormak istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler.

1- mutehhit ile aramizda noter huzurunda yaptigimiz kat karsiligi sozlesmeyi taraflardan herhangi biri tapuya tescil ettirebilir maddesi var biz hala tescil ettirmedik tapuya da baktik muteahhit de tescil ettirmemis bu sozlesmeyi tescil ettirmenin ne gibi faydalari ya da tescil ettirmez isek ne gibi sorunlar problemlerle karsilasabiliriz ? birde sozlesmemiz toplam 7-8 sayfa kadar boyle bir sozlesmeyi tapu uzerinde tescil ettirmenin serh koymanin yaklasik masrafi ne kadar olur bunu tapuya mi odeyecegiz ?

2- muteahhide dairelerin verilmesi hususu : ilk basta yazdigim gibi noterde işin ilk baslangicinda muteahhide arsa devri yapmadik kademe kademe dairelerini verecegiz simdi su basmani cikti bir sure sonra kat irtifaklari kurulacak biz arsa sahiplari 2 dairemizin kat irtifaki tapusunu alacagiz muteahhid de haliyle hak ettigi ilk dairesinin kat irtifak tapusunu isteyecek alacak fakat muetahhidin sozlesmeye gore daha sonraki asamalarda hak edecegi diger 2 dairenin kat irtifaklari kurulurken o anda hukuki durumu ne olacak kat irtifaklari kurulacak o 2 dairenin kurulmayacak mi kurulacak fakat muteahhit o 2 dairenin tapusunu alamayacak degil mi ? yani biz kat irtifaklari kurulurken ve kendi dairelerimizin kat irtifaki tapularini alirken muteahhite sadece su an 1 daire icin tapu vermemiz gerekiyor tapuda yanımızda sozlememizi de alip orda bu durumu nasil izah edecegiz ? kat irtifaklari kurulurken muteahhit 1 daire yerine bütün dairelerinin tapusunu almasin

3-son sorum insaat basladiktan sonra muteahhit evin projeleri statik-elektrik-su-dogalgaz projelerini bana teslim etti bendekiler de kaşeli onaylı vs herhalde kendisinde de aynılarindan var ama benim sorunum arsa sahibi diger ortagim bu projelerden kendisinde de olmasini istiyor ben simdi sadece fotokopi ceksem olmaz noterden bu projeleri onayli ornegini versem yarin oburgun resmi dairelerde bu noter onaylı projeler gecerli olur mu ?

çok teşekkürler.
saygılar.