Merhabalar:

Ben acemi birliğindeki uzman çavuş tarafından dolandırıldım.Olay şu şekilde gerçekleşti.Acemiliğimi yaptığım sırada bir uzman çavuş beni yazıcı oalrak aldı ve yazıcılığını yapmaya başladım.Birgün benden borç istedi, art niyetli olduğunu düşündüm ve vermek istemedim.Kredi kartı kullandığımı ailemin kredi kartına para yatırdığını paramın olmadığını söyledim.O da emir tarzında, kredi kartından çekeriz ben sana faizi ile veririm dedi.Vermek istemedim bir an odadan çıktı kartın çipini ve manyetiğini bozdum.İçim rahat bir şekilde verdim.Yaklaşık 1 hafta kredi kartını kullanmaya çalıştı, çiipi ve manyetiği bozuk olduğundan normal alanlarda kullanamamış.Fakat internetten bir kumar sitesinden kumar oynamış.Kartımın limitini boşaltmış.acemiliğim bittiğinde fark ettim ve hemen kendisini aradım önce inkar etti sonra yeğenim cebimden gizlice alıp benim adıma internetten kumar oynamış diye şucu dolaylı yoldan kabul etti ve ses kaydı aldım.PAranın bir kısmını iade etti fakat bir kısmını iade etmedi.Durumu bankaya iettim çekimi iptal ettiler fakat banka bu durumun kesin olmadığını üzerinden zaman geçmesi gerektiğini söyledi.Ben parayı bu şahıştan komutanlarına şikayet ederek aldım fakat bu şahısı şikayet etmek istiyorum hala art niyetli olduğuna inanıyorum bu oaly askeri mahkemedemi yoksa sivil mahkemedemi yargılanır?Hangi adımları izlemeliyim?
Teşekkürler....